Trikkeligaen

VIF-talentet sikter mot utlån: – Hadde vært bedre å spille på et høyere nivå

Brage Skaret (20) har ikke fått spilletiden han ønsket seg på Vålerengas A-lag så langt. Nå innrømmer han at et utlån frister.

I sesongoppkjøringen sa Skaret til Dagsavisen at han hadde et håp om minst ti seriekamper for A-laget i 2022. Så langt har det blitt null kamper. På samme tid i fjor hadde han fire seriekamper i beltet. Foreløpig er det kun 2. divisjon med VIF 2 som gjelder. På A-laget har trener Dag-Eilev Fagermo foreløpig prioritert Ivan Näsberg, Brynjar Bjarnason og Jonatan Tollås Nation over Skaret.

– Man vil jo selvfølgelig spille. Nå har ikke muligheten kommet helt ennå, men jeg fikk jo cupkampen mot Kolbu nylig. Det var fint å få 90 minutter der. Men klart, jeg skulle selvfølgelig ha ønsket mer spilletid. Og jeg har en åpen dialog med klubben med tanke på om det skal bli noe utlån etter hvert, sier midtstopperen til Dagsavisen.

Vålerengas Brage Skaret etter mandagens rekruttkamp mot Ull/Kisa.

Treningshverdag versus kamparena

– Har du et ønske om å spille på et høyere nivå enn 2. divisjon, hvis du for eksempel får mulighet til å spille fast i 1. divisjon på lån?

– Ja, absolutt. Men det må være en dialog med både klubben og de som er rundt meg. Det må stemme på mange områder, det er ikke bare jeg som kan bestemme akkurat det. Men det er klart, jeg vil ha en kamphverdag på høyest mulig nivå. Og 2. divisjon har jeg spilt såpass mange sesonger nå, så sikter selvfølgelig høyere, innrømmer 20-åringen.

Han er likevel klar på at treningshverdagen med VIFs A-lag må veies opp mot et utlån til nivået under.

– Treningshverdagen her får jeg jo få andre steder. Men så er kamparena viktig, da. Spesielt det med å spille på høyest mulig nivå. Så for min del tror jeg det kanskje hadde vært best å spille på et høyere nivå enn 2. divisjon. Men klart, dette må veies opp på begge sider. Jeg får bare ta det som kommer, sier Skaret.

Fagermo åpner for utlån

Han melder om at kroppen kjennes bra om dagen.

– Formen kjennes bra ut. Klart, det er litt spesielt i mai med mange kamper for A-lag og rekruttlag. Det kan være litt vanskelig å balansere. Man må alltid være klar hvis det skjer noe på A-laget, kontra det å holde seg i form på et 2. divisjonslag. Men jeg føler absolutt at jeg har tatt steg som spiller, sier han.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo lukker ikke døren for et Skaret-utlån.

– Det kan hende det blir aktuelt. Samtidig har vi en Ivan som forsvinner, og vi har ikke fått noen stopper inn ennå. Og vi har Tollås med litt skadeutfordringer, og Brynjar er ny, så per dato må Brage være her, sier Fagermo til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen