trikkeligaen

Juvelen tror på VIF-exit: – Jeg er verdt 50 millioner

Beilerne svermer om Odin Thiago Holm, og Vålerenga-kometen tror ikke han spiller på Valle til høsten. Men 18-åringen blir ingen billig mann å hente, forsikrer trener Dag-Eilev Fagermo.

EKEBERG (Dagsavisen): – Det er jo positivt at det er interesse. Om det er riktig av meg å dra nå i januar eller til sommeren, får være en annen sak. Så må jo Vålerenga sitte igjen med en god sum også, så alle parter blir fornøyde, sier Holm til Dagsavisen.

Han kan røpe følgende om hvor interessentene holder til:

– Helt ærlig har jeg ikke hørt så mye om konkrete klubber. Men det har vært litt fra Italia og Belgia.

Ifølge TV 2 er det italienske Udinese som har fått avslått et bud på Holm. Dette skal ha vært på rundt 20 millioner.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Halvparten av Botheim

Like før nyttår skrev Dagsavisen om henvendelsene på Odin Thiago Holm og lagkamerat Osame Sahraoui (20). Vålerenga avslo et bud på Holm rundt juletider, og det er slett ikke sikkert at trønderen er VIF-spiller når 2022-sesongen sparkes i gang. Mandag var han på plass på VIFs første fotballøkt i 2022. Laget trener på Ekeberg før avreise til Marbella neste uke.

– Kroppen kjennes bra ut. Målet for oppkjøringen er å gjøre rollen min i laget enda tydeligere. Jeg vil være klink fast på laget når serien starter, sier 18-åringen.

Men om han fortsatt er i norsk fotball da, gjenstår altså å se. Kontrakten hans med VIF løper for øvrig ut 2024.

– Hvor mye er du verdt, synes du?

– 50 millioner, svarer Holm på direkten.

– Det er halvparten av Botheim-prisen. Så det mener jeg er en god sum, fortsetter midtbanetalentet med et lurt smil.

Erik Botheim feirer seriegullet med Bodø/Glimt forrige måned. Torsdag ble det klart at den ferske Russland-proffen får Daniel Farke som ny trener i Krasnodar. Foto: Terje Pedersen / NTB

Holm viser til landslagsspiss Erik Botheim, som nylig ble solgt fra Bodø/Glimt til russiske Krasnodar. NRK erfarte nylig at totalpakken kan gi Glimt rundt hundre millioner inn i kassen for den 22 år gamle trønderen.

Dag-Eilev Fagermo bekrefter overfor Dagsavisen at klubben har avslått bud på Holm.

– Men budet var for lavt?

– Ja, svarer Vålerenga-treneren.

Fagermo: – Odin er klasse

– Hvor mye må dere ha?

– Nei, vi må vel ha statsbudsjettet, da, sier en smilende Fagermo.

– Det er bare å se på hva han gjør på treningen her. Han er jo klasse, legger VIF-treneren til.

Dag-Eilev Fagermo på Vålerenga-trening på Ekeberg mandag.

Odin Thiago Holm svarer følgende da Dagsavisen spør ham om hva han ville ha ønsket seg for fotballframtiden akkurat nå, hvis han selv fikk velge fritt.

– Nå har ikke jeg fått snakket spesielt med Dag-Eilev om rollen min og sånn i år, så det er jo litt avhengig av hva Vålerenga tenker. Jeg kunne godt ha tenkt meg å være her et halvår til og fått mer erfaring, men om jeg har en rolle som i fjor med noen innhopp og noen kamper fra start kan jeg like gjerne dra til utlandet, sier 18-åringen.

– Fagermo sier selv at de vil ha statsbudsjettet for deg. Det tyder på at VIF ser på deg som en viktig mann?

– Ja, Bodø/Glimt har jo gått foran nå og slipper spillerne sine for gode penger. Jeg tror det er bra for det norske markedet. Det vil kunne dryppe mer på andre klubber, også Vålerenga, påpeker 18-åringen.

– Hvilket steg er best for deg hvis du skal dra nå?

– Jeg har jo sett for meg et mellomsteg, der jeg ikke er langt unna spilletid og kan etablere meg i et A-lag. Så det er den ruten jeg har sett for meg i flere år nå. Først et mellomsteg, så et steg videre etter det eventuelt. Belgia og Nederland er for eksempel veldig fint for yngre spillere. Jeg tror det kan være aktuelt, svarer Holm.

– Du ser for deg at du forlater VIF før høsten?

– Ja. Jeg føler meg mer og mer klar for å ta steget ut.

VIF-sportssjefen svarer

Jørgen Ingebrigtsen er ikke overrasket over Holms tanker.

– Jeg tenker det er bra at vi har spillere med ambisjoner. Det er bare positivt at man tenker sånn. Så blir det opp til ham å bevise at han kan klare det, sier Vålerengas sportssjef til Dagsavisen.

Etter nyttår har det foreløpig ikke vært noen konkrete henvendelser på Holm.

– Det har vært behagelig stille, i form av at vi ønsker kontinuitet og å kunne gå inn i sesongen med den stallen vi har nå.

Vålerenga-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen.

– Hva er han verdt for dere?

– For VIF har han to verdier – den ene er for klubben når han spiller. Da har han veldig stor verdi. Odin er en god spiller, og har ferdigheter som få andre har. I så måte vil vi gjerne beholde ham, sier Ingebrigtsen og tilføyer:

– Den andre verdien er som følger: Hvis han en gang i framtida blir god nok til å gå videre, så kommer noen for å kjøpe ham. Verdien han da har, vil kun tiden vise. Men nå settes det jo nye standarder for norsk fotball, blant annet gjennom Bodø/Glimts prestasjoner i Europa, sier Ingebrigtsen, og viser da til Glimts lukrative salg av profiler som Patrick Berg og Erik Botheim.

Nyeste fra Dagsavisen.no: