Trikkeligaen

Den nye VIF-keeperen: – Bare et tidsspørsmål før det snur

Per Kristian Bråtveit (26) var førstevalget i franske Nimes forrige sesong. Nå vil han hjelpe Vålerenga ut av en mørk sportslig periode.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): – Vålerenga var interesserte med en gang de fant ut at de måtte ha ny keeper. Da var det egentlig ikke noe å tenke på. VIF er en stor klubb i en fin by med gode supportere.

Det sier Vålerengas nye burvokter Per Kristian Bråtveit til Dagsavisen etter sin første treningsøkt med laget.

– Hvis jeg først skulle tilbake til Norge, så var det ikke mange klubber det sto mellom. Vålerenga var absolutt en av de få, forteller en sliten, men fornøyd nykommer.

Keeperen signerte mandag en kontrakt med VIF som strekker seg ut året, og hentes med det fra Djurgården. Men i og med at det norske overgangsvinduet ikke åpner før 1. august, er ikke målvakten kampklar før månedsskiftet.

Bråtveit ble seriemester i Sverige i 2019, men satt på benken siste halvdel av sesongen. Deretter kom A-landslagsdebuten for “nødlandslaget” i 2020 før et utlån i nederlandske Groningen.

I Eredevisie ble det ingen kamper, men i fjor høst fikk haugesunderen tillit på et nytt utlån. I Nimes på nivå to i Frankrike startet han 30 av 38 mulige kamper i fjor.

Nå ønsker Bråtveit å hjelpe et Vålerenga-lag i krise og i bunnstriden av Eliteserien.

Les alt om Vålerenga her!

Må prestere for plassen

– Det høres jo helt feil ut at Vålerenga ligger på 14. plass og sliter i bunn. Jeg har fulgt med på alle eliteserierundene denne sesongen, og nå i det siste har det bare sett som om laget har hatt utur og vært uheldige, sier Bråtveit.

Han er skråsikker på at VIF kommer seg ut av den svake perioden.

– Det er bare et tidsspørsmål før det snur. Selvfølgelig håper jeg på at det snur med en gang før jeg blir spilleklar, og håper at jeg kan være med på en opptur i august.

Med Bråtveit utilgjengelig, er Magnus Sjøeng (20) Vålerengas førstevalg mellom stengene ut måneden. Sjøeng grep muligheten i sin debut mot Bodø/Glimt forrige uke, og det kan bli vanskelig for Bråtveit å ta plassen om 20-åringen fortsetter i storform.

– Jeg kommer jo hit for å spille, og det vet Magnus også. Men jeg må prestere. Hvis han blir banens beste ut juli, blir det selvsagt vanskelig for meg. Vi skal backe hverandre på trening, og det skal bli fint å jobbe med unge keepere igjen. Jeg har nemlig pleid å være blant de yngste, forteller den seks år eldre sisteskansen.

Gjermund Østby (t.v.) gir Storm Strand-Kolbjørnsen og Per Kristian Bråtveit instrukser på tirsdagens Vålerenga-trening.

Fagermo: – Sluppet inn for mye mål

Bråtveit utelukker ikke at han kan ende opp med å forlenge Vålerenga-kontrakten ved slutten av sesongen.

– Jeg er absolutt åpen for å forlenge, men det kommer helt an på hvordan det går her. Hvis jeg er ræva her får jeg jo ikke ny kontrakt her, så jeg må prestere. Jeg har ikke tenkt så mye på hva jeg gjør til vinteren. Det tar jeg når den tid kommer, forteller den nye Vålerenga-keeperen.

Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo er meget fornøyd med å ha Bråtveit på plass i Oslo.

– Det er ikke lett å finne gode keepere, så det er vi veldig fornøyde med. Magnus Sjøeng og Storm Strand-Kolbjørnsen er veldig talentfulle, men det hadde vært tøft å skulle legge alt på dem med en lang sesong igjen.

Sistnevnte er akkurat tilbake på trening etter skade, så med nok en skade ville VIF vært svært sårbare på keeperplass. Klubben har jobbet lenge med å få kloa i Bråtveit, opplyser Fagermo.

– Å få det i boks nå var veldig bra. Vi har sluppet inn for mye mål i den posisjonen, så jeg håper det er en forsterkning. Det trengs.

– Er Bråtveit en oppgradering fra Kjetil Haug?

– Det håper jeg og tror. Det er ikke noe å legge skjul på at sentrallinja vår har hatt utfordringer i år, og det gjelder også keeperposisjonen. Vi har sluppet inn altfor enkle mål, sier Fagermo.

Dag-Eilev Fagermo på tirsdagens Vålerenga-trening.

Søndag kommer tabelljumbo Kristiansund på besøk til Valle, og er neste motstander for Vålerenga i jakten på en etterlengta opptur. Bråtveit blir altså ikke å se på banen før august, og Magnus Sjøeng starter med det i mål.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen