Stolpene i fokus da Kåffa sikret uavgjort: – Litt kjipt etter å ha ledet to ganger

(Stabæk-KFUM Oslo 2-2) 2-2 i scoringer. 3-2 i stolpetreff for hjemmelaget. Dermed uavgjort i en fartsfylt og morsom kamp i Bærum. Men de to lagene sine trener var begge mellomfornøyde etter kampslutt.

NADDERUD (Dagsavisen): – Stabæk hadde kanskje presset, men vi stresset dem bra. Og da vi ledet 2-1, var vi svært nær en 3-1-ledelse. Vi leverer en godt gjennomført kamp. Vår stopper Aaron Kiil Olsen måtte stå over grunnet rødt kort sist mot Start. Derfor startet vi med Fredrik «Flekka» Dahl. Han har stått over mange treningsøkter i uka som gikk, men vi tok sjansen, og ba han si fra om hamstringen i det ene låret plaget ham for mye. Han sa fra etter 24 minutter.

– Vi var altså litt føre var, i forhold til at det skulle bli en skikkelig trøkk i låret, sier Johannes Moesgaard til Dagsavisen etter kampslutt.

Han var boss på benken i dag, idet også trener Jørgen Isnes måtte se kampen fra tribuneplass etter sitt røde kort mot Start.

Da «Flekka» måtte gå av, ble det omrokkeringer bak. Mot slutten av kampen måtte også Jørgen Hammer kaste inn håndkledet. Inn i den bakre treeren kom både Dodou Gaye, og senere Tore André Sørås.

Heltemodig innsats av samtlige mot et sterkt Stabæk-lag.

God Viken i mål

Stabæk spilte seg til kampens første sjanse etter fem minutters spill, men Kåffas keeper Mats Viken var godt plassert og var reaksjonssterk da skuddet ble avfyrt fra fire meters hold.

Kåffas to førstevalg som burvoktere ble begge skadet i løpet av denne sesongen. Emil Gundelach Ødegaard er ute for resten av sesongen, mens Jonas Brauti nyss er friskmeldt og kampklar.

Viken har beholdt plassen i mål, og det fortjener han. Mange var skeptiske til ham da de to andre måtte kaste inn håndkledene, men Viken har levert varene.

– Brauti var vårt soleklare førstevalg, nå er det prestasjonene på treningene framover som avgjør hvem av dem som står neste kamp mot Ranheim. Viken har bare spilt seg bedre og bedre etter at han ble kastet inn i det, sier Moesgaard.

Stabæk - KFUM på Nadderud

Stolpene sto i veien

Kåffa spilte seg til sin første mulighet etter 20 minutter. Etter godt spill av gjestene fikk midtspiss Håkon Stavrum en flott pasning fra Petter Nosa Dahl. Skuddet gikk halvannen meter til side for nettmaskene.

Ikke mange sekundene senere fikk Stavrum en ny mulighet, men vertene avverget, og slo kjapt kontra, og kun et Kåffa-bein hindret scoring. Ballen gikk såvidt over tverrliggeren og ut til corner.

Ett svært innholdsrikt minutt på Nadderud.

Banens til nå beste spiller, Fredrik “Flekka” Dahl, måtte altså forlate gressmatta etter 24 minutter. Inn kom Keivan Ghaedamini. Han overtok Dodou Gayes plass på venstrekant, mens Dodou gikk inn på plassen til “Flekka” i den bakre treeren. Dermed hadde Kåffa fremdeles fart i den bakre treeren.

Fra det 26. til det 31. minuttet av kampen, hadde så Stabæk to skudd i stolpen. Først ved Gift Emmanuel Orban, deretter ved Fredrik Krogstad, som traff klokkerent på volley fra 25 meter - pang i stolpen.

Keivan «super-sub»

Spillet bølget fram og tilbake, det var to jevngode lag vi så denne ettermiddagen i Bærum. Og etter 36 minutter tok gjestene fra Ekeberg ledelsen.

«Super-sub» Keivan Ghaedamini fikk ballen fem meter utenfor 16-meteren, kikket opp, og plasserte ballen perfekt i det lengste hjørnet. Det var Keivans første scoring i løpet av de 48 kampene han har spilt for Kåffa etter at han kom til klubben fra Skeid i oktober 2020.

– Selvsagt veldig artig å score. Det er jo ikke en vane jeg har, sa Keivan til Dagsavisen etter kampslutt. Og la til at han var godt fornøyd med å gjennomføre en god kamp, etter å ha vært parkert på sidelinja med en skade i to måneder.

– Jeg var på rett sted til rett tid, så opp, og så at det var ledig plass i det lengste hjørnet. Treffet var perfekt, avslutter KFUM-spilleren.

Omdiskutert straffe

2.omgang var kun fire minutter gammel da hjemmelaget utliknet. Stabæk-spissen Gift Emmanuel Orban hadde vært en konstant trussel mot Kåffas forsvarere, og utliknet med et hodestøt etter corner.

Men gjestene tok igjen ledelsen kun seks minutter senere. Filip Møller Delaveris gikk i bakken inne i feltet. Dommeren sto godt plassert, og pekte på straffemerket. Til høylytte protester fra alle i blått og svart.

Møller Delaveris tok straffesparket selv. Skuddet gikk inn i hjemmelagets høyre hjørne. Tidligere VIF-keeper Marcus Sandberg fikk en hanske på ballen, men det var ikke nok. 1-2.

Stabæk festet så grep om hendelsene, og utliknet fortjent etter 69 minutters spill. Et innlegg fra høyre ble styrt inn i nettmaskene fra innbytter Oliver Valaker Edvardsen. 2-2. Minuttet tidligere hadde KFUMs keeper Viken igjen reddet fint igjen, da han fikk et hardt Stabæk-skudd over tverrliggeren til corner.

Suser i kryss-stanga

Kåffa var nær ny ledelse da innbytter Johannes Nunez smelte en suser i kryss-stanga etter 73 minutters spill.

Hjemmelaget hadde ballen mest og et spillemessig overtall mot slutten. Burvokter Viken var med på notene, forsvarsspillerne ofret seg fint, og Kåffa kunne ta med seg ett poeng hjem til Oslo.

Ikke ufortjent, selv om vertene var nærmest gevinst.

2-2 på Nadderud

Tidligere Grorud-trener Eirik Kjønø, sa dette til Dagsavisen etter kampen:

– Kåffa er blant de bedre lagene i divisjonen, og blant de aller beste vi har hatt på besøk her. Men jeg syns det er surt at vi ikke vinner denne kampen. Bittert at det ikke ble 3-2. Kåffa har blitt mer kyniske nå. De er vanskelige å bryte ned. De er gode offensivt, men slipper inn for mange bakover. Og, det var filming av Delaveris som førte til straffesparket.

Robin Rasch tok over kapteinsbindet etter at Jørgen Hammer måtte gå av med strekk. Midtbane-eleganten sa dette etter kampslutt:

– Det er litt kjipt med uavgjort etter å ha ledet to ganger. Men resultatet er OK etter spill og sjanser. Det er vrient å spille her fordi det er naturgress. Det er blitt slik nå. Det er vel kun Stabæk og Brann som spiller på slikt underlag, hvis jeg husker riktig i farten. Det suger mer krefter enn på kunstgress. Vi startet med Kiil Olsen på sidelinja, så måtte «Flekka» ut, og senere også Jørgen Hammer. Dodou Gaye og Tore André Sørås kommer inn i den bakre treeren sammen med Momodou Lion Njie og gjør en kjempejobb, avslutter Robin Rasch.

---

Kampfakta

Obosligaen, runde 15

Stabæk – KFUM Oslo 2-2 (0-1)

1903 tilskuere.

Mål: 0-1 Keivan Ghaedamini (35), 1-1 Gift Orban (49), 1-2 Filip Delaveris (str. 55), 2-2 Oliver Edvardsen (69).

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad.

Gult kort: Fredrik Krogstad, Nicolai Næss, Sturla Ottesen, Stabæk, Remi-André Svindland, KFUM Oslo.

Stabæk (3-5-2): Marcus Sandberg – Nicolas Pignatel Jenssen, Simen Wangberg (Herman Geelmuyden fra 65.), Kasper Pedersen (Oliver Edvardsen fra 57.) – Sturla Ottesen, Curtis Edwards, Nicolai Næss, Fredrik Krogstad, Victor Wernersson – Gift Orban, Kornelius Normann Hansen (Fitim Azemi fra 83.).

KFUM Oslo (3-4-3): Mats Viken – Momodou Lion Njie, Fredrik Kristensen Dahl (Keivan Ghaedamini fra 22.), Jørgen Hammer (Tore André Sørås fra 61.) – Dadi Dodou Gaye, Robin Rasch, Remi-André Svindland, Håkon Hoseth – Petter Nosakhare Dahl (Johannes Hummelvoll Nuñez fra 61.), Håkon Stavrum, Filip Delaveris (Moussa Njie fra 83.).