Oppsals første borteseier – slik gikk den tiende runden i Trikkeligaen

Den tiende serierunden er spredd over tre dager, her er kortversjonen fra alle kampene, inkludert de som ble spilt mandag kveld der Oppsal og Lokomtiv Oslo tok hver sin borteseier.

Lørdag 11. juni:

OS – SKEID 2. LAG 3-3 (2-2): God, gammeldags målfest foran 300 tilskuere på Kuventræ utenfor Bergen der hjemmelaget tok ledelsen tre ganger, men Skeids rekrutter slo tilbake hver gang med fine spillemål. For reaksjonene kom raskt. Os tok ledelsen etter 19 minutter, tre minutter senere utlignet Daniel Størseth Lunde. Ny hjemmeldelse etter 37 minutter, tre minutter senere utlignet Yasir SA’ad. Ni minutter før slutt trodde kanskje Niklas Lunde Fosen han skulle bli matchvinner for Os, men fem minutter senere var det innbytter Santiago Duque Vasquez som utlignet for Skeid for tredje gang. Yasir SA’ad hadde et kanonskudd som kunne gi Skeid seieren, men Os-keeperen fikk slått ballen over tverrliggeren. Men Skeid2 er fortsatt ubeseiret i avdelingen og henger med i tetkampen.

READY – SANDVIKEN 3-3 (2-2): Ready tok ledelsen tre ganger på Gressbanen kunstgress og de 42 betalende tilskuerne fikk se en målfest her også. Edonis Mulaj ga Ready ledelsen etter 11 minutter da den tidligere VIF-spilleren satte ballen elegant ned i venstre hjørne , men Bergenslaget utlignet to minutter senere på en kontring etter balltap på midten. Ny Ready-ledelse etter en halvtimes spill ved Thomas Knutsen som fikk avsluttet et langt angrep og fikk pirket ballen inn via stolpen. Men igjen holdt ledelsen i bare to minutter da utligningen kom på en heading etter corner. Tolv minutter etter pause fikk Ready straffe. Skulle det bli seiersgoalen? Bleart Shishani scoret, men igjen klarte ikke laget å holde på ledelsen. Det ble hektiske sluttminutter etter at Readys Thomas Knutsen, som kom fra KFUM før denne sesongen, fikk rødt kort 20 minutter før slutt. Torden og kraftig regnskyll satte sitt preg på 2. omgangen og stanset også Direktesports tv-sending. Med resultatet ligger Ready fortsatt tredje sist med sine sju poeng.

FRØYA – LYN 1-1 (1-0). Hjemmelaget tok ledelsen på straffespark før pause mot et litt for passivt Lyn-lag. Lyn startet tamt og skapte nesten ingenting den første halvtimen. Men etter en times spill kom utligningen da midtstopper William Sell elegant headet inn ballen på borte stolpe. Selvsagt skuffelse i Lyn over å miste to poeng, noe som betyr at de mister serieledelsen i avdelingen. Les mange flere detaljer og hva trener Jan-Halvor Halvorsen mener om prestasjonen i Dagsavisens omtale av kampen.

GRORUD 2. LAG - NORDSTRAND 0-2 (0-1). Med tomålsseier borte mot Grorud-rekruttene ville Nordstrand ta over som serieleder etter Lyns poengdeling, og med ett mål i hver omgang klarte Thomas Holms menn akkurat det. Oliver Midtgård scoret begge bortelagets mål, ett i hver omgang da Nordstrand vant 2-0 mot Grorud-rekruttene på Grorud Arctic Match. Les mer i Dagsavisens omtale her.

Søndag 12. juni:

GREI - FYLLINGSDALEN 0-3 (0-1). To sene scoringer gjorde at gjestene fra Bergen tok med seg alle poengene i en kamp som Grei kjempet seg gradvis inn i, men opplevde en sprekk på slutten. Fyllingsdalen åpnet og avsluttet best, men da det sto 0-1 også da det var ti minutter igjen, hadde Grei muligheten. Les detaljer fra kampen her.

Mandag 13. juni:

STABÆK 2. LAG - OPPSAL 1-3 (1-0). Viktig kveld for Oppsal som tok sin første borteseier for sesongen på Nadderud kunstgress mandag kveld. Hjemmelaget tok ledelsen før pause ved Gift Orban og oppgaven så vrien ut for Oppsal, som har hatt en blytung vårsesong. Men etter pause snudde alt i de heftige regnbygene. Utligningen kom ved Nidal Loulanti etter en drøy times spill. Et langt innkast fra høyrekanten hoppet og spratt i feltet, Stabæk fikk ikke klarert og Loulanti banket ballen i mål fra kort hold. Fem minutter senere kom ledermålet. Jonathan Aarenes rappet ballen fra Stabæk på deres halvdel, han kom alene mot keeper, men Marius Ulla i Stabækmålet fikk en hånd på ballen, som gikk rett opp i lufta og da den kom ned igjen headet Aarenes ballen i mål. Endelig ledet Oppsal! Edvard Khachatrjan fikk gleden av å punktere oppgjøret og sette inn Oppsals tredje scoring ti minutter før slutt. Den kom etter en perfekt utført kontring direkte etter en Stabæk-cormer. Dermed passerte Oppsal Stabæk-rekruttene på tabelen og er på sikker plass igjen.

KJELSÅS 2. LAG - LOKOMOTIV OSLO 1-2 (0-1). Nå har Lokomotivet begynt å dra de jevne kampene i sin favør. Det ble mange tøffe dueller på Grefsen stadion, men bortelaget var det mest effektive denne kvelden. Og vinnergoalen kom på en heading som matchvinneren ikke hadde drømt om at han måtte snakke om offentlig. Men her er Dagsavisens referat med reaksjoner.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!