Trikkeligaen

Strandberg og Børven inn i VIFs startellever

Det blir comeback i VIF for Stefan Strandberg søndag. Og Torgeir Børven går inn som spiss.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): – Ja, begge spiller fra start mot Tromsø, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen etter fredagens trening i varmen på Valle.

Stefan Strandberg har ikke vært i troppen til nå etter at han kom til klubben i sommer, men har fått trent godt og er klar. Dermed spiller han sin første VIF-kamp siden han forlot klubben for ti år siden.

Børven kom inn som innbytter i 1-1-kampen mot HamKam sist helg.

Stefan Strandberg presentert som Vålerenga-spiller, ti år etter å ha forlatt klubben sist.

Solbakken var kritisk

– Det er tøft for Henrik Udahl å bli satt ut etter scoringer i de to siste kampene. Men slik er denne bransjen. Jeg må ta ut det laget jeg mener er best, sier Fagermo.

Stefan Strandberg har trent godt med Vålerenga lenge og går inn som makker til Jonatan Tollås Nation.

Det siste halvåret har Strandberg kun spilt landskamper og landslagssjef Ståle Solbakken har uttrykt litt skepsis til at han gikk til Vålerenga.

– Jeg har snakket med Ståle om det og han hadde helst sett at Stefan hadde spilt på et lag med naturgress i Europa. Men Stefan er imponert over den typen kunstgress vi har her, sier Fagermo.

Strandberg selv var ikke tilgjengelig for mediene fredag. Men intervjuet da han kom kan du lese her.

Usikkert med Layouni

Ellers forandrer Fagermo som vanlig lite på et lag som er i medgang. Eneste usikkerhetsmoment er høyre flanke der Amor Layouni startet fredagens spilløkt, men ble erstattet av Tobias Christensen. Et brudd inne i armen er problemet til Layouni.

Tobias Christensen har for øvrig vært linket til svenske klubber, men der er overgangsvinduet nå lukket. Tidligere fredag ble det kjent at Vålerenga har solgt midtstopper Brage Skaret til Fredrikstad.

Vålerenga møter Tromsø på Vålerenga søndag klokka 18.00 og har fem seire og en uavgjort på sine seks siste kamper.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen