Lyn valser mot toppsluttspillet etter ny seier mot Røa

(Lyn - Røa 3-1) Lyn har stø kurs mot mesterskapssluttspillet etter nok en seier mot tabelljumbo Røa.

Med LSKs tap for Kolbotn samtidig som Lyn kjørte over Røa på hjemmebane, ligger Lyn godt an til å havne på fjerdeplass i Toppserien, og med det delta i sluttspillet mot resten av topp fire til høsten.

At Røa kom til å slite i bunnstriden i ligaen var ingen stor overraskelse før sesongen var i gang. Men at Lyn skulle kjempe om topp fire var det svært få som så for seg. Det unge laget valset over førstnevnte søndag, og er nå ubeseiret på seks kamper.

Bortelaget står på sin side fortsatt med kun to poeng så langt denne sesongen, og fikk ingen enkel oppgave som gjester mot Lyn.

Overkjøring

Cathinka Tandberg sørget for kampens første mulighet da hun på lekkert vis spant rundt med en Røa-forsvarer innenfor gjestenes 16-meter, og fikk løsnet et skudd mot nærmeste hjørne. Hildegunn Sævik i bortelagets mål hang dog godt med og fikk slått til hjørnespark.

Vertene hadde mange cornere i løpet av den første halvdelen av første omgang, og Anna Aahjem kom også til en god sjanse i feltet etter et hjørnespark. Emilie Bølviken headet ned til spissen, men Aahjems avslutning ble blokkert.

Det var også på corner kampens første mål skulle komme. Julie Jorde slo inn fra høyre, og Sævik i Røa-buret feilberegnet ballbanen på bakerste stolpe. Der var Iselin Sandnes Olsen plassert, og med beinet fikk midtstopperen lirket inn 1-0 før halvtimen var spilt.

Fullt fortjent mål til vertene, som bare ti minutter senere skulle doble ledelsen. Etter et godt etablert angrep ble Aahjem etter hvert spilt i bakrom på venstresiden, og spissen fikk med seg flere medspillere foran mål. Blant dem var 16-åringen Kamilla Melgård, som fikk en svært enkel oppgave da hun satte inn 2-0 i det åpne buret fra kort hold.

Røa slet med å ta vare på ballen da de hadde den i laget, og klarte sjelden å true Lyn-forsvaret. Dermed sto det 2-0 til vertene etter første omgang.

Redusering

Melgård og Aahjem byttet rolle etter hvilen, og bare ti minutter ut i andre omgang satte sistnevnte inn sitt femte mål for sesongen. Melgård driblet seg fri på høyrekanten før hun fant spissen foran mål, som bredsidet inn 3-0. Røa så sjanseløse ut på dette tidspunktet, men gjestene skulle løfte seg.

På en aldri så liten luftetur på Lyns halvdel kranglet Vilde Fjelldal med seg ballen i Lyns boks. Vingen dyttet ballen videre til Tuva Espås, som med en utakbar avslutning satte inn reduseringen bak Kirvill Odden i Lyn-buret bare tre minutter etter hjemmelagets tredje scoring.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Julie Jorde holdt på å øke ledelsen ytterligere for Lyn med sitt skudd i tverrliggeren i sluttminuttene, men det ble ikke flere mål i andre omgang. Vertene hadde fortsatt god kontroll etter pause, og tok med det en komfortabel 3-1-seier i jakten på sluttspill på øvre halvdel av tabellen.

Kolbotn slo Lillestrøm 2-1 på hjemmebane, og med det ligger Lyn på fjerdeplass med seks poeng foran utfordrerne. Stabæk er fire poeng bak Lyn, men har en kamp mer spilt enn både LSK og Lyn.

---

Toppserien grunnspill, runde 12

Lyn - Røa 3-1 (2-0)

Mål: 1-0 Iselin Sandnes Olsen (26′), 2-0 Kamilla Melgård (35′), 3-0 Anna Aahjem (55′), 3-1 Tuva Espås (58′)

Gule kort: Vilde Anett Fjelldal, Røa.