Historien gjentok seg da Skeid tapte to poeng på overtid: – Vi kan skylde oss selv

(Skeid - Raufoss 2-2) Skeid kunne avgjort kampen med 3-0 femten minutter før slutt, da Johnny Budusons heading ble reddet på streken. Minuttet etter snudde det, og fire minutter på overtid ble skuffelsen total da Skeid igjen ga vekk seieren.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Det ble en oppvisning i fotballdynamikk denne ettermiddagen på Nordre Åsen. Skeid ledet fortjent til pause, doblet den ti minutter etter og hadde et flust av sjanser til å score flere.

– Det er en rekke grunner til at dette ikke gikk helt inn. For det første skal vi avgjøre dette selv. Det er masse sjanser og vi kunne scoret både fire og fem, sier Gard Holme til Dagsavisen.

Kanskje ble de snytt for to straffespark, det er utrolig at de ikke i det minste fikk ett. Femten minutter før slutt var Buduson centimetre fra å sikre seieren, i stedet svingte pendelen på ny den gærne veien i kampens sluttfase.

– De scorer der og da tar det fyr. Så er det et skudd vi skal blokkere på overtid selvfølgelig. Det er mye vi kunne gjort annerledes på overtid. Jeg liker ikke å snakke om dommeren men jeg syns det ikke var den beste prestasjonen fra han. Til syvende sist kan vi skylde oss selv. Og ett poeng er bedre enn at de snur det helt til 3-2. Vi tar med en god prestasjon, spiller vi sånn her fremover vil det snu. Da kommer poengene, sier Holme.

Skeid best fra starten

Fem minutter etter kampstart kom det et mønsterangrep nedover høyresiden. Erik Nordengen holdt i ballen før han sendte en godt vektet løpeball til Sulayman Bojang på overlap. Høyrebacken fant Bendik Rise foran mål, helten mot Grorud burde scoret, men skuddet gikk rett på Ole Kristian Lauvli.

Tre minutter senere var Bendik Rise mye mer presis. Marcus Melchior løste opp en floke på høyre, ballen endte hos en rettvendt Rise som satt fart og spilte en lur pasning til Jakob Napoleon Romsaas. Pasningen var såpass lur at Napoleon Romsaas var helt alene med keeper, og spissen var iskald foran mål. Det er ikke helt på jordet å kalle ledelsen fortjent selvom det ikke hadde gått mer enn åtte minutter.

Det var mye vilje og tempo i bortelaget som kom seg til siste tredel, der de mistet ballen. Da fulgte et høyt press, men gjestene lyktes dårlig med det. Da Skeid kom seg igjennom det høye pressleddet med fire-fem Raufoss-spillere var det mye rom å angripe i. Sjansene kom også. Målscorer Napoleon Romsaas tråklet seg inn i boksen og skjøt fra skrått hold. Keeper reddet, men returen gikk til en umarkert Marcus Melchior på seksten meter, skuddet ble blokkert. Erik Nordengen kom til avslutning fra fem meter, men måtte strekke seg og traff dårlig. Ville dette straffe seg senere? Skeid skulle gjerne ledet med mer til pause. Uansett, den defensive kontrollen var solid den siste halvdelen av omgangen.

Kjempesjanse og straffesituasjon

Det var ikke gått ett minutt av andre omgang før Skeid igjen kunne doblet ledelsen. Emil Tjøstheim ble spilt alene med keeper etter en flott pasning fra Marcus Melchior. Kun en sterk blokkering av Gard Simenstad hindret den perfekte starten på andreomgang. Og ble Skeid snytt for straffe like etter? Sulayman Bojang slo ballen i armen til Amund Møllerhagen. Backen til Raufoss hadde armen langs siden, men svingte ut med albuen da ballen kom mot han. Armen søkte ball i større grad enn motsatt.

Men uansett skulle det lykkes til slutt. Om starten på førsteomgang var god, var starten på den andre minst like bra. Et nytt angrep ble rullet opp. Bendik Rise fikk rom ute til venstre og slo knallhardt inn foran mål. Der satt Erik Nordengen bredsiden til som om det var det enkleste i verden. Ballen fant veien til hjørnet og Nordre Åsen slapp jubelen løs. En fortjent ledelse ble omsider doblet, men det var fortsatt mye nervøsitet på stadion. Tomålsledelsen og knekken mot Åsane er friskt i minnet.

Skeid leverte en god kamp i store deler av oppgjøret mot Raufoss, og scoret to fine mål før laget nok en gang kollapset og ga fra seg seieren.

En test av kynisme

Få minutter etter Nordengens fulltreffer kunne det vært 3-0. Igjen kom Skeid seg på blindsiden av forsvaret til gjestene, denne gang ved Emil Tjøstheim. Han lobbet følsomt, men Daniel Fremstad reddet på streken.

Gard Holme har etterlyst kynisme i lang tid og nettopp det ventet det en stor test av de siste 25 minuttene. Skeid havnet, kanskje naturlig, langt tilbake på egen halvdel. Raufoss presset hardt og intenst. Nå gjaldt det for Skeid å ikke gi vekk ballen i farlige situasjoner. Innbytter Hayder Altai gjorde nettopp det, Raufoss kom seg igjennom, men Lars Martin Kvarekvål reddet mesterlig.

Skeid-trener Gard Holme måtte se at laget hans nok en gang ga fra seg en seier på slutten av kampen.

Utrolig nok scoret ikke Skeid sitt tredje et kvarter før slutt. Først ble de muligens snytt for straffe igjen da Sulayman Bojang på nytt slo inn fra høyre, og på nytt i armen på en forsvarer. Men ingen av dommerne tok den og ballen gikk til corner. Gard Holme måtte flire. Den påfølgende corneren headet Johnny Buduson halvveis i mål, men ikke helt. Og så sprakk det andre veien.

Det måtte skje?

Raufoss kontret og etter klabb og babb i feltet endte ballen hos en Teodor Haltvik som ikke kunne unngå å redusere. Bare minuttet etter at kampen burde blitt punktert ble den blåst helt åpen.

Og så var endelig marginene på Skeid sin side. Daniel Fremstad headet i tverrliggeren og ned på strek, og returen satt Raufoss over fra åpent mål fra to meter! Utrolig nok slapp Skeid med skrekken. Men det var fortsatt ti minutter igjen. Minuttene som fulgte var svært hektiske, med innlegg og klareringer om hverandre. Nordre Åsen hadde hjertet langt oppe i halsen.

Uforståelig for mange ble det lagt til hele seks minutter, det hadde holdt med fire. Raufoss fikk en enorm dobbeltsjanse på corner, men ballen endte i labbene på Lars Martin Kvarekvål. Det trodde mange var sjansen, men fire og et halvt minutt på overtid skulle det lykkes for Raufoss, og det var egentlig ikke en sjanse. Markus Karlsbakk fyrte løs fra hjørnet av sekstenmeter, ballen skjøt fart i det våte kunstgresset og forbi Kvarekvål. Dermed ble det en ny skuffelse på overtid for Skeid, som tar ett poeng, men gikk i garderoben med en tapsfølelse.

---

Kampfakta

1. divisjon, runde 16 søndag

Skeid - Raufoss 2-2 (1-0)

Nordre Åsen kunstgress, 587 tilskuere

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad Abildsø SK

Mål: 1-0 Jakob Napoleon Romsaas (8.), 2-0 Erik Nordengen (55.), 2-1 Teodor Haltvik (78.), 2-2 Markus Karlsbakk (90+5.)

Gule kort: Amund Møllerhagen

Skeid (4-5-1): Lars Martin Kvarekvål - Sulayman Bojang, Fredrik Berglie, Tomas Lopez Borgersen, Morten Renå Olsen - Erik Nordengen (Hayder Altai 64.), Ulrich Østgård Ness, Marcus Melchior, Bendik Rise, Emil Tjøstheim (Johnny Buduson 68.) - Jakob Napoleon Romsaas