Trikkeligaen

VIFs sportssjef: – Fullstendig ræva. Vi er nødt til å «møblere om»

Joacim Jonsson er «sjokkert» etter 0-4-ydmykelsen mot Rosenborg på Intility Arena søndag. Spillerkjøp og ferie er blant faktorene som vil snu det på Valle, mener svensken.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Vålerenga trengte en opptur før ferien, men fikk alt annet. Hjemme mot Kjetil Rekdal og Rosenborg ble det stortap. VIFs sportssjef innrømmer at han er «sjokkert», og at nattesøvnen påvirkes av de dårlige resultatene.

– Dette var fullstendig «ræva». Helt utilgivelig dårlig. Det var dårlig kollektivt, det var dårlig av enkeltspillere. Det var ikke i nærheten av å være det Vålerenga vi ønsker. Veien til toppen er lengre enn noen gang. Jobben for å gjenreise dette blir jo naturlig nok tyngre også. Dette er for dårlig. Det er ikke til å legge skjul på, sier en ærlig Joacim Jonsson til Dagsavisen etter RBK-tapet.

Les alt om Vålerenga her!

Tillit til Fagermo

– Hva gikk galt i denne kampen?

– For det første er det «nakent» keeperspill på 0-1, og for det andre er det «nakent» forsvarsspill av Brynjar Bjarnason på 0-2. Utilgivelig. 0-3 er også for dårlig. Det er bare for dårlig over hele linja.

Tapet til tross, Jonsson gjentar styreleder Tuva Ørbeck Sørheims uttalelse om trener Dag-Eilev Fagermo – han har fortsatt tillit. Selv sier treneren til Eurosport at selv om han skjønner at spørsmålet kommer, har han ikke vært inne på tanken om å trekke seg. Han er fast bestemt på å snu det med VIF. Til Dagsavisen sier han at det er opp til styret å vurdere hans framtid.

– Trenersituasjonen har ikke endret seg. Det er ikke noe forskjell der siden sist, sier sportssjef Jonsson.

Så hva skal til for å snu den vonde trenden? Spillerkjøp er én av faktorene, innrømmer Jonsson. Klubben ser etter forsterkninger i flere posisjoner.

– Vi er nødt til å møblere om (med spillerkjøp). Det vil bidra til å snu det. Men det er seks kamper i serien før det, sier Jonsson, og viser til overgangsvinduet.

Kort vei ned

– Vi har vist til tider i vår at vi har kvalitet, så vi må komme tilbake dit. Så ferien kommer veldig beleilig i så måte nå. Ferie og en «break», slik at vi kan starte på nytt.

Vålerenga har kort vei til direkte nedrykksplass.

– Nå er vi tre poeng fra nedrykksplass. Tabellen lyver ikke etter at en tredel av kampene er spilt. Per nå er vi nærmere nedrykk enn noe annet. Så enkelt er det, sier Jonsson.

Men svensken er sterk i troen på at det vil snu.

– En har sett større snuoperasjoner i norsk fotball før enn dette, sier han.

---

Kampfakta

Eliteserien fotball menn, 9. runde

Vålerenga – Rosenborg 0-4 (0-2)

Intility Arena, 10.156 tilskuere

Mål: 0-1 Ole Sæter (8), 0-2 Stefano Vecchia (22), 0-3 Sæter (49), 0-4 Adrian Pereira (68)

Gult kort: Jonatan Tollås Nation, Henrik Bjørdal og Aron Dønnum, Vålerenga. Sam Rogers, Victor Jensen og Adrian Pereira, Rosenborg.

Dommer: Tore Hansen, Feda IL

Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug – Vegar Eggen Hedenstad (Tobias Christensen fra 64.), Jonatan Tollås Nation, Brynjar Bjarnason, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal (Taofeek Ismaheel fra 46.), Odin Thiago Holm (Fredrik Oldrup Jensen fra 25.), Petter Strand – Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson (Henrik Udahl fra 64.), Osame Sahraoui (Magnus Bech Riisnæs fra 82.)

---


Mer fra Dagsavisen