Trikkeligaen

«Mini-Messi» ikke til Vålerenga: – Det løste seg ikke

Kantspilleren Ali Almosawe skriver ikke under for Vålerenga, bekrefter sportssjef Joacim Jonsson.

VALLE (Dagsavisen): Den danske 20-åringen trente nylig med Vålerenga, og har fått gode skussmål av VIF-speider Fredrik Wisur Hansen, som kjenner spilleren fra tiden i FC København. Men det blir ikke spill i VIF-drakt på «Mini-Messi», et kallenavn han fikk tidligere i karrieren.

– Det blir ingenting av, opplyser Joacim Jonsson til Dagsavisen.

– Hva er årsaken til det? Ønsket dere ikke å signere ham?

– Det har ikke løst seg. Slik er det bare noen ganger. Det kan være forhandlinger, men så løser det seg ikke. Han blir ikke med oss, sier svensken.

Almosawe var nylig også på prøvespill hos danske Aalborg.

Les alt om Vålerenga her!

Ferdighandlet?

– Kommer det flere prøvespillere inn?

– Prøvespillere og prøvespillere. Almosawe var en spiller vi har sett masse tidligere, via vår speider. Så det var mer at han kom opp slik at vi kunne bli kjent med hverandre. Men så løste det seg ikke, gjentar Jonsson.

Sportssjef Joacim Jonsson på Vålerenga-trening onsdag.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo er ordknapp da Dagsavisen spør ham om hvorfor det ikke løste seg med 20-åringen.

– Det får Joacim svare på.

Overgangsvinduet nærmer seg slutten, men skal vi tro Fagermo og Jonsson ser det ikke ut til å komme flere nye fjes inn portene på Valle før september.

– Akkurat nå er vi gode. Vi er «happy» med troppen vi har. Den er slagkraftig, og vi er ikke redde for noen lag nå. Troppen vi har skal kunne kjempe mot alle. Så i utgangspunktet kommer det ikke noen. Men fotball er fotball. Det kan forsvinne noen ut, da må de erstattes. Men i utgangspunktet er vi happy med det vi har, sier sportssjef Jonsson.

Tynt på backplass

Svensken innrømmer dog at det er litt tynt på backplass, spesielt med usikkerheten rundt Christian Dahle Borchgrevink og hans kneskade.

– Vi er litt sårbare på backplass. Men det er ikke enkelt å hente en back. De vi har er solide og etablerte, påpeker han.

Dag-Eilev Fagermo bekrefter at det neppe kommer inn noen nye før vinduet stenger.

– Men ut (spillersalg) kan det jo skje litt. Men vi har ikke akkurat en så stor tropp. Det er interesse på flere, men ikke av en sånn art at vi kan tjene mye på et salg, sier Vålerenga-treneren.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen