Trikkeligaen

Derfor fungerte ikke Mörfelt i Vålerenga

Albin Mörfelt kom til Vålerenga i fjor, men fikk kun fire innhopp på A-laget. Nå er han solgt videre kun et år etter at han kom.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Kantspilleren, med norsk far og svensk mor, ble tidligere denne uka solgt fra Vålerenga til Degerfors. Mörfelt var opprinnelig på lån fra VIF til Mjällby, men skal nå spille for tabelljumboen i Allsvenskan som er Degerfors.

Svensken fikk kun fire innhopp i Eliteserien i fjor, og noterte seg ikke for målpoeng på A-laget i Vålerenga-trøya. Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo forklarer salget slik:

– Det er en god deal for alle parter, fordi vi greide ikke å få integrert ham og å få han opp mentalt. Vi fikk han ikke på plass ordentlig. Hvis folk ikke trives og ikke har det bra er det vanskelig å lykkes på banen.

Les alt om Vålerenga her!

Vålerenga-treneren presiserer at Mörfelt fortsatt er en god spiller, og at det ikke var det som var grunnen til at han ikke lyktes i klubben.

– Albin er en bra fotballspiller, og ferdighetene er ikke det som er problemet. Han kan lykkes, han. Men han fikk det dessverre ikke til i miljøet her.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo forklarer hvorfor Albin Mörfelt ikke lyktes i klubben.

I etterpåklokskapens lys ser Fagermo at det kan ha vært et en dårlig beslutning å hente kantspilleren.

– Var det en feilvurdering å hente Mörfelt i fjor?

– Med fasiten i hånd, så er det det. På den annen side er det veldig vanskelig å vite og sjekke sånne ting på forhånd. Om de trives og har det bra med seg selv er ikke lett å finne ut i forkant i fotball.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen