Trikkeligaen

Bonful sikret sent Kjelsås-poeng mot Skeid: – Kan være starten på noe artig

(Skeid 2 – Kjelsås 2 1-1) Skeid 2 så ut til å ta med seg tre poeng og komme poenget bak Nordstrand igjen mot Kjelsås 2 hjemme tirsdag, men en sen scoring fra Pakow Bonful sørget for at det endte 1-1.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Nysigneringen Pakow Bonful sikret Kjelsås-rekruttene et meget sterkt bortepoeng i lokalderbyet som ikke var like hett som de vanlige derbyene mellom A-lagene til Skeid og Kjelsås.

Bonful kom fra 5. divisjonslaget Sagene før sesongen og spilte for dem i 2021, da de rykket ned til 5. fra 4. divisjon. Scoringen var hans første i Kjelsås-trøya, der det så langt har blitt ni kamper for Kjelsås 2 og to korte innhopp for Kjelsås i 2. divisjon.

Scoringen kom sju minutter før slutt. Rasmus Vinge satte fart nedover på venstresiden og fikk med seg Greg Dusabe på en klassisk overlapp. Dusabe fikk ballen og fant Bonful i boks. Han dempet ballen på lekkert vis før han hamret ballen i nærmeste kryss med venstrefoten.

– Ekstrem toppfart og en av de sterkeste

Kjelsås 2-trener Jørgen Bjørn var full av lovord om Bonful etter det ene poenget.

– Pakow har ekstrem fysikk. Han er en av de sterkeste og mest robuste på laget. I tillegg har han ekstrem toppfart, så Pakow kommer til å slå ut i full blomst. Spørsmålet er bare når, sier han og fortsetter:

– Jeg tror det målet han scorer i dag kan være starten på noe veldig artig for både Pakow og oss. Pakow kom litt upolert etter å ha spilt på lavere nivåer hele livet, men alle som ser han i hverdagen skjønner at det bor mye i den gutten. Om Pakow nå begynner å score mål, i takt med økt selvtillit, blir han kjip å ha med å gjøre. Så vi skynder oss sakte med Pakow. Han kommer, lover Bjørn.

Tidlig Skeid-ledelse

Skeid 2 tok ledelsen etter bare fem minutter ved Daniel Lunde, etter at Kjelsås-spiller Mikkel Knudsen hadde skutt like over etter tre minutter.

Fra utsikten på Nordre Åsen var det vanskelig å si om Lunde prøvde seg på et innlegg eller skjøt etter en kontring fra Skeid, men scoring ble det uansett. Ousmane Diallo slo ballen inn i boks og fant Lunde, som på finurlig vis fikk ballen i en høy bue over Zein Almosafari og i mål til 1-0.

Etter 1-0-scoringen var det Skeid som hadde det meste av initiativ i den første omgangen. De hadde flere halvsjanser, og Kjelsås virket ikke påskrudd i det hele tatt. Det kunne stått både 2- og 3-0 etter halvspilt kamp. Nærmest var Florind Lokaj like før pause da han fikk skyte upresset fra 14-15 meter, men en lekker benparade fra Almosafari hindet mål.

– Veldig svak førsteomgang

Bjørn mener Kjelsås 2 ikke kan være kjente med de første 45.

– Man skal vel være ærlig og den førsteomgangen vi leverer er veldig veldig svak, både individuelt og kollektivt. Vi blir liggende under tidlig etter at vi blir kontra på. Resten av førsteomgangen fortsetter i samme spor og vi klarer ikke sette noe godt press, vi sliter med å få etablert oss med ball og er generelt svake, sier Bjørn.

Den andre omgangen var langt bedre fra Kjelsås 2 sin side. Bonful var farlig frempå ved et par anledninger, det samme var Ulrik Bjerke og Filip Gripsgård. Og et kvarter før slutt fikk Lars Brotangen en enorm mulighet da han fikk stå upresset og skyte fra fem-seks meter etter en corner. På utrolig vis hamret A-lagsstopperen ballen over.

Den sene scoringen var også fortjent, da Bonful hamret inn det sene målet.

– Gutta responderer godt i pausen. Vi får justert presset vårt og blir også flinkere til å skape trøbbel for Skeid sine stoppere. Vi får bra kontroll på det defensive, og de får ikke skapt så mye på oss. Etter målet var det en del nerver hos oss, men de håndterte vi bra. 1-1 er vel et fair resultat, sier Bjørn og fortsetter:

– Jeg tipper de største Skeidpatriotene ville si at Skeid fortjente tre poeng, de største Kjelsåspatriotene vil nok si at Kjelsås fortjente tre poeng. Da er som regel 1-1 og poengddeling et fair resultat, sier Bjørn.

Opp på trygg grunn

For Skeid 2 sin del gjør 1-1 at de nå er tre poeng bak Nordstrand, som tok en sliteseier mot Ready lørdag. Skeidoksene er nummer tre etter halvspilt serie.

Kjelsås 2 sitt ene poeng gjør at de tar ferie over streken. 1-1 og et sterkt bortepoeng tar de forbi Stabæk 2 på tabellen og på trygg grunn med bedre målforskjell enn bæringene.

Nå venter en lengre ferie for begge lagene. 3. divisjon har nå fri frem til 15. august. Kjelsås sitt A-lag møter Vålerenga 2 førstkommende mandag.

– Det blir en innholdsrik og kul høst for alle som er glad i Kjelsås. Så møt opp på kamp, både A og B-kamper, er oppfordringen til Bjørn avslutningsvis.

---

Kampfakta:

Norsk Tipping-ligaen avd 1, serierunde 15

Skeid 2-Kjelsås 2 1-1 (1-0)

Nordre Åsen, ca 50 tilskuere

Mål: 1-0 Daniel Lunde (5), 1-1 Pakow Bonful (83)

Gule kort: Jason Buan, Skeid 2

Dommer: Philip Aarskog, Huk FK

Skeid 2: Sigurd Normann - Noah Sveen, Anders Johan Johansen, Mikkel Tveiten (Jason Buan etter 46) - Yasir Sa’Ad, Karl Omdahl, Florind Lokaj (Samuel Ekroll etter 80), Ousmane Diallo - Daniel Lunde (Santiago Vasquez etter 80), Habib Diallo (Christoffer Angell etter 61)

Kjelsås 2: Zein Almosafiri - Greg Dusabe (Philip Halvorsen etter 88) , Lars Brotangen, Martin Helmer Rusten, Runar Brenden (Sindre Lundh etter 61) - Mikkel Knudsen, Jakob Emblem-Olsen (Arselan Rasaoul etter 76), Ulrik Bjerke, Rasmus Eggen Vinge (Marius Stølan etter 88) - Pakow Bonful, Filip Gripsgård

---


Mer fra Dagsavisen