Trikkeligaen

Lillestrøm-kapteinen om VIF-nedturen: – Bare et spørsmål om tid

Gjermund Åsen koste seg med tre poeng i rivaloppgjøret på Åråsen, men tror Vålerenga vil snu den vonde rekken laget er inne i.

Ett poeng på de siste fire seriekampene er fasit for Vålerenga. I derbyet mot LSK onsdag ble det 0-2-tap for Dag-Eilev Fagermos mannskap.

– Det ble en tett og tøff kamp. Men jeg føler at i de periodene der vi var gode, så hadde vi mer «trøkk» og intensitet i det vi gjorde. Vi var litt mer direkte på siste tredel av banen, og fikk situasjoner i og rundt boksen. Så har også vi ting vi må bli bedre på, innleder Åsen til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Gode VIF-spillere

– VIF har ambisjoner om å kjempe i teten av Eliteserien. Er de gode nok til å være et medaljelag?

– VIF har veldig mange gode spillere. Jeg tror nok det bare er spørsmål om tid før det løsner for dem. De fleste fra i fjor er der fortsatt, og de har relasjonene. Om de får skapt en godfølelse og et godt resultat snart, kan det bringe flere poeng framover. Så VIF kommer til å bli bra utover, det er jeg ganske sikker på, svarer LSK-kapteinen.

Lillestrøm-kaptein Gjermund Åsen i pressesonen etter rivaloppgjøret mellom LSK og VIF på Åråsen onsdag, der vertene vant 2-0. Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo ses i bakgrunnen.

– Hvorfor?

– De har gode spillere. Du så det i fjor, da de fikk samlet poeng i flere kamper på rad. VIF har et solid lag.

Han peker på intensiteten og gjenvinningsspillet som nøkkelfaktorer for onsdagens seier.

– Det ble mange dødballer ut av det. Mye nesten. I pausen snakket vi om at VIF ofte dro ut Jonatan Tollås Nation og Fredrik Oldrup Jensen litt ut til venstre, de ville ikke at vi skulle komme til noe der, men da fikk vi plutselig tre mot to i boks. Så vi fokuserte på mulighetene der, forklarer den tidligere Rosenborg- og Tromsø-spilleren.

– Vi hadde dessuten en dag mer hvile enn VIF. Det visste vi at vi kunne utnytte, legger han til.

Snakker ikke om gull

Lillestrøm topper nå tabellen. Vålerenga er 13 poeng bak «kanarifuglene».

– Er Lillestrøm et gullag i 2022?

– Vi kommer i mål en gang utpå høsten. Fram til da tenker vi kun på å jobbe hardt. Hver kamp er et høydepunkt, så får vi se. Vi er veldig privilegerte som får holde på med dette her, sier han smilende.

Les alt om Vålerenga her!

Mer fra Dagsavisen