Trikkeligaen

Supertalentet tror han blir i Vålerenga ut året: – To kneskader ser ikke bra ut på CV-en

Odin Thiago Holm (19) trodde ikke han skulle være i VIF til høsten før sesongstart. Nå fokuserer han kun på å holde seg skadefri.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Den tekniske midtbanespilleren var endelig tilbake på banen for Vålerenga da Kristiansund ble slått 3-0 søndag kveld. Seieren var VIFs første på åtte seriekamper.

– Det var deilig og jævlig viktig. Jeg hadde nesten glemt hvordan det føltes ut med tre poeng, sier Odin Thiago Holm til Dagsavisen etter å ha fått drøye 20 minutter som innbytter mot slutten av kampen.

19-åringen hadde skuddet som førte til returen som Henrik Udahl enkelt satte inn ti minutter før slutt. Dette var Holms første kamp siden mai.

– Selvfølgelig er man litt rusten etter noen uker ute, men det kommer til å gå fort det, altså. Det har det gjort tidligere, beroliger han.

Les alt om Vålerenga her!

Skadehistorikk

For det store talentet har vært preget av skader både denne sesongen og tidligere. Før sesongen spådde han selv at han ikke kom til å være i Vålerenga denne høsten. Nå innser midtbanejuvelen at han mest sannsynlig blir værende ut året.

Skadehistorikken har etter alt å dømme ført til skepsis hos de utenlandske klubbene som har fulgt nøye med på ham i lang tid.

– Det har nok påvirket interessen til en viss grad. To kneskader ser ikke bra ut på CV-en når man ennå ikke har fylt 20 år, forteller Holm og legger til:

– Jeg tror det bare blir viktig å få spilt kamper og å holde meg skadefri over tid. Da er det nok ingen som bryr seg om de tidligere skadene.

Trener Dag-Eilev Fagermo er ikke like sikker på om han får beholdt Holm ut sesongen.

– Det er vanskelig å si. Hvis han presterer på det nivået vi vet han har i et par kamper til nå, så kan det veldig fort bli vanskelig å beholde ham.

– Min tøffeste sesong

VIF-treneren er likevel svært fornøyd med å ha 19-åringen tilbake i kamptropp.

– Det er gledelig. Vi matcher ham litt forsiktig nå, men greier vi å få Odin skadefri så vet vi hva vi får. Det ser man på det tredje målet. Det er en fantastisk prestasjon, og så er heldigvis Udahl på returen.

Holm forteller om en tøff periode på sidelinja denne sesongen.

– Det er min tøffeste sesong til nå. I fjor hadde jeg en lei kneskade også, men da var det første gang. Så fikk jeg en ny en, jobba meg tilbake før jeg fikk omtrent 100 minutter totalt. Så måtte jeg ut igjen. Så det har vært tøft, men jeg håper jeg får til å gjøre det jeg synes er artigst fremover.

– Hvordan har du takla det?

– På best mulig måte. Vi har et veldig fint apparat her som hjelper meg mye. Det er deilig å være tilbake nå, smiler 19-åringen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen