Trikkeligaen

Keepertalentet med rent bur i debuten: – Hvor sterk han er mentalt, får vi svaret på nå

Etter en kruttsterk A-lagsdebut mot Bodø/Glimt, fulgte Magnus Sjøeng (20) opp med rent bur i sin første seriekamp for VIF.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Keeperen fikk ikke mye å gjøre i andre omgang mot Kristiansund, men før pause vartet Sjøeng opp med flere sterke redninger.

– Jeg gjør vel bare som en keeper bør gjøre og redder ballen. Men det går vel på instinkt, akkurat som straffa mot Bodø/Glimt sist. Det er bare å reagere og handle, sier Magnus Sjøeng med et smil til Dagsavisen etter å ha vært med på VIFs første seier på åtte seriekamper.

Les alt om Vålerenga her!

3-0 over tabelljumbo Kristiansund var Vålerengas første seier siden 8. mai mot Sandefjord borte, og lettelsen var stor hos både burvokteren og resten av laget.

– Det var veldig moro. Når det er min første kamp i Eliteserien i tillegg, er det utrolig gøy å debutere med rent bur også, gliser den unge keeperen.

Per Kristian Bråtveit er kjøpt fri fra sin opprinnelige kontrakt i Djurgården, og er spilleklar for Vålerenga fra 1. august. Inntil da er Sjøeng førstevalget mellom stengene, og kan gjøre det svært vanskelig for Bråtveit å overta plassen.

Trener Dag-Eilev Fagermo er imponert over Sjøengs to første opptredener.

– Det er veldig bra for både ham og oss med smultring i hans første eliteseriekamp. Det gir Magnus selvtillit, og han har to sterke kamper både mot Glimt sist og i dag, roser Vålerenga-treneren overfor Dagsavisen.

Fagermo trekker fram to ting som 20-åringen spesifikt må jobbe med: Den mentale biten og å bli bedre med beina.

– Hvor sterk han er mentalt, får vi svaret på nå. Foreløpig ser det ut til at han tåler presset, og det er veldig spennende. Som jeg har sagt før, så er han det største keepertalentet jeg har trent og sett.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo roser sin nye førstekeeper.

Henrik Udahl og Amor Layouni scoret målene i andre omgang da KBK mer eller mindre kollapset etter pause. Neste motstander for Vålerenga er Sarpsborg 08 på bortebane søndag kveld.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!





Mer fra Dagsavisen