Ubeseirede Kjelsås med sterkt bortepoeng: – Nærmest en futsal-scoring

(Ull/Kisa - Kjelsås 1-1). Kjelsås berget uavgjort mot opprykksfavoritt Ull/Kisa. Men baklengsmålet var høyst unødvendig. Og kanskje feildømt.

JESSHEIM STADION (Dagsavisen): Begge lag er ubeseiret i 2. divisjon og har kvaliteter til å kjempe i toppen. Kjelsås viste fra start at de ville angripe denne kampen offensivt på Jesshem stadions flunkende nye kunstgress.

Hjemmepublikum vil si de var heldige som fikk med seg poeng, men Kjelsås irriterer seg over baklengsmålet.

– Jeg mener ballen ble sparket ut av hånda da jeg lå og hadde kontroll på den, sier Kjelsås-keeper William Da Rocha til Dagsavisen.

Mer om det senere.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Kjelsås la inn presset høyt og hadde initiativet de første minuttene av kampen. Men Ull/Kisa hadde gjort leksene sine og pakket inn Kjelsås-spiss Ole Erik Midtskogen med den bemanningen de hadde.

Det hindret Midtskogen i å komme til avslutninger, og heller ikke Yaw Paintsil kom særlig ofte i posisjon fra sin høyre kantrolle.

Ull/Kisa har ambisjoner om å returnere til OBOS-ligaen på første forsøk og tok gradvis over banespillet. Men heller ikke de klarte å skape mange farligheter.

Matchvinner-redning

Omgangens største kom etter 37 minutter da Ole Sebastian Sundgot plutselig ble helt fri på venstrekanten, men Kjelsås-keeper William Da Rocha leverte en matchvinnerredning da han fikk ballen i hodet og nærmest headet den til corner.

Men Kjelsås har altså en av ligaens heteste spisser og etter en snau time slo han til.

Ull/Kisa hadde igjen det meste av banespillet, men Kjelsås var mer direkte i sine kontringer. Og plutselig fikk Midtskogen plass midt inne i straffefeltet med en halvmeter ekstra rundt seg. Og da sendte han ballen lynraskt ned i hjørnet bak hjemmelagets gode keeper Stefan Hagerup. Pasningen kom fra Rasmus Eggen Vinge.

– Det var nærmest en futsal-scoring, sier en sliten Midtskogen til Dagsavisen etter kampen.

Skulle det bli kampens eneste scoring på Kjelsås første store mulighet? Effektiv fotball kalles slikt.

Vellykket trippelbytte

Ull/Kisa gjorde et trippelbytte for å få mer offensiv kraft, en av dem var den gamle Vålerenga-kjenningen Abdisalam Ibrahim.

Det viste seg å væreet vellykket bytte.

For spilleren med 39 kamper for Vålerenga fikk pirket inn utligningen etter en mulig forsvarsglipp hos Kjelsås.

Keeper William Da Rocha og Lars Brotangen hadde tilsynelatende kontroll på ballen på egen dødlinje, Da Rocha lå med en hånd på ballen, men en Ull/Kisa-spiller fikk en tå på ballen og sendte den ut i feltet der Ibrahim sto klar.

– Jeg kan ikke se det fra sidelinja, men surt hvis det er slik, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen.

Kjelsås-keeper William Da Rocha etter kampen på Jessheim stadion.

En god prestasjon

Før det var det Kjelsås som kom til kampens neste store sjanse da Rasmus Eggen Vinge dro til på hel volley fra åtte meter, men ballen hadde retning Jessheim sentrum.

Dommeren la til over fem minutter og Ull/Kisa presset på. Da sluttsignalet gikk var nok Kjelsås mest fornøyd.

– Ja, vi gjør en god prestasjon, men ble tatt litt på fysikken her, sier Eivind Kampen, som igjen måtte berømme Ole Erik Midtskogen for jobben han gjør både offensivt og defensivt.

– Når vi får slikt kunstgress som dette på Grefsen stadion slipper jeg ryggplagene dagen etterpå. Dette var nydelig å spille på, sier Midtskogen om den helt ferske underlaget på Jessheim stadion.