Trikkeligaen

Uttelling for VIF-profilene: – Gir dem lave skuldre

Både Osame Sahraoui, Henrik Bjørdal og Tobias Christensen scoret sine første spillemål i Eliteserien da VIF kjørte over Viking.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): For Sahraoui var 1-1-scoringen ekstremt etterlengtet.

– Jeg klarer ikke å beskrive hvor godt det var. Akkurat nå er jeg i hundre, og det var utrolig viktig. Både for meg og laget, gliser 21-åringen til Dagsavisen etter å ha åpnet målkontoen for denne sesongen.

Sahraouis flotte vending og avslutning startet snuoperasjonen til Vålerenga, som til slutt vant 4-2 på hjemmebane mot Viking. Henrik Bjørdal scoret to av målene i seieren, og fikk også sitt første spillemål for sesongen.

– Det var forløsende. Både jeg selv og andre etterlyser flere scoringer fra meg, og i dag satt det. Det var selvfølgelig veldig deilig, sier Bjørdal.

Les alt om Vålerenga her!

«Endelig sitter det»

– Jeg må bare fortsette med å komme meg i scoringsposisjoner, så får vi se hvor mange mål jeg sitter igjen med til slutt.

Bjørdal mener det var svært fortjent at Sahraoui kom på scoringslista mot Viking.

– Det er fantastisk og fortjent for hans del, først og fremst. Han har kriga for å få det målet, og han har skutt og skutt. Jeg tror det hjelper å få den første, og så kommer han garantert til å bidra med mer målpoeng fremover.

Henrik Bjørdal scoret to mål da Vålerenga slo Viking 4-2 søndag kveld.

Også Tobias Christensen scoret sitt første mål for sesongen da han jobbet seg fram til skuddposisjon på overtid som innbytter.

– Han sa «endelig sitter det for oss» til meg etter målet hans. Det er utrolig viktig for laget at vi begynner å score nå, og det ser man på måten vi er glade på hverandres vegne etter scoringene i dag. Den lagmoralen her er så bra, forteller Sahraoui.

– Eliteseriens beste spiller

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo er svært fornøyd med at flere spillere begynner å skrive seg opp på scoringslista.

– Det er viktig, for det gir dem lave skuldre. Sånn er det, og vi trenger mål fra dem. De er våre offensive kort, og de er nødt til å levere målpoeng hvis vi skal klare å klatre på tabellen.

Midtbaneankeret Odin Thiago Holm spilte hele andre omgang for Vålerenga, og briljerte for hjemmelaget i store perioder. Fagermo er ikke beskjeden i sine ord om 19-åringen:

– Han er Eliteseriens beste spiller. Det er ingen tvil. Man kan høre det på publikum også. Det er ingen som gjør det han gjør utpå banen, og til slutt måtte jo Viking mannsmarkere ham, sier Fagermo og legger til:

– Nå får vi håpe at vi kan ha ham her utover høsten og at han kan spille mer og mer. Det gjør Vålerenga-laget klart bedre, og det er ikke noen spillere i serien som matcher det nivået der.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen