Trikkeligaen

Skeid-kapteinen ønsker mer kynisme i laget: – Merkes at vi er en ung spillergruppe

Kaptein Fredrik Berglie (25) er lei av å tape jevne fotballkamper. Nå ønsker han et mer kynisk Skeid-lag i siste halvdel av sesongen.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Atter en gang tapte Skeid med kun ett måls margin i OBOS-ligaen da Åsane ble for sterke søndag kveld. Skeid-kapteinen var langt nede etter bortekampen.

– Historien gjentar seg, innleder Berglie til Dagsavisen.

– Det var tøft da det ble som det ble. Vi gjorde en ganske bra kamp med noen taktiske endringer og så videre. Så setter det seg kanskje i hodet mot slutten av kampen, at det samme ikke skal skje igjen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Likevel røk poengene for Skeid. Fem minutter før fulltid hadde Oslo-laget alle tre poengene i lomma, men Åsane snudde på overtid og vant 3-2. Trener Gard Holme så likevel gode tendenser i bortekampen.

– Vi må klare å stå i det vi står i og ha tro på det vi holder på med. Samtidig må vi gjøre de små justeringene som både forbedrer det som ikke har vært bra nok, men også får fram enda mer av styrkene i vårt eget lag. Det syns jeg vi traff på en måte veldig, veldig godt på mot Åsane, sier Skeid-treneren til Dagsavisen.

Skeid-trening onsdag.

Vil ha mer kynisme

Nå håper Berglie at Skeid-spillerne tar læring av de knepne tapene som til stadighet har oppstått for laget denne sesongen.

– Vi må rett og slett bli mer kyniske. Vi må få enda mer eierskap til å spille kampene helt ut alle sammen, og vi må bli mer rutinerte. Det merkes kanskje spesielt at vi er en ung spillergruppe når vi skal dra i land resultater og kamper. Men vi lærer av dette, og så må vi bare passe på at vi lærer raskt nok.

– Vi har ikke råd til å holde på sånn her hele sesongen, legger han til.

Som kaptein forsøker han å finne det positive fra oppgjørene som har endt med null poeng.

– Det gjelder bare å bygge videre på det vi gjør bra, for vi har faktisk bare blitt bedre og bedre i løpet av sesongen. Så handler det om å holde spillegruppa og teamet sammen, sånn at vi drar i samme retning. Vi skal sette krav til hverandre, men det er fort gjort med murring i perioder som nå.

Raufoss neste

Søndag kommer Raufoss til Nordre Åsen, og Skeid føler de har gode muligheter til å ta sesongens tredje trepoenger. Det er under en måned siden lagene møttes sist, der Raufoss vant på hjemmebane. Også da tapte Skeid kun med ett mål.

– Raufoss er et av de lagene vi føler vi har veldig gode sjanser mot. Det er et lag som sender veldig mange mann i angrep, og det blir nok store kontringsrom mot dem. Selv om det var en veldig jevnspilt kamp mot dem sist, må vi gjøre det enda bedre nå. For nå er det sånn at vi virkelig må steppe opp. Nå vi ta en trepoenger, slår Berglie fast.

Skeid ligger foreløpig på playoff-plass på tabellen, à poeng med både Grorud og Stjørdals-Blink på 15. og 16. plass. Det er sju poeng opp til Bryne på trygg plass.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen