Lokomotiv Oslo slo Kjelsås-rekruttene: - Jeg scorer bare på hodet

(Kjelsås 2. lag - Lokomotiv Oslo 1 - 2.) For andre serierunde på rad tar «Loket» med seg tre poeng og har begynt å få sving på sakene. De unge Kjelsås-rekruttene kom igjen for kort og tapte for tredje gang på rad med ett mål.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Seks minutter før slutt headet Espen Ringlund inn tre sterke bortepoeng for Lokomotiv Oslo. Matchvinneren trodde ikke på at Dagsavisen ville snakke med han, men til slutt ruslet han ut av garderoben og delte noen tanker.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Jeg scorer ikke så mye, men det er alltid på hue, sier Ringlund og fortsetter:

– Det var en tøff kamp på en vanskelig matte. Ballen spratt på en fryktelig måte. Det ble ufattelig mye duellspill i den kampen her. Så går det mot slutten og jeg får et jækla bra innlegg. Da er det bare å ekspedere den i mål, sier Ringlund.

Micael Lervik slo innlegget følsomt med innsiden av venstrefoten. Det dalte i en perfekt bue mot bakerste stolpe der Ringlund fortsatt hadde mye å gjøre. Hodestøtet var like bra og fant veien til nettmaskene.

Endelig uttelling

– Hittil i sesongen har vi ikke tatt like mye poeng som vi ønsket, men nå har vi begynt å vippe kampene i vår favør etter en rekke gode prestasjoner på rad. Spillet vårt sitter bedre nå, vi kontrollerer kampbildet i større grad og gutta er bedre trent. Det løsner også på skadesituasjonen. Vi er i ferd med å ligne på det vi ønsker å se ut som. Det er veldig gøy å se, sier Lokomotiv Oslos trener Stian Børven til Dagsavisen.

Etter en langsom start på kampen tok det seg opp i minuttene før pause og intensiteten gikk opp noen hakk i andre omgang. Kjelsås reduserte ved Ulrik Bjerke etter et dypt frispark før Espen Ringlund nikket ballen i mål seks minutter før full tid.

– Vi er litt mer i dytten nå. Poengene kommer. Det er en god trend vi håper vil fortsette, sier matchvinner Espen Ringlund.

Kjelsås-rekruttenes trener Jørgen Bjørn er stolt av innsatsen, men erkjenner at laget hans mangler noe for å vippe kampene i deres favør. I dag kom det tredje strake ettmålstapet.

– Det er mange av gutta som er relativt ferske på dette nivået. Vi skal ikke skylde på mangelfull erfaring, men det spiller en rolle. Jeg ser likevel at innsatsen og ferdighetene er der så jeg har tro på at vi etter hvert vil vinne kamper som i dag og ta de poengene vi trenger, sier han til Dagsavisen.

Rolig åpning

Lokomotiv-trener Stian Børven følger med.

Den første halvtimen bar preg av to forsiktige lag. Det ble mye trilling i bakre rekker, opp på midtbanen og så tilbake. «Loket» har stilt i mange ulike formasjoner denne sesongen, i dag i en 3-5-2. Mads Bådsvik er en kantspiller, men var sendt opp som spiss mens den tidligere spissen Trym Blaauw opererte sentralt på midtbanen. Mika Mykkeltvedt var tilbake på benken etter et skadeopphold, og kom senere inn i sluttminuttene. Men det var en av midtstopperne, Sølve Sæter, som var nærmest scoring. På hjørnespark klarte han ikke å presse headingen ned fra kloss hold.

Kjelsås-rekruttenes spydspiss, Pakow Bonful, venter fortsatt på sin første scoring i blått. Han herjet for Sagene i 4. divisjon, men sliter med å få hull på byllen i 3. Sammen med Martin Fasting startet han villig på bakromsløp, det hjelper lite når gjennombruddspasningene kom uten adresse.

Glatte hansker i bygeværet

Ti minutter før hvilen tok det seg opp. Espen Ringlund dro seg fri til høyre inne i boksen og banket til. Skuddet sneiet oversiden av tverrliggeren. I det påfølgende angrepet var Kjelsås centimeter unna. Jacob Hanstad slo inn foran mål mot en Bonful på blank kasse, men en lang tå fra «Loket»-kaptein Knut-Idar Dalhus holdt buret rent.

Etter hvert havnet ballen i hendene på keeper Sivert Pieroth som umiddelbart spilte fri Mads Bådsvik på venstrekanten. Bådsvik prøvde lykken, men ble blokkert. Dog skulle han få en sjanse til, og da satt den. Det var et hardt skudd rett på Zein Almosafiri. Ingen forventet nettsus, men sisteskansen glapp ballen gjennom hendene og over streken. Regnet dryppet sporadisk ned over Oslos tak i kveld og spilte nok en rolle bak den scoringen.

Mange dueller

Det ble mange heftige dueller på Grefsen stadion. Her er det Jacob Hanstad som er i duell.

Tempoet holdt seg etter hvilen, men velspilt var det ikke. Som Ringlund var inne på, det ble mye duellspill. Det holdt seg sjansefattig til kampuret rundet 70 minutter. Da var hjemmelagets kaptein Martin Fasting milimetre unna utligning. Han vippet ballen over Sivert Pieroth, i tverrligger og ned. Det var Kjelsås desidert største sjanse i kampen, men litt senere kom det en til og da satt den. Et frispark fra dypet midt på banen ble slått relativt ufarlig inn. En dårlig klarering i bortelagets forsvar sendte ballen rett i beina til Ulrik Bjerke. Han prikket ballen utakbart i lengste hjørne og feiret scoringen på en energirik måte. Hjemmelaget hentet ballen i nettet og viste tydelig at de ønsket et mål til.

Men det var bortelaget som kom ytterst på tærne etter utligningen. Espen Ringlund brant til fra distanse, knallhardt i retning mål. Endelig fikk Zein Almosafiri sjansen til å revansjere tabben fra det første målet og leverte en sterk reaksjonsredning helt oppe under tverrliggeren.

Men det ble altså bare et skremmeskudd fra Ringlund. Micael Lervik løftet blikket og fant han med en utsøkt bue. Hodestøtet var giftig. Etter den nye ledelsen kastet Stian Børven inn Mika Mykkeltvedt i forsvaret og stengte buret for kvelden. Dermed tar Lokomotiv Oslo med seg tre sterke poeng hjem fra Grefsen stadion. Kjelsås-rekruttene forblir nest nederst på tabellen.

Til helgen tar Lokomotiv Oslo imot Os på Tørteberg, mens Kjelsås 2 får en svært tøff oppgave da de skal møte Nordstrand borte på mandag