Skeid skuslet vekk enorme sjanser da seier ble til tap mot Flo og Sogndal

(Skeid – Sogndal 2-3). Skeid tok føringen mot Tore André Flos Sogndal-mannskap, men ineffektivitet bidro til at bortelaget snudde 0-1 til 3-2-seier på Grorud i 1. divisjon.

Les reaksjoner fra kampen her!

GRORUD ARCTIC MATCH (Dagsavisen): Resultatet gjør at Skeid blir værende på tabellbunnen i 1. divisjon med sine tre poeng. Jakob Romsaas og innbytter Gabriel Andersen scoret for Skeid, mens Peter Michael (straffe), Anders Nord og Jonatan Ingi Jonsson nettet for bortelaget fra saftbygda. Det var Skeids tredje strake tap i serien.

Grunnet bytte av kunstgress på Nordre Åsen, ble mandagens kamp mellom Skeid og Sogndal spilt på Grorud i strålende sol.

Og det var hjemmelaget Skeid som fikk en perfekt start på oppgjøret. David Hickson driblet av en mann og satte opp Sulayman Bojang nede langs linjen i Sogndal-boksen. Han slo inn til Jakob Romsaas, som enkelt kunne sende Gard Holmes mannskap i føringen fra kloss hold. Et herlig angrep av vertene.

Skeid-spillerne jubler etter Jakob Romsaas' 1-0-scoring mot Sogndal på Grorud Arctic Match mandag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Straffe imot

Og det kunne blitt 2-0. Johnny Buduson ble spilt gjennom etter kontring i det 18. minutt. Spissen kom seg unna sin oppasser og løsnet skudd, men ballen trillet like utenfor høyre stolpe.

Sogndal hadde noen forsøk fra distanse, men ellers lite å bidra med offensivt i første omgang – helt til rett før pausesignalet. Da steg gjestenes Andreas van der Spa til værs på corner, men Skeid-keeper Anders Gundersen vartet opp med en strålende redning. Lagene gikk til pause på 1-0 til vertene, og Skeid hadde all grunn til å være fornøyd.

Men få minutter etter hvilen, fikk hjemmelaget en nesestyver. Marcus Melchior lagde straffe da han felte Jonatan Ingi Jonsson i boksen. Tidligere Vålerenga-spiss Michael plasserte ballen trygt inn i høyre hjørne, og dermed var lagene like langt.

Drøyt ti minutter etter fikk gjestene nok en stor mulighet til 2-1, men fra kort hold satte Erik Grønner ballen like utenfor.

Med drøyt 20 minutter igjen å spille fikk Skeid og Johnny Buduson eventyrlige sjanser til å ta føringen igjen. Først spilte Buduson gjennom Sulayman Bojang etter flott kombinasjonsspill av vertene, men Bojangs skudd ble blokkert med nød og neppe av bortelagets forsvar.

Buduson-miss

Så fulgte to gigantiske muligheter for Buduson. På den første muligheten fra gyllen posisjon inne i boksen bommet Skeid-spissen regelrett på ballen, mens like etter fikk han igjen ballen i drømmeposisjon – men satte den svakt over fra kort hold. Skeid-fansen fortvilte, og med god grunn.

For kort tid etter fikk hjemmelaget en skikkelig kalddusj. Innbytter Anders Nord ble spilt gjennom mot mål, og med sine første touch på ballen var han iskald og satte ballen inn i nettmaskene bak Anders Gundersen. Skeid-trener Gard Holme var hoderystende på benken.

Johnny Buduson (t.v) i dialog med Gard Holme etter at han ble byttet ut i forrige kamp.

Og verre skulle det bli for vertene. Kun fire minutter etter 2-1 sørget Jonatan Ingi Jonsson for 3-1 med en perle i krysset fra distanse. Dermed ebbet håpet ut for Skeid.

Trener Gard Holme kastet inn fire spillere i jakten på redusering, deriblant Gabriel Andersen. Johnny Buduson fikk en ny mulighet til å score da det gjensto få minutter av ordinær tid, men denne gang vartet Sogndal-keeper Renze Fij opp med en flott redning.

Skeid presset på i sluttminuttene, men maktet ikke å få uttelling før langt inn i overtiden. Gabriel Andersen scoret fra kloss hold etter et fint angrep, men da var det for seint. Sogndal-spillerne halte ut tiden og holdt så vidt unna, til vertenes frustrasjon. Dermed kunne gjestene og trener Flo juble for en viktig seier i jakten på opprykk.

---

Fotball, 1. divisjon menn

Skeid – Sogndal 2-3 (1-0)

Grorud Arctic Match, 689 tilskuere

Mål: 1-0 Jakob Romsaas (4), 1-1 Peter Michael (straffe, 50), 1-2 Anders Nord (74), 1-3 Jonatan Ingi Jonsson (78), 2-3 Gabriel Andersen (90)

Gult kort: Sulayman Bojang og Bendik Rise, Skeid. Mathias Blårud, Sogndal.

Dommer: Martin Berg

Skeid (3-4-3): Anders Gundersen – Stian Pettersen, Fredrik Berglie, Tomas Lopez Borgersen (Erik Nordengen fra 85.) – Sulayman Bojang, Bendik Rise (Emil Tjøstheim fra 84.), Marcus Melchior (Florind Lokaj fra 85.), Morten Renå Olsen – David Hickson (Ulrich Ness fra 65.), Johnny Buduson, Jakob Romsaas (Gabriel Andersen fra 84.)

1. divisjon menn mandag, 10. runde:

Kongsvinger – Grorud 2-2, Sandnes Ulf – KFUM Oslo 2-2, Skeid – Sogndal 2-3, Åsane – Ranheim 1-2.

Spilt søndag: Start – Stabæk 0-0 , Stjørdals-Blink – Brann 1-2 .