Trikkeligaen

Stopperne sliter med spilletid på A-laget: – Har motivert hverandre

Brynjar Bjarnason (22) og Brage Skaret (20) sliter med å komme seg inn i Vålerengas førsteellever.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Bjarnason kom til VIF før sesongen fra italienske Lecce, og startet sesongen som førstevalget ved siden av Ivan Näsberg i midtforsvaret. Siden 0-4-tapet for Rosenborg i mai, har ikke islendingen vært på banen for A-laget i serien.

– Brynjar har vært litt nede, og fikk seg en tøff smell etter å ha opplevd Eliteserien og at nivået var bra. Han trenger litt tid til å bygges opp mentalt, så han skal få spille litt 2. divisjon før han kommer tilbake. Det er planen der, sa Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen søndag.

Mandag var Bjarnason kaptein for Vålerenga 2 da rekruttene rundspilte Gjøvik-Lyn, men midtstopperen ville ikke stille til intervju etter kampslutt.

Les alt om Vålerenga her!

Ingen eliteseriekamper i år

Da Näsberg måtte ut med lyskeskade i A-lagets seier over Sarpsborg 08 søndag, ble midtbanespiller Fredrik Oldrup Jensen flyttet ned som midtstopper. På benken satt både Bjarnason og Skaret.

– Det er jo selvfølgelig kjipt, men jeg synes vi skal gi en hyllest til både Oldrup og Jonatan Tollås Nation etter den kampen. De gjorde en solid jobb mot Sarpsborg, så i stedet for å klage bruker jeg heller muligheten til å hylle de to, roser Brage Skaret etter VIF-rekruttenes seier mandag.

Brage Skaret i aksjon for Vålerenga 2 mandag kveld.

Skaret, som spilte åtte kamper i Eliteserien i fjor, har ikke vært på banen for Vålerengas A-lag så langt denne sesongen.

– Jeg er ikke typen til å sutre for mye over det. Jeg gjør det jeg kan på trening, og føler at jeg viser meg bra fram i kampene her i 2. divisjon. Min sjanse vil komme etter hvert, slår 20-åringen fast.

Vil lånes ut

Midtstopperen uttalte overfor Dagsavisen denne våren at han kunne tenkt seg et utlån på et høyere nivå enn 2. divisjon. Det mener Fagermo at Skaret fortjener også.

– Vi vurderer kanskje et utlån der, men vi har litt få spillere nå som gjør det vanskelig. Han hadde egentlig fortjent å spille i OBOS-ligaen, for eksempel.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo var på plass da VIF-rekruttene valset over Gjøvik-Lyn mandag kveld.

Skaret er enig med VIF-treneren, og mener selv han er klar for en bedre liga enn nivå tre.

– Jeg mener at jeg fortjener å spille på et høyere nivå. Det er kult å høre det fra Dag-Eilev også, men vi får bare se hva som skjer. Hvis muligheten for utlån åpner seg fra både klubbens og min side, så hadde det vært fint, sier Skaret.

Han og Bjarnason spilte en god kamp som stoppermakkere i kalasseieren over Gjøvik-Lyn.

– Vi har motivert hverandre, og vi er profesjonelle begge to. Vi har et fint forhold, og han er en kvalitetsspiller med god erfaring allerede, skryter Skaret avslutningsvis.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen