VIF-marerittet fortsetter etter ydmykelse mot Rekdals RBK

(Vålerenga – Rosenborg 0-4). Presset på Vålerenga og trener Dag-Eilev Fagermo øker etter et sviende firemålstap mot RBK-mannskapet til tidligere VIF-trener Kjetil Rekdal.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Vålerenga trengte en opptur etter en rekke vonde resultater den siste tiden, men Rosenborg gjorde i stedet situasjonen enda verre i søndagens kveldskamp på Valle. Ole Sæter (2), Stefano Vecchia og Adrian Pereira scoret målene for bortelaget. Tre strake tap og kun ett poeng på de siste fem seriekampene er nå fasit for Dag-Eilev Fagermo og co.

Resultatet gjør at Vålerenga på ti poeng kun har tre poeng ned til Jerv på direkte nedrykk. Sørlendingene har en kamp mindre spilt enn VIF. Rosenborg er fire poeng foran VIF med en kamp mindre spilt.

Oslo 20220529.
Vålerengas trener Dag Eilev Fagermo under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility Arena.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Keepertabbe

Det var Vålerenga som fikk matchens første sjanse, og det etter få minutter. Henrik Bjørdal la inn til stopper Brynjar Bjarnason inne i boksen, men islendingens avslutning fra god posisjon ble for dårlig og ballen gikk over.

Etter seks minutters spill kom Rosenborg med sitt første skremmeskudd. Ole Sæter løsnet skudd fra distanse, og Kjetil Haug måtte varte opp med en flott redning for å slå til corner.

Men der Haug først briljerte, tabbet han seg ut da RBK tok ledelsen få minutter etter. Etter fint kombinasjonsspill fra gjestene fikk Sæter ballen på 25 meter og klinket til. Ballen flakket litt og forvirret Haug, som måtte se at ballen føk forbi ham omtrent midt i mål.

VIF prøvde å slå tilbake kort tid etter. Petter Strand og Osame Sahraoui fikk hver sin sjanse fra distanse, men ved begge anledninger var Rosenborg-keeper André Hansen med på notene.

Rosenborgs trener Kjetil Rekdal under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility Arena.

Holm ut med skade

Så kom nok en kalddusj for hjemmelaget. Stefano Vecchia ble spilt opp i VIF-boksen, og vendte enkelt vekk Brynjar Bjarnason. RBK-angriperen fulgte opp med å curle inn 2-0 på lekkert vis.

Vondt ble til verre for VIF da Odin Thiago Holm, som hadde vist lovende takter innledningsvis, måtte gå av med skade. Trener Fagermo opplyste til Eurosport i pausen at det skal dreie seg om en lyskeskade for midtbanetalentet.

Vidar Örn Kjartansson og Osame Sahraoui fikk hver sin mulighet til å redusere på tampen av førsteomgangen, men ingen av de to fikk avslutningene sine på mål fra gunstig posisjon.

Fire minutter etter hvilen viste Kjetil Rekdals menn seg effektive nok en gang. Adrian Pereira svingte ballen inn fra venstresiden, og foran kassen dukket Sæter opp foran Bjarnason og styrte ballen inn i nettmaskene bak en fortvilet Haug i VIF-buret.

Aron Dønnum fikk en gyllen mulighet til å redusere fem minutter etter, men brukte altfor lang tid på å avslutte fra drømmeposisjon inne i boksen. Dermed fikk RBK-forsvaret kastet seg foran og blokkert med nød og neppe.

Rosenborgs Ole Sæter jubler etter 0-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility Arena.

Pause før AaFK

Dønnum fikk nok en kjempemulighet kort tid etter. Til høyre i boksen fikk han utmanøvrert en utrusende André Hansen, men på streken sto RBK-kaptein Markus Henriksen og fikk stanget ballen til corner.

Og der vertene sløste med sine sjanser, tok Rosenborg vare på sine. Etter 68 minutters spill spaserte Adrian Pereira inn 4-0 til gjestene etter en lynhurtig kontring.

Pereira kunne ha lagt på til 0-5 ti minutter før slutt, men etter å ha lurt vekk Jonatan Tollås Nation avsluttet han like over fra kort hold.

VIF-innbytter Henrik Udahl fikk også muligheten fra kort hold like etterpå, men spissen fikk bare ballen i nettveggen. Tobias Christensen kunne også ha redusert, men traff kun metallet kort tid før full tid. Nærmere nettsus kom ikke VIF, og dermed endte det med et svært tungt tap for hjemmelaget. VIF hadde for øvrig scoret i 35 strake hjemmekamper, men søndag stoppet den rekken.

Etter en blytung mai måned for Vålerenga, er det nå spillepause i Eliteserien til 19. juni. Da reiser VIF til Ålesund for å møte AaFK.

Les alt om Vålerenga her!

---

Eliteserien fotball menn, 9. runde

Vålerenga – Rosenborg 0-4 (0-2)

Intility Arena, 10.156 tilskuere

Mål: 0-1 Ole Sæter (8), 0-2 Stefano Vecchia (22), 0-3 Sæter (49), 0-4 Adrian Pereira (68)

Gult kort: Jonatan Tollås Nation, Henrik Bjørdal og Aron Dønnum, Vålerenga. Sam Rogers, Victor Jensen og Adrian Pereira, Rosenborg.

Dommer: Tore Hansen, Feda IL

Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug – Vegar Eggen Hedenstad (Tobias Christensen fra 64.), Jonatan Tollås Nation, Brynjar Bjarnason, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal (Taofeek Ismaheel fra 46.), Odin Thiago Holm (Fredrik Oldrup Jensen fra 25.), Petter Strand – Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson (Henrik Udahl fra 64.), Osame Sahraoui (Magnus Bech Riisnæs fra 82.)