Sport

Grorud 2 leverte som bestilt mot Ready

READY - GRORUD 2 0-2 (0-1): Groruds rekrutter har ofte litt forskjellige fokusområder inn til hver enkelt kamp i 3. divisjon, men borte mot Ready denne lørdagen var det fremfor alt å vinne de skulle øve på, og det klarte de.

Gressbanen (Dagsavisen): – I dag handler det om å vinne. Om å ta tre poeng. Det er mange kamper vi prøver å spille underholdende fotball, noen ganger ønsker vi oss gode defensive kamper. Det handler om å utvikle disse spillerne. Men i dag handler det om å gjøre en voksen kamp, der vi skal ta tre poeng, sa Grorud 2-trener Andreas Alrek til Dagsavisen før lørdagens møte borte mot Ready.

Fredrik Finnøy scora 1-0 i første omgang, før han på overtid av andre omgang serverte Elias Aarflot, som kunne trille inn 2-0 i åpent bur. Det ble også sluttresultatet. Dermed vant Grorud 2 kampen 2-0, og Andreas Alrek fikk ønsket sitt oppfylt.

– Det var litt som vi snakka om før kampen egentlig. Vi skulle ut å vinne kampen. Sist vi møtte Ready fikk de to mål på samma spill på oss to ganger i andre omgang, etter at vi leda 3-0 til pause. Vi vant til slutt 4-2 etter en scoring helt på slutten. Vi visste at det ville komme litt trykk også her i dag i andre omgang, men det er en del av fotballen. Viktig for gutta å lære det også, før de skal opp på A-laget, sier Alrek til Dagsavisen.

Tre A-lagsspillere, og god kontroll, i førsteomgang

Grorud stilte med et godt lag fra start. Med A-lagsspillerne William Bjeglerud, Geirald Meyer, og Vetle Skåttun i startelleveren tok gutta fra Oslo øst kommandoen i første omgang, men det var Ready som kom til kampens første store mulighet.

På et hjørnespark vant Ready-kaptein Jesper Lenander sin duell, og ballen dalte i en bue over Grorud 2-keeper Magnus Stær-Jensen, men på streken sto Groruds kaptein, Tharun Satheeskumar, og fikk avverga.

Saken fortsetter under bildet.

Her har ballen forlatt hodet til Ready-kaptein Jesper Lenander, og svever over hodet til Magnus Stær-Jensen, på vei mot mål, men på streken redder Satheeskumar (#22) ballen på streken.

Bortsett fra dette hadde Grorud 2 full kontroll på det som skjedde før pause, og det var lite å si på at gjestene tok ledelsen etter 33 minutter. William Bjeglerud hadde knytt på seg pasningsstøvlene denne lørdagen, og strødde baller til høyre, og venstre gjennom hele omgangen, med stor presisjon.

Stort sett gikk det ut mot venstre, og til Berger Busara Kisaruko. Slik var også opptakten til scoringen.

Kisaruko fant, etter pasninga fra Bjeglerud, Khalid Yusuf på hjørnet av 16-meteren. Yusuf sendte ballen videre hardt inn foran Ready-målet der Elias Aarflot fikk kastet seg inn i duellen. Ballen ble liggende inne i feltet, og Fredrik Finnøy fikk en grei jobb med å banke inn 0-1.

Kun minuttet etter 0-1 fikk Grorud 2 en ny kjempesjanse. Nok en gang var det Kisaruko som starta det ute til venstre. Han fikk slått inn til Aarflot, som vendte opp, før han skjøt rett i en Ready-spiller. På returen fikk Khalid Yusuf muligheten, men også hans avslutning ble blokkert av oppofrende Ready-forsvarere.

Tre bytter, og ny kamp

I pausen ble de tre A-lagsspillerne til Grorud tatt av, som planlagt, og kampen på Gressbanen endret karakter.

Ready var plutselig på høyde, og tidvis bedre enn Grorud 2 etter hvilen.

Det er vel ikke bare enkelt å få spillerne til å skjønne at det kanskje ikke kommer til å gå like greit når man gjør de tre byttene?

– Nei, og vi skifter formasjon også. Så det er absolutt en test, men det er en del av toppfotballen. U21-gutta har ofte spilt på høyde med A-lagsgutta når dem har kommet ned. I dag gjør A-lagsgutta en kjempeprestasjon, men jeg er aldri bekymra når jeg bytter. Jeg må bare sørge for at de forstår hva slags kampbilde som møter oss når vi leder kampen. Vi kommer til å få litt trykk imot oss fra et lag som er desperate etter poeng. Da handler det om å være like desperate selv, forklarer Alrek.

Saken fortsetter under bildet.

Grorud 2-trener Andreas Alrek.

– Deilig å overraske

Grorud 2-trenren var strålende fornøyd formasjonsendringen de gjorde fra start i kampen. I andre omgang gikk de over til en formasjon som var litt mer lik slik Grorud 2 vanligvis operer.

– Du hører Enrique roper etter fem minutter; «bytt til den opprinnelige kampplanen». De har forberedt seg godt. Han (Enrique) er god på å gjøre motstanderanalyse. Så det var litt deilig å ta han … eller å gjøre noe han ikke var forberedt på. Du ser i andreomgang at de har god kontroll på hva som møter dem. Vi prøver å være litt mer kyniske, i hvert fall blir vi det etter hvert. Vi har spillere på topp som er raske, og sterke. Så det å slå ballen langt å vinne andreballer er vi egentlig ganske gode på, sier Alrek.

Ready-trener Enrique Paez gjorde to bytter etter 62 minutter, der spesielt Daniel Thomas Lægreid Steeneveldt markerte seg positivt på topp. Snaue ti minutter etter at han kom inn vant han en duell, som skaffet spissmakker Espen Tveter Andresen fikk en god mulighet, men skuddet gikk på utsiden av målet til Magnus Stær-Jensen.

Straffesituasjon, kjemperedning, og stolpeskudd

Dette var startskuddet for en virkelig god Ready-periode. Kun tre minutter etter Andresens mulighet kom det en ny stor sjanse for hjemmelaget. Nok en gang var Steeneveldt involvert. Denne gangen klemte han til fra 18 meter, og Magnus Stær-Jensen måtte dra fram et ordentlig tigersprang for å få avverget, men dramatikken var ikke over med redninga.

Ballen ble nemlig slått rett opp i været, og med såpass mye skru, at når ballen traff bakken satte den kursen mot Grorud-målet igjen, denne gang med Stær-Jensen liggende på bakken. I et par sekunder fulgte hele Gressbanen spent med på hvilken side av stolpen ballen ville velge. Men kula klarte ikke å bestemme seg, og den gikk i stolpen, før Stær-Jensen kunne fange den.

– Litt av en redning først der?

– Det ser i hvert fall sexy ut. Både han, og gruppa trenger det. Vi har vært gode i nesten alle kampene bortsett fra sist mot Os. Så selvtilliten er det ikke noe i veien med. Men det handler om tre poeng sånn i det store bildet. Da måtte vi ut å skaffe det. Slutte å være best i banespillet, og bli best på resultattavla, sier Alrek om avslutninga av kampen.

– Nervøs når den skrur mot eget mål?

– Da tenkte jeg; «faen, kan du ikke bare slå den ut da», ler Alrek.

– Den tøffeste sesongen jeg har hatt i mitt liv

I det 90. spilleminutt skulle kanskje Ready hatt straffespark, da Magnus Arnesen ble lagt i bakken av Sheeraam Sritharan. Sistnevnte havnet på etterskudd da Arnesen dro seg forbi, og det så ut til å være kontakt, men da dommer Omed Swara valgte å ikke gi Ready muligheten fra straffemerket ble det nok et tap for tabelljumboen i 3. divisjon.

- Det er litt den samme historien som det har vært hele sesongen. Vi har ganske solide kamper, men vi får ikke sluttproduktet. Det har vært et tøft år, vi må bare kjøre på, og håpe det snur snart, sier Ready-trener Enrique Paez til Dagsavisen etter kampen.

– Går det inn på deg når man ikke får de resultatene man jobber så hardt for?

– Ja, absolutt. Det er veldig tøft. Det er den tøffeste sesongen jeg har hatt i mitt liv, forteller han.

Kanskje snytt for straffespark, redning på strek, og stolpetreff. Ready var nok en gang ganske nære, men hadde helle ikke denne gangen marginene på sin side.

– Sånn er det. Vi får sjanser. Vi er bra strukturelt, men fotballgudene ønsker ikke at vi skal vinne i år. Kanskje vi bare må akseptere det. Jeg vet ikke. Men vi må fortsette å prøve, og håpe at man til slutt får litt mer flaks, som man trenger. Jeg tror vi holder nivået til alle motstanderne, så jeg tror resultatene er litt urettferdig for guttene, og for klubben og laget. Det er ikke så mye annet vi kan gjøre enn å gå foran, kjøre på, og prøve å snu det, sier Paez.

Også Grorud 2-treneren er klar på at Ready er et godt fotballag.

– De er bedre enn tabellen viser, er hans kommentar angående lørdagens motstander.

Saken fortsetter under bildet.

Ready-trener Enrique Paez.

13 mål på 12 kamper

To minutter på overtid kontret Grorud 2 inn 2-0, og Elias Aarflot fikk æren av å trille inn 2-0. Hans 13. scoring på 12 kamper i 3. divisjon denne sesongen.

Ganske imponerende av en spiller, som kun har spilt spiss i åtte måneder.

Han var også viktig i andreomgangen for Grorud generelt. Da de ble pressa bakover var Aarflot flink til å vinne dueller, holde på ballen og få flytta spillet til Grorud litt høyere. Også trener Alrek var godt fornøyd med mye av det som ble levert.

– Man kommer seg opp i banen, og får satt et høyt press, og vinner innkast. Det er det det handler om, og ikke ta for høy risiko på egen banehalvdel. Vi er har mange spillere som er gode til å vinne andreballer når vi slår langt, men med Elias så vinner vi også enda flere førstedueller, forklarer Alrek, før han legger til:

– Han løper mye offside da, så det er noe vi har jobba en del med i det siste. Han har jo bare spilt spiss i åtte måneder.

Alt i alt ble det en fin sommerdag for Grorud 2-treneren på Oslos vestkant. Det betyr litt ekstra å slå lagene fra motsatt side av byen.

– Vi ønsker å reise til vestkanten, og ta tre poeng. Nå har vi slått Ready to ganger på en kort periode. Sist var med masse unggutter ute av posisjon, nå med en litt mer rutinert tropp, som har en rutinert kamp, oppsummerer han.

Saken fortsetter under bildet.

Berger Busara Kisaruko (#23) leverte en veldig god kamp på Groruds venstreside i lørdagens kamp mot Ready, og hadde til og med krefter til et siste løp for å juble sammen med Elias Aarflot, etter at han punkterte kampen på overtid.

Siste test før ferien

Nå venter en siste test hjemme mot Sandviken, før de får ferie.

– Nå skal vi bare knuse Sandviken neste helg, og så tar vi ferie.

– Ferie blir det vel uansett?

– Men det blir ikke ferie med smil om munnen. Hvis vi taper den så blir det mer løping på ferie. Da blir det et skikkelig program, ler Alrek.

Ready møter Nordstrand i siste runde før ferien. Også den spilles hjemme på Gressbanen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

Ready - Grorud 2 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Fredrik Finnøy (35), 0-2 Elias Aarflot (90+3).

Gult kort: Matheo Minh-Khang Hoang, Ready.

Khalid Yusuf, Berger Busara Kisaruko, Fredrik Finnøy, Grorud.

Ready: Sivert Grønmo Edvardsen - Thomas Gjendem Nerland, Ulf Jesper Lenander, Harald Jørgensen, Magnus Arnesen - Erlend Knutsen Storseth (Alexander Wiegels Waage, 63), Amel Muratovic, Fredrik Korssjøen Storløkken, Matheo Minh-Khang Hoang (Daniel Thomas Lægreid Steeneveldt, 63) - Espen Tveter Andresen, Edonis Mulaj.

Grorud 2: Magnus Stær-Jensen - Geirald Meyer (Sheeraam Sritharan, 45), William Bjeglerud (Peder Meen Johansen, 45), Tharun Satheeskumar - Berger Busara Kisaruko, Alan Abdulsalam Abdulgani (Simen Nygaard, 74), Khalid Abdi Yusuf (Nicolai Arun Jacobsen, 87), Fredrik Finnøy, Vetle Skåttun (Henrik Bredeli, 45) - Elias Aarflot, Casper Myhren Fjeld.

---






Mer fra Dagsavisen