Skeid mistet både seier og poeng i sluttminuttene mot Åsane: – Håpløst

(Åsane - Skeid 3-2) Skeid ledet 2-0 etter scoringer av Johnny Buduson og Jakob Napoleon Romsaas. Ledelsen holdt til det 85. minutt. Likevel ble det ingen poeng, for syvende gang på bortebane denne sesongen.

Det er ikke mye i fotball som er mer bittert enn å tape en kamp på overtid etter å ha ledet den i to tredeler og helt frem mot slutten. I dag måtte Skeid erfare nettopp det.

Mot slutten av kampen ble de trykket tilbake og Åsane scoret plutselig fra et hjørnespark fire minutter før slutt. Og på overtid var Stian Nygard umarkert i feltet, og sendte Skeid hjem med null poeng.

– Jeg står her med en tom følelse og vet ikke helt hva jeg skal si. Det er håpløst. Vi er nødt til å bli mer kyniske slik at vi ror slike kamper i land. Vi er urutinerte, sier en fortvilet Gard Holme til Discovery etter kampen.

– Utrolig at vi ikke scorer flere

De første 15 minuttene etter pause kjørte Skeid på for en ny tomålsledelse. Johnny Buduson og spesielt Emil Tjøstheim fikk store muligheter. Men marginene var ikke på Skeids side. Idar Nordby Lysgård holdt Åsane inne i kampen. Sjansesløseriet ble skjebnesvangert.

– Vi har så mange målsjanser. Det er utrolig at vi ikke scorer flere, det kunne vært fem eller seks, sier Gard Holme.

– Skeid kunne drept kampen, ja, sier Morten Røssland.

Skeid lå skreddersydd i 4-4-2 og hadde god kontroll på hjemmelaget. De ventet bare på mulighetene. Den kom da Fredrik Berglie ble dyttet overende inne i feltet. Johnny Buduson var iskald og sendte oksene i ledelsen fra straffemerket etter 22 minutter.

Og Åsane fortsatte å slurve i forsvarsspillet. Keeper sendte ballen rett i et høytstående Skeid-lag. Jakob Napoleon Romsaas ble sendt igjennom og doblet ledelsen noen få minutter etter det første målet. Da kunne man i det minste tro på sesongens første bortepoeng.

Men så kom det et unødvendig baklengsmål. Sindre Austevoll, som lagde straffen, scoret på en volley fra skrått hold. Fredrik Berglie traff ikke med blokkeringen og sto også litt i veien for Lars Kvarekvål. Den reduseringen burde man unngått, og det ble også katalysatoren for hjemmelaget.

– Vi måtte ha to-tre spark i baken før vi kom i gang, sier Åsane-trener Morten Røssland til Discovery.

Utnyttet ikke den gode perioden

Skeid hadde mye rom å angripe i etter hvilen. Det ble mange sjanser, men den siste detaljen uteble. Med litt mer flaks kunne minst én ball endt opp i nettet. Det ble også mange dødballer. Skeid vant ballen ofte i gunstige posisjoner og hadde et mål i lufta. Da kampuret rundet timen begynte pendelen å svinge andre veien.

Skeids momentum var over og Åsane spiste seg inn i det igjen. Herfra og ut dominerte hjemmelaget, men var ikke veldig truende. Morten Gamst Pedersen sendte inn et hjørnespark som til slutt endte i stolpen. Det ble et skremmeskudd.

Skeid holdt koken helt frem til det 85. minutt. De sto godt i mot, men begynte å dra på seg flere dødballer imot. På et nytt Gamst-innlegg skulle det lykkes for Åsane. Eirik Wollen Steen vant duellen inne i boksen og stanget inn utligningen.

Kjempesjanse før slaget i trynet

Bare minuttet etter utligningen fikk Skeid sjansen til å ta ledelsen på nytt. Erik Nordengen fosset ned høyresiden og fant Napoleon Romsaas sentralt på sekstenmeterstreken. Romsaas traff godt, men det gikk via et Åsane-bein og mot hjørne. Igjen reddet Lysgård hjemmelaget.

Og så kom slaget i trynet andre veien. Stian Nygard sto umarkert etter en 45-graders pasning og dunket inn tre poeng for hjemmelaget.

– Vi kan ikke grave oss ned. Vi er nødt til å komme oss opp på hesten igjen. Det er faktisk mye positivt vi kan ta med oss fra dette. Vi gjør veldig mye bra. Men akkurat nå er vi selvfølgelig fortvila, sier Gard Holme.

En ny nøkkelkamp venter til helgen da Raufoss kommer til Nordre Åsen.

---

1. divisjon, runde 15 mandag

Åsane - Skeid 3-2 (1-2)

Åsane Arena, 564 tilskuere

Dommer: Jørgen Haugen, Kurland

Mål: 0-1 Johnny Buduson (22. straffe), 0-2 (Jakob Napoleon Romsaas 26.), 1-2 Sindre Austevoll (39.), 2-2 Eirik Wollen Steen (86.), 3-2 Sindre Nygard (90.)

Gule kort: Sindre Austevoll, Erlend Hellevik Larsen, Mars Selmer Thornes, Åsane. Jakob Napoleon Romsaas, Bendik Rise, Skeid.

Skeid (4-4-2): Lars Kvarekvål - Fredrik Berglie, Morten Renå Olsen, Sulayman Bojang, Tomas Lopez Bergersen (Gabriel Andersen 90.) - Ulrich Østigård Ness, Marcus Melchior, Bendik Rise (Florind Lokaj 85.), Jakob Napoleon Romsaas - Emil Tjøstheim (Anders Johansen 85.), Johnny Buduson (Erik Nordengen 72.)