Trikkeligaen

Skeid vil låne Vålerengas stoppertalent: – Selvfølgelig fristende

Brage Skaret (20) vil lånes ut. Skeid er interesserte, men Vålerenga lar ikke spilleren gå per dags dato.

FØYKA STADION (Dagsavisen): Midtstopperen har tidligere uttalt til Dagsavisen at han kunne sett for seg et utlån på et høyere nivå enn 2. divisjon denne sesongen. Skeid har forhørt seg med VIF om å låne 20-åringen, men enn så lenge er det uaktuelt.

– Vi har sjekka muligheten for det, men vi fikk beskjed om at Vålerenga trengte Brage selv. De må jo få lov til å styre sin egen spillerlogistikk, og det er ikke noe vi skal legge oss bort i, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Skeid-trening onsdag.

Mandag kveld spilte Skaret nok en gang 90 minutter for rekruttlaget da VIF 2 slo Asker 4-1 på bortebane. Stopperen synes det er hyggelig med interessen fra naboklubben.

– Det er kult. Jeg kjenner både Gard og flere av de som er i og rundt Skeid. Det er en fin klubb, og det kunne absolutt vært aktuelt for meg med et utlån dit, sier Skaret til Dagsavisen etter seieren med rekruttlaget.

– Det er kort avstand dit, og hvis det hadde blitt aktuelt for alle parter hadde vi fått en fin løsning på det, legger han til.

Les alt om Vålerenga her!

Få spillere i troppen

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo mener 20-åringen fortjener mer spilletid på et høyere nivå. Likevel er det vanskelig for VIF å la flere spillere forlate klubben i sommer.

– Hvis vi kan, så skal vi hjelpe Skeid og låne ut Brage. Men foreløpig er det ikke aktuelt. Andrelaget vårt er veldig viktig for oss, og så har vi for lite folk på trening, sier Vålerenga-treneren.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo mener VIF-stallen er tynn.

Skaret er ikke den eneste ettertraktede spilleren i dagens VIF-stall. IFK Göteborg har lagt inn bud på Tobias Christensen, men også han blir etter alt å dømme værende på Valle denne sommeren. Klubben må eventuelt hente flere inn før noen kan gå ut.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å hjelpe Brage, men plutselig skjer det ting her også. Jonatan Tollås Nation er for eksempel et gult kort unna at han må stå over en kamp, og Stefan Strandberg er ikke helt klar ennå. Vi må tenke på oss selv og laget, ikke bare enkeltspillerne, forteller Fagermo.

– Fristende

Etter at Ivan Näsberg forlot klubben ved månedsskiftet, har midtbanespiller Fredrik Oldrup Jensen blitt førstevalget ved siden av kaptein Jonatan Tollås Nation på stopperplass. I tillegg ble landslagsspiller Stefan Strandberg klar for VIF forrige uke.

Dermed er Skaret fjerdevalget på A-laget når Strandberg etter hvert kommer i kampform.

– Hvis jeg først har fått beskjed om å være i Vålerenga, så gjør jeg det. Men når man ser at det dukker opp sånne muligheter som nå med Skeid, så er det selvfølgelig fristende. Når man ikke får lov til å benytte seg av sjansen så kan det være litt frustrerende, forteller Skaret og legger til:

– Jeg har egentlig en ganske profesjonell holdning til det og gjør jobben der jeg er.

Skeid gjør heller ingen ytterligere grep for å overtale VIF per nå.

– Vi gjør ikke noe spesifikt med Brage Skaret nå. Hvis unge Vålerenga-spillere er aktuelle for utlån får vi vurdere det da, men til nå har vi hørt at det ikke er så veldig aktuelt, forklarer Holme.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nyeste fra Dagsavisen.no: