Fotball

Gabriel Andersen på vei bort fra Skeid – varsles flere endringer i troppen

Det kan skje litt av hvert på Nordre Åsen i august. Allerede nå virker det klart at spissen Gabriel Andersen forlater Skeid.

Nordre Åsen (Dagsavisen): Harstad-gutten Gabriel Andersen (23) ser ut til å gå mot slutten av sitt opphold i Skeid. Spissen, som kom fra Tromsdalen i fjor, var med å spille Skeid opp i 1. divisjon, men denne sesongen har det blitt lite spilletid.

Nå forlater han etter alle solemerker klubben i august.

– Det er noen spillere som ikke har fått nok spilletid hos oss, og som naturlig bør søke seg litt videre. Så da forsvinner noen ut, og noen inn vil også komme inn, sier Skeid-trener Gard Holme.

– Er en av de som forsvinner ut, Gabriel?

– Ja, han er en av dem som kanskje skal dra videre, svarer han, og fortsetter:

– Han fortjener å spille mer fotball. Vi er veldig godt fornøyde med Gabriel. Han gjør jobben godt for oss. Men han får spille litt for lite, og er i sin beste alder. Dersom han finner et miljø hvor han kan få blomstre, så skal han få lov til det.

Saken fortsetter under bildet.

Skeid-trening onsdag.

Hovedpersonen selv er også klar på at han ønsker å få mer spilletid, slik at han kan vise seg fram.

– Man er alltid sin egen største fan, og når vi trener så mye om vi gjør, og klarer seg greit, og ikke bare greit, men veldig bra i perioder så får man ikke helt belønninga for det, føler jeg. Så at det skjer litt i sommervinduet nå er veldig naturlig, sier en ærlig Andersen til Dagsavisen.

Han er akkurat ferdig med en økt i solsteika på Nordre Åsen, og selv om han synes å være på vei bort, ser han ut til å trives godt med gjengen. Enda er det noen kamper igjen før vi skriver august, og han håper at han får muligheten til å vise seg litt fram i de kampene som eventuelt gjenstår.

– Enn så lenge er jeg jo Skeid-spiller, så får vi bare ta det som det kommer.

– Jeg føler jeg har fått litt selvtillit de siste ukene. Treningene har vært bar på nytt gress her nå, og det begynner å klaffe litt. Jeg håper jeg får muligheten i de kampene som eventuelt gjenstår i Skeid, men det begynner å bli på tide for meg å se etter en plass der jeg kan utnytte den framgangen jeg føler jeg har nå, forklarer han.

To spisser – ikke et alternativ?

Andersen visste at han hadde en tøff jobb med å danke ut Johnny Buduson da han kom til klubben. Flere har den siste tida fremmet ønske om å se de to sammen på topp for Skeid, men det har kun blitt korte sekvenser der de to spissene har fått lov til å spille sammen på topp.

– Kunne du tenkt deg at dere to hadde fått litt flere sjanser sammen?

– Ja, det kunne jeg jo, men nå er det jo sånn at vi følger trenerne sin filosofi, og de foretrekker å spille med én spiss. Johnny har jo levert i mange år i Skeid, så jeg visste jo at det kom til å bli tøft å utkonkurrere han, da jeg kom til klubben. Men samtidig håpet jeg at vi kanskje kunne prøve oss litt sammen. For jeg føler jo at vi kunne utretta noe. Jeg føler egentlig at vi kunne utfylt hverandre, men nå har det ikke blitt sånn, svarer Andersen.

Med kun seks poeng på 15 kamper er det mange som nok tenker som Andersen; hvorfor prøver man ikke de to spissene sammen, i litt større grad?

– Det gir oss noen fordeler, og noen ulemper, er det korte svaret fra Holme, før han forklarer det litt nøyere:

– Noen må ut av laget, hvis noen skal inn. Så hvis vi skal spille med Johnny og Gabriel må vi ta ut noen av de spillerne som er de beste til å presse, og vinne ballen. Noe av det som var aller, aller best mot Åsane, og mange andre kamper denne sesongen, er at vi har et aggressivt presspill, vinner ball, og kan kjøre overganger. Med to spillere som er klart best i boks, og den fasen av spillet, blir vi dårligere på presspill, men bedre når vi først har fått tak i ballen.

Han forstår samtidig godt at spørsmålet har blitt, og fremdeles blir stilt.

– Det er helt fair å stille spørsmålet, og helt fair å mene at det hadde gagna oss også. Men da måtte vi forsvart oss lavere i banen oftere, og brukt lenger tid å angrepsoppbygginga, enn det vi egentlig ønsker, forteller han.

Gabriel Andersen, som kanskje best blir husket for to helt avgjørende mål, som sikret uavgjort i bortekampen mot opprykksrival Egersund forrige sesong, ser derfor ut til å nærme seg slutten på oppholdet i Skeid. Skal vi tro hovedpersonen selv vil det ikke bli noe problem å finne seg en ny klubb.

– Jeg kommer til å klare å finne meg en ny klubb ja, det står ikke på det, smiler han. Jeg hadde en god 2020-sesong i Tromsdalen, og ikke for å prate meg selv ned, men nå har det kanskje stått litt på pause, så nå håper jeg at jeg kommer i gang igjen, svarer han.

– Jeg føler jeg fortsatt er veldig sulten. Blir jeg satt opp i riktige situasjoner så kommer jeg til å score i mål, om det er i Skeid, eller ikke, legger han til.

Saken fortsetter under bildet.

Gabriel Andersen fyrer løs mot Mjøndalen, men keeper leverer en god redning.

Vil hente flere spillere

Skeid-trener Gard Holme varsler samtidig at Gabriel Andersen fort ikke blir den eneste som forlater Skeid-troppen denne sommeren. Samtidig jakter de også flere nye spillere inn.

Tidligere i sommer henta de Maxwell Effiom fra Sandens Ulf, han vil bli klar når overgangsvinduet åpner i august. Men Skeid ønsker seg mer, i kampen om ny kontrakt i 1. divisjon.

– Konkret skal vi ha inn en keeper, en forsvarsspiller, en midtbanespiller, og en angriper, opplyser Holme.

– Ser dere etter spillere som skal rett inn i førsteelleveren?

– Begge deler. Vi har lyst på så bra fotballspillere som mulig, så hvis vi finner noen som går rett inn i elleveren vår, så er det veldig fint. Vi ser også etter utviklingsspillere som skal inn på lengre sikt, svarer Skeid-treneren.

Han er likevel klar på at det mest prekære er å forsterke seg inn mot høstsesongen.

– Vi har lyst til å forbedre oss på litt kort sikt nå, så at noen går rett inn i elleveren er vi litt avhengig av, sier han.

Per nå er det ingen spillere som er klare, men Holme håper at det vil være noen på plass allerede tidlig i august.

Søndag møter tar Skeid imot Raufoss hjemme på Nordre Åsen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen