Trikkeligaen

Ullern-keeperen måtte sy 19 sting i seieren over Odd 2: – Er det ikke fotball da?

(Ullern – Odd 2. lag 2-0) Ullern-keeper Terje Kirsebom ofret i hvert fall både blod og svette, da Didrik Bjellas mannskap tok årets andre seier hjemme på Ullern kunstgress.

Ullern har åpnet tilværelsen i 2. divisjon med to tap på bortebane, mot Øygarden (3-0) og Moss (2-1), men vant årets første hjemmekamp mot Ørn Horten med 2-1 for knappe to uker siden. Lørdag var det Odd-rekruttene, med tidligere Skeid-spiller Abel Stensrud, som var motstander på Ullern kunstgress.

Og nevnte Stensrud skulle gjøre seg gjeldende han, i returen til Oslo-fotballen. Ikke i målprotokollen, men i form av at han skadet Ullern-keeper Terje Kirsebom såpass stygt i en duell at Kirsebom måtte sendes på legevakten for å sy.

– Stensrud kommer inn i duellen med gressknotter og treffer Terje (Kirsebom) i hodet, slik at han blir liggende. Om han lå nede fordi han hadde en hodeskade eller fordi han ventet ut tida visste jeg ikke, men ballen hadde han uansett i fast grep og den slapp han aldri, sier Bjella til Dagsavisen.

Ullern-assistent Anders Johansson går ut på banen for å hjelpe Kirsebom, og får bandasjert han opp før Ullern-keeper går av banen.

– Spillerne ved siden av signaliserer så til meg at det er et langt og dypt kutt og at man kan se ned til kraniet. Da Terje kommer seg opp på beina og ser at vi har signalisert bytte, sparker han ballen i nettveggen og går rasende av banen. Med trynet fullt av rennende blod og forbannet på oss på benken fordi vi har bytta han ut og bestemt oss for å sende han til legevakten mot sin vilje, snur han seg mot oss og sier «er det ikke fotball vi spiller da», forteller Bjella og ler.

Etter å ha blitt lappet sammen av Ullern-assistent Anders Johansson, ville helst keeper Terje Kirsebom fortsette. Med et dypt kutt og blod rennende var det uaktuelt.

Tok ledelsen rett etter keeperbyttet

Ullern-treneren opplyser at Kirsebom flere timer senere og med 19 (!) ferske sting i hodet er god som ny, og veldig fornøyd med at lagkameratene sikret tre nye poeng på hjemmebane. Han er også glad for at Stensrud tok kontakt etter kampen for å sjekke hvordan det gikk.

– Det er ikke alle spillere som gjør det, så det var en veldig fin gest av han det, sier Kirsebom til Dagsavisen.

Det tok nemlig ikke mer enn fire minutter fra byttet til Ullerns første mål for dagen kom, og igjen var det Jens Bonde Aslaksrud som scoret for vertene. Dreni Ademaj slo en nydelig ball i bakrom, bak Odd-forsvaret, og alene med keeper Peder Klausen, trillet Aslaksrud ballen rolig i hjørnet. Den tidligere Kjelsås-spissen har så langt i år scoret tre av Ullerns fire mål på hjemmebane, som har resultert i seks poeng.

Aslaksrud var nemlig ikke ferdig etter å ha gitt Ullern ledelsen kvarteret før pause. Noen minutter etter hvilen la han på til 2-0. Målet kom etter et innkast som ble stusset videre i feltet, der Aslaksrud dukket opp på første stolpe og fluktet ballen videre i nettet.

Flere mål ble det ikke, til tross for at begge lag hadde sine muligheter, men det endte til slutt 2-0 i en ganske så fortjent seier til Ullern.

– Vi vinner veldig fortjent 2-0 etter to scoringer av Jens Aslaksrud. Utover det skaper vi 7-8 veldig store sjanser som vi burde ha scoret på, sier Bjella om kampen.

Jens Bonde Aslaksrud jubler for en av hans to scoringer, da Ullern slo Odd-rekruttene på eget gress lørdag.

---

Kampfakta:

PostNordligaen avd. 1 – runde 4

Ullern – Odd 2. lag 2-0 (1-0)

Ullern kunstgress

Mål: 1-0 Jens Bonde Aslaksrud (31.), 2-0 Aslaksrud (47.)

Gule kort: Håkon Øverby, Ullern

Dommer: Henrikke Holm Nervik (Trygg/Lade, SK)

Ullern: Terje Kirsebom (Jesper Nesbakk Wold fra 27.) – Ismar Dizdar, Magnus Fosen, Christoffer Skårn – Håkon Øverby, Thomas Skog Martinussen, Dreni Ademaj, Lars Austnes, Sindre Grytnes – Bendik Foss Evensen (Thorvald Storm Nergaard fra 86.), Jens Bonde Aslaksrud.

---

Mer fra Dagsavisen