Trikkeligaen

Skeid-spissen om gigamissen: – Vet ikke hva som gikk galt

(Skeid – Sogndal 2-3). Johnny Buduson innrømmer at han burde ha satt noen av sine fete sjanser i tapet mot Tore André Flo og Sogndal. Men måltyven er trygg på at han og laget vil slå tilbake.

GRORUD ARCTIC MATCH (Dagsavisen): Jakob Romsaas og innbytter Gabriel Andersen fant nettmaskene mot Sogndal mandag, men det ble likevel 2-3-tap for Skeid i 1. divisjon. Skeid blir liggende som tabelljumbo med sine tre poeng. de har åtte ettmålstap.

Johnny Buduson hadde en rekke store sjanser til å score underveis, i en kamp Skeid var fullt på høyde med Sogndal – og vel så det. Spesielt to sjanser fra kloss hold i andre omgang vil plage Buduson.

– Vi hadde noen fete sjanser. Eller, jeg hadde noen fete sjanser. Jeg bør sette i hvert fall én av de to sjansene etter pause – især den siste. Det var en gigantisk sjanse, sier Buduson til Dagsavisen.

– Hva gikk galt på den andre der?

– Jeg vet ikke hva som gikk galt. Jeg prøvde egentlig bare å styre den i mål. Jeg strakk fram beinet, så vet jeg ikke om den fikk en liten sprett eller hva. Så fløy ballen over, svarer han.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Klandrer ikke Buduson

Buduson mener Skeid var det klart beste laget i oppgjøret mot Sogndal.

– Nok et knepent tap. Hvordan kommer man på vinnersporet?

– En må huske på at vi nå får kamper mot lag som er rundt oss på tabellen. Det er de kampene vi må vinne. Det er vi bare nødt til. Men det er lenge igjen av sesongen, minner spissen om.

Skeid-trener Gard Holme laster ikke spissen for at det ikke ble poeng mot laget fra saftkokerbygda.

– Johnny gjør i utgangspunktet en kjempebra kamp. Men problemet for en spiss er at hvis du bommer på sjansene, er det du som får skylda. Slik er det. Men ingen spiss scorer på alt. I dag var det litt stang ut for Johnny, men det kommer han seg fort over. Det viktigste er at han fortsetter å komme til de sjansene. Han kommer til å score mange mål i år, forsikrer Holme overfor Dagsavisen.

Skeid-trener Gard Holme på sidelinjen mot Sogndal.

Skeid-treneren mener laget gjorde en veldig god førsteomgang, og at man burde ha gått til pause med mer enn 1-0.

– Så har vi en litt tung første del av 2. omgang. Straffesparket Sogndal utligner med preger kampbildet litt. Men så kommer vi oss veldig. Men så sover vi i timen en periode, og da er vi veldig dårlige. Så skal guttene ha all ære for at vi nesten kommer tilbake fra 1-3. Egentlig hadde vi fortjent 3-3, sier Holme.

Flo-ros

Han peker på at det ikke er langt opp fra tabellbunnen, og at kampene mot lagene rundt blir viktige.

– Vi er fortsatt i en god situasjon hvis vi tar poeng mot de rundt oss, men vi må også ta poeng mot lag som det Sogndal-laget vi møter i dag. Spesielt på hjemmebane, eller hva du kaller dette her, sier Holme, med referanse til at mandagens kamp ble spilt på Grorud i forbindelse med bytte av kunstgress på Nordre Åsen.

Sogndal-trener Tore André Flo lot seg imponere av Holmes Skeid-mannskap.

– Dette var en skikkelig berg-og-dalbane-kamp, med mange sjanser til begge lag og ganske bra spill fra begge lag. Resultatet kunne blitt annerledes, det skal jeg ærlig innrømme. All honnør til Skeid. Jeg tipper de kommer til å ta en del poeng framover. De har tapt med ett mål en del, har jeg sett. Jeg tipper de begynner å plukke poeng heretter, sier han til Dagsavisen.

Sogndal-trener Tore André Flo i kampen mot Skeid. Morten Berre ses i forgrunnen.

– Har Skeid kvaliteten som kreves for å klatre opp fra bunnen?

– Det synes jeg. Vi har spilt mot de fleste lag i divisjonen, og dette var ikke en enklere kamp enn noen annen, svarer Flo.

Skeid møter Raufoss (b) og Grorud (h) i sine to neste kamper. Der blir poeng viktig.

---

Kampfakta

Fotball, 1. divisjon menn

Skeid – Sogndal 2-3 (1-0)

Grorud Arctic Match, 689 tilskuere

Mål: 1-0 Jakob Romsaas (4), 1-1 Peter Michael (straffe, 50), 1-2 Anders Nord (74), 1-3 Jonatan Ingi Jonsson (78), 2-3 Gabriel Andersen (90)

Gult kort: Sulayman Bojang og Bendik Rise, Skeid. Mathias Blårud, Sogndal.

Dommer: Martin Berg

Skeid (3-4-3): Anders Gundersen – Stian Pettersen, Fredrik Berglie, Tomas Lopez Borgersen (Erik Nordengen fra 85.) – Sulayman Bojang, Bendik Rise (Emil Tjøstheim fra 84.), Marcus Melchior (Florind Lokaj fra 85.), Morten Renå Olsen – David Hickson (Ulrich Ness fra 65.), Johnny Buduson, Jakob Romsaas (Gabriel Andersen fra 84.)

1. divisjon menn mandag, 10. runde:

Kongsvinger – Grorud 2-2, Sandnes Ulf – KFUM Oslo 2-2, Skeid – Sogndal 2-3, Åsane – Ranheim 1-2.

Spilt søndag: Start – Stabæk 0-0, Stjørdals-Blink – Brann 1-2.

---

Mer fra Dagsavisen