Jatta-dobbel da Vålerenga 2 herja med Eidsvold Turn i tordenværet

(Vålerenga 2 - Eidsvold TF 5-2) Kampen måtte settes på vent mot slutten av første omgang, men lagene fullførte og VIF 2 storspilte i andre kamp på rad.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Rett etter at Seedy Jatta satte inn sitt andre mål for kvelden, kom pøsregnet og tordenværet til hovedstaden for fullt. Dermed måtte dommer Johan William Grundt sende lagene i garderoben tre minutter før planlagt, og kampen tok en tidlig pause.

Etter et langt kvarter hadde det meste av regn- og tordenværet gitt seg, og kampen kunne starte igjen. De siste minuttene av første omgang ble fullført, og sidebytte ble gjort uten pause. God løsning av kamplederen i et sjeldent scenario på fotballbanen.

Vålerenga hadde stålkontroll på gjestene fra Eidsvoll gjennom hele kampen, og herjet seg til en kalasseier med flere flotte scoringer.

Les alt om Vålerenga her!

To Jatta-mål

Med Tobias Christensen fra start brukte Vålerenga-rekruttene kort tid på å komme til målsjanser, og Jones El-Abdellaoui sørget for den første på egen hånd. Etter å ha dribla seg fri prøvde 16-åringen lykken fra distanse, og via et Eidsvold-bein strøk skuddet tverrliggeren.

Også Magnus Bech Riisnæs kom til en stor sjanse etter et fint forarbeid av Andreas Stensrud, men det var Seedy Jatta som skulle sette kveldens første to mål for VIF 2.

Spissen fikk en enkel jobb med å sette inn både sitt første og andre mål, etter at Christensen og Bech Riisnæs gjorde forarbeidene etter 13 og 37 minutter. Jatta gjorde ingen feil, og scoret i 2. divisjon for første gang siden april.

Seedy Jatta feirer sin andre scoring for kvelden.

Rett etter scoring nummer to ble lagene sendt i garderoben grunnet tordenværet, og VIF 2 ble bare bedre etter en litt lengre pause.

Brennhete El-Abdellaoui

Fra start av i andre omgang fortsatte vertene å angripe.

Bech Riisnæs inviterte til vegg etter en fin pasning fra Tobias Christensen, og El-Abdellaoui la perfekt til rette for Riisnæs så vidt innafor 16-meteren. Midtbanespilleren plasserte ballen perfekt forbi Eidsvold-keeperen, og VIF la på til 3-0.

Bare to minutter etter kontret VIF 2, og Christensen tredde El-Abdellaoui perfekt igjennom på venstrekanten. Formspilleren, som scoret to mål i forrige rekruttkamp, dro seg inn til godfoten og avsluttet i lengste hjørne forbi Andreas Vedeler i bortelagets bur.

Christensen ville også vise fram scoringsteft, og gjorde alt på egen hånd kort tid etter å ha gått opp i 4-0-ledelse. Fra distanse sendte 22-åringen Vålerenga 2 opp i 5-0 før timen var spilt.

VIF-rekruttene kunne fint økt ledelsen ved flere anledninger, men i stedet fikk gjestene et trøstemål mot slutten av kampen. Bortelaget stormet i angrep etter en feilpasning fra VIF 2 på gjestenes banehalvdel. Herman Henriksen avsluttet angrepet, og sørget for at Eidsvold i det minste fikk med seg en scoring fra Valle.

Gjestene skulle faktisk få nok en scoring med seg hjem, etter at Brage Skaret var altfor hard i behandlingen av en Eidsvold-angriper i sluttminuttene. Bortelaget fikk straffe, og Henriksen satte inn sitt andre for kvelden fra straffemerket.

Det endte 5-2, og Vålerenga 2 tok dermed tre nye viktige poeng, og er nå ni poeng foran Asker på nedrykksplass.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

Post Nord-ligaen avd. 2, runde 16.

Vålerenga 2 - Eidsvold Turn 5-2 (2-0)

Intility Arena, 175 tilskuere.

Mål: 1-0 Seedy Jatta (13′), 2-0 Jatta (37′), 3-0 Magnus Bech Riisnæs (52′), 4-0 Jones El-Abdellaoui (54′), 5-0 Tobias Christensen (57′), 5-1 Herman Henriksen (81′), 5-2 Henriksen (87′).

Gule kort: Mathias Emilsen, Vålerenga 2. Petter Hokstad, Eidsvold Turn.