Trikkeligaen

Udahl etter den absurde scoringen: – Har i alle fall tatt ballen fra keepere fire ganger i år

Henrik Udahl (25) kom til Vålerenga som andrevalg. Nå kan han ha kapret plassen - i alle fall for en stund.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Innbytteren brukte under ett minutt på sette Vålerengas første scoring etter å ha kommet inn rett etter pause. Utover i omgangen var han med på å sette fyr på VIF-angrepet, og satte selv inn 3-0-målet mot slutten av kampen.

– Det var akkurat så deilig som det så ut som. En lettelse, sier Henrik Udahl til Dagsavisen etter å ha feiret 3-0 over Kristiansund med Klanen.

Henrik Udahl var både lettet og glad etter å ha scora to mål og bidratt sterkt i Vålerengas 3-0-seier over Kristiansund.

Seieren var Vålerengas første på åtte seriekamper.

– På A-lagsnivå har jeg aldri vært med på at det er så mange som blir prega av at det går dårlig, så jeg tror det er ekstra deilig for alle at vi nå starter på en bedre periode, sier spissen.

Les alt om Vålerenga her!

Presser keepere

Innbytterens første scoring kom etter at han presset KBK-keeper Serigne Mor Mbaye som forsøkte å dra av Udahl med en finte utafor 16-meteren. Spissen var med på notene og kriget inn 1-0, minuttet etter å ha kommet inn etter hvilen.

Flere ganger tidligere denne sesongen har han vært nære å gjøre det samme.

– Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har gjort det samme denne sesongen, men jeg har i alle fall tatt ballen fra keepere fire ganger. Så har to av forsøkene gått i tverrliggeren etterpå. Å lese touchet til keeperen og timing har gitt meg mye, og det er deilig at jeg får ordentlig belønning for det i dag.

– For dette er noe du jobber mye med?

– Vi har jobba mye med å få opp intensiteten og presspillet mitt på feltet, som fra før av var litt halvveis da jeg kom hit.

– Så det har åpenbart blitt mye bedre, smiler Udahl.

Startet ikke

Seedy Jatta (19) startet på topp for VIF mot KBK, men fikk ikke til mye i første omgang. Udahl inn ga umiddelbar effekt. På spørsmål om hvem som er førstevalget på spissplass nå, svarer VIF-trener Dag-Eilev Fagermo slik:

– Vi får se hva som skjer på treningene, og det er ny kamp til helga. Men det er klart, med to mål og den arbeidsmoralen han viser i dag skriver Henrik en sterk søknad.

Udahl har dog forståelse for hvorfor 19-åringen velges foran ham.

– Jatta har masse kvaliteter, og er veldig ulik meg. Samtidig vet jeg hva jeg har å bidra med, og det vet trenerteamet også. Så har jeg mine ting å jobbe med, men når det sitter så har jeg troa på at jeg skal klare å bite godt fra meg, sier Udahl.

Jobbes med spiss inn

Vålerenga er for fullt på spillerjakt, og det jobbes med å hente inn en ny spiss i tillegg til flere andre posisjoner.

– Vi jobber med konkrete navn både på spiss- og stopperplass. Så er det ikke sånn at vi blir ferdige der i dag eller i morgen, for det tar tid, sa sportssjef Joacim Jonsson til Dagsavisen fredag.

Likevel opplyser Fagermo overfor Dagsavisen søndag at det nødvendigvis ikke skal inn en spiss.

– Vi har sagt at vi skal ha tak i ny sentrallinje. Det er for så vidt spiss, men det kan også være kant, sier VIF-treneren.

Men om Udahl leverer som han gjorde søndag kveld, skal det bli vanskelig å sette ham ut av laget.

– Hvis man spiller som i dag, så er man førstevalg, konkluderer Fagermo.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen