Sport

– Vi er aleine med keeperen tre ganger, vi har to i treverket, én bom på åpent mål, og taper

(Kjelsås - Træff 0-2). Kjelsås falt med 0-2 hjemme mot Træff i søndagens 2. divisjonskamp. – Veldig ulogisk, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Søndag tok Eivind Kampen, og hans Kjelsås imot Træff hjemme på Grefsen stadion. Med tap ville Molde-klubben passere Kjelsås på tabellen, og at det sto mye på spill fikk de 129 frammøtte en pekepinn på de første 45 minuttene. Det ble veldig sjansefattig, men én stor målsjanse dukket opp før pause, og det var Kjelsås som fikk den.

Adil Abbas dunket ballen inn i bakrommet, og takket være en flikk fra Ole Erik Midtskogen, var plutselig var Filip Larsen Gripsgård igjennom aleine med gjestenes målvakt, Sivert Viken Beinset.

Avslutninga smalt imidlertid hardt, rett på Træff-målvakten. Det skulle bli gjennomgangsmelodien i denne kampen for både Gripsgård, Viken Beinset, Kjelsås, og Træff.

– Det er veldig, veldig ulogisk at vi taper den kampen her. De har den dødballen som de scorer på, og så får de den siste, som er et resultat av at vi må gå for det. Så har vi fem-seks store hundreprosentssjanser. Vi er alene med keeperen tre ganger, vi har to i treverket, og en bom på åpent mål, sier en oppgitt Eivind Kampen til Dagsavisen etter kampslutt.

Saken fortsetter under bildene.

Første omgangs største sjanse tilfalt Filip Larsen Gripsgård, men avslutningen var ikke god nok.
Kjelsås-trener Eivind Kampen.

Brant store muligheter

For selv om det var langt mellom målsjansene, var de som kom ganske store. Dødballen, som ga Træff 0-1, kom fem minutter etter pause. Omtrent i det landskampen mellom Norge og Sverige ble sparket i gang, fikk den tidligere norske landslagsstopperen, Vegard Forren, se sin lagkamerat, Eirik Kjørsvik, stange inn 0-1, på et frispark som ble slått nesten fra midtstreken.

Men kun fem minutter seinere kunne det vært balanse i regnskapet igjen, da Jacob Blixt Flaten, krangla med seg ballen, før han dundra den i tverrliggeren til Træff.

Saken fortsetter under bildet

Her prøver Jacob Blixt Flaten lykken, men skuddet gikk i tverrliggeren - og ut.
Kjelsås-forsvarer Kristoffer Lassen Harrison, i en av mange dueller i kampen.

Drøye ti minutter senere hadde Rasmus Eggen Vinge kommet inn, og ble spilt aleine igjennom med Træffs keeper. Men i likhet med Gripsgård, ble også Vinge stanset av en redning.

Gripsgård var på sin side ikke ferdig med å sjansesløseriet. Han fikk en gedigen mulighet til å utligne da ballen datt ned hos han, fire meter fra målet. Det eneste som sto i veien for ham, var en halvveis liggende Træff-målvakt, men Gripsgård traff knapt ballen, og gjestenes keeper fikk slått ballen vekk.

På overtid satte i stedet for Træff 0-2, og da Pakow Taylor Bonful headet i stolpen, og Gripsgård heller ikke klarte å sette returen i åpent mål var det klart:

– Jeg tror at hvis vi går ut her aleine om en halvtime så tror jeg heller ikke vi setter den. Det er litt den dagen, konkluderer Kampen.

Han hadde nok rett. For i det kampen ble blåst av forsøkte innbytter Henning Vassdal å heade ballen i mål for moro skyld, men den gikk også utenfor.

– Oppsummert så er det svært ulogisk at vi slipper inn mål i den kampen her, og svært ulogisk at ikke vi scorer. Så man må ha med seg det når mørket faller. Men det er klart vi har veldig mye å jobbe med for å få folk på beina, og få trent godt igjen. Det er en del smårusk, men det er en del av gamet, som vi ikke er best i klassen på, forteller Kampen.

Rasmus Eggen Vinge klarte heller ikke å score aleine med Træffs målvakt.

Tung treningsuke

Skader, og en haltende kamptropp har gjort treningsuka vanskelig for Kjelsås. Kampen ønsker ikke å bruke dette som noen unnskyldning, men innrømmer at det er utfordrende.

– At vi er inne i en forferdelig skadeperiode skal aldri være noen unnskyldning for noen ting, men det har vært en røff uke. Vi var veldig forberedt på at det kom til å bli en krigekamp, og at det ikke nødvendigvis kom til å flyte så bra, men vi kunne stått her nå med seier, om logikken hadde seiret. Sånn sett er det ikke helgærent. Det er blanda drops, forteller Kampen.

– Ut ifra forutsetningene dere hadde inn til kampen så er du fornøyd med mye av det dem får til her, men allikevel står man igjen med et tap?

– Ja, det er helt riktig. Man er ikke så veldig skuffa ut ifra forventningene man hadde inn til kampen, med den inngangen vi har hatt. Så blir det alltid jævla mørkt når man taper kamper, men vi ga oss sjøl alle verdens muligheter til å vinne den kampen her. Det var litt den dagen – den ikke ville i mål, sukker Kampen, og legger til:

– Når det er sagt, at det er helt ulogisk, og veldig rart at vi taper, så gjør vi en rotete kamp. Langt unna noe toppnivå, og det blir hakkete og vi sliter fælt. Så det er jo skuffelsen. Det kunne vært kontrollert inn bedre.

Bytta inn, så ut

En av de åpenbare skadeproblemene finner vi hos Rasmus Eggen Vinge. Han måtte ut med det som så ut som en strekkskade i forrige hjemmekamp. I søndagens kamp kom han innpå etter 56 minutter, før han slo opp skaden, og forlot banen igjen etter 83 minutter.

– Det er utgjort det. Han har vært testa, og sjekka, og meldt seg klar, men man kan aldri være helt sikker. I summen av det trøbbelet vi har så må vi – om ikke gamble – så i hvert fall pushe det litt. Det er alltid dyrt …, sier en oppgitt Kampen.

– Hvor alvorlig er det?

– Nå har jeg ikke snakka med han, og veit ikke hvor alvorlig det var. Var det en liten kjenning, og han var smart, og sa ifra, eller om det er det samme om igjen, det får vi se på. Det er ikke en veldig alvorlig skade.

– Men hvis han ikke kan spile mer enn dette, så må man kanskje holde han ute litt lenger for å få han tilbake hundre prosent?

– Det er helt riktig, så sannsynligvis så blir det et litt lengere avbrekk på han nå.

Kjelsås har ny hjemmekamp i neste serierunde. Da kommer Tromsdalen på besøk.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

2. divisjon menn, avdeling 2 søndag:

Kjelsås - Træff 0-2 (0-0)

Grefsen stadion: 129 tilskuere.

Mål: 0-1 Eirik Kjørsvik (50), 0-2 Julian Mikalsen Kristengård (90).

Gult kort: Lars Brotangen, Kjelsås.

Thomas Nikolai Nyheim, Simen Heggdal Beck, Mikael Harbosen Haga, Træff.

Kjelsås: William Da Rocha - Kristoffer Lassen Harrison, Lars Brotangen, Martin Helmer Rusten (Henning Vassdal, 82) - Jacob Blixt Flaten, Eivind Frøhaug Willumsen (Rasmus Eggen Vinge, 57, Pakow Taylor Bonful, 84), Ahmad Adil Abbas (Jacob Hanstad, 57), Victor Emanuel Halvorsen - Ole Erik Midtskogen, Yaw Paintsil, Filip Larsen Gripsgård.

Træff: Sivert Viken Beinset - Thomas Nikolai Nyheim, Vegard Forren (Jahn-Ove Gule Wiik, 77) Torgeir Janbu, Jonas Holthe - Simen Heggdal Beck (Henrik Bøe, 90), Jacob Jacobsen Bolsø, Halvard Kvamme Urnes - Eirik Kjørsvik, Julian Mikalsen Kristengård, Martin Olimb (Mikael Harbosen Haga, 67).

---






Mer fra Dagsavisen