Barrachina-dobbel da Lokomotiv Oslo slo Oppsal: – Kan ikke huske sist jeg scoret to

(Lokomotiv Oslo – Oppsal 2-1) Erik Barrachina var i lekent humør da Lokomotiv Oslo vant sin andre kamp på rad lørdag. I Oslo-oppgjøret mot Oppsal vant de svartkledde 2-1.

Oppdatert 22.00 med Oppsal-sitater helt nederst

TØRTEBERG (Dagsavisen): Den tidligere Aalesund- og Herd-spilleren leverte varene fra sin indreløperposisjon i seieren over Oppsal. Han scoret kampens første mål alene med keeper etter tre minutter og kampens andre mål alene med keeper etter 64 minutter.

– Det var utrolig kjekt, det. Jeg kan ikke huske sist jeg scoret to mål i en og samme kamp. Det er jo veldig gøy å score to mål, men det er viktigst at laget vinner og at vi tar tre viktige poeng. Vi fremstår som vi skal og det begynner å se bedre og bedre ut, sier han til Dagsavisen etter kampen.

– Han er banens beste i dag, uten tvil. Han gjør akkurat det vi har etterspurt av indreløperne, nemlig å gå på løp i bakrom. Det var deilig å score litt mål, det har vi trengt. Erik var veldig god i dag, sier trener Stian Børven.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Kickoff og feiring

– Også er det kickoff med laget i kveld, så det var veldig viktig med en seier. Vi kommer til å feire dette, ja, sier Barrachina videre med et stort smil.

Sondre Meløe skapte spenning i kampen med sitt hodestøt etter en corner etter 77 minutter, men det var Barrachina som ble kampens store spiller da Loket vant sin andre kamp på rad etter at de slo Sandviken 2–1 sist. Dermed har laget fått ting mer på plass etter en tung start på sesongen med tap 0–1 for både Ready og Groud 2.

– Seks poeng på fire kamper er godkjent. Vi rokerte mye i starten, men begynner å få satt laget nå. Da ser vi at vi er på høyde med de beste i avdelingen. Det er artig. Vi har to på rad nå og mye å bygge videre på inn mot de neste kampene, sier treneren.

Vi kunne telle rundt 15 store muligheter på Tørteberg lørdag kveld, men det ble likevel bare scoret tre mål. Her hadde det faktisk ikke vært noe å si på om det hadde blitt seks-sju-åtte mål. Straffebom, tverrliggerskudd og en haug av skudd alene med keeper til tross – det ble «bare» tre mål i kampen.

Tidlig mål og store sjanser

Etter bare to minutter og 50 sekunder sto det 1–0 til Lokomotiv Oslo. Oppsal hadde egentlig kontroll da de hadde ball inne på halvdelen til Loket, men mistet. Så gikk det fort – Andreas Kytiri slo en lekker stikker gjennom til Erik Barrachina, som var iskald alene med Sebastian Lihaug. Barrachina satte ballen under den utrusende målvakten.

Bare to minutter senere burde det stått 1–1. Daniel Tavakoli spilte en lekker stikker gjennom til Jonathan Aarenes, som kom helt alene med Loket-keeper Sivert Pieroth. Aarenes prøvde å curle ballen i lengste, men satte den rett på Pieroth.

Kvarteret var spilt da Barrachina fikk nok en stor mulighet. Han fikk ball av Espen Ringlund og skjøt fra 12–13 meter, men forsøket gikk like over mål. Det lå en scoring nummer to i luften fra et av lagene.

Og det var smått utrolig at ikke det sto 1–1 etter halvspilt omgang. Tavakoli slo inn på bakre stolpe, der han fant Mathias Øfsti Bråten. Indreløperen skulle bare sette ballen i mål fra fem-seks meter, men sleivet ballen utenfor på merkverdig vis.

Samme mann kom alene med Pieroth et par minutter senere, men heller ikke denne gangen skulle det lykkes for Oppsal. Skuddet fra Bråten gikk rett på Loket-målvakten, som åpnet kampen sterkt med flere gode redninger og en imponerende ro med ball, selv om han til tider var satt under press fra Oppsals angrepsrekke.

Mye av spillet i den første omgangen foregikk på Lokomotiv Oslo sin halvdel.

Tverrligger og straffebom

Så var det smått utrolig at det ikke sto 2–0 til Loket. Først kom Ringlund alene med Lihaug etter 27–28 minutter, men smalt ballen i tverrligger. To minutter senere fikk hjemmelaget straffe da Kytiri gikk ned i boks.

Knut-Idar Dalhus steppet opp og satte ballen til venstre, men dessverre for kapteinen gikk også Lihaug til venstre. Målvakten vartet opp med en lekker redning og sørget for at det fortsatt sto 1–0. Det var også stillingen til pause.

Loket fikk en kjempemulighet minuttet ut i den andre omgangen etter en corner. En herlig hælflikk fra Kytiri gjorde at Ringlund kunne skyte fra fem meter. Kanten blåste ballen mange meter over mål.

Ti minutter senere fikk Kytiri to store muligheter på 33 sekunder. Først møtte han ballen etter en corner på første stolpe, men forsøket ble reddet på strek av Tavakoli. Like etter fikk han ball ut 45 fra Ringlund, men forsøket gikk et par meter over mål. Loket presset skikkelig på for scoring nummer to.

Barrachina igjen og Oppsal-redusering

Og den fikk de etter 65 minutter. Etter en Oppsal-corner satte Loket fart, og til slutt kom Ringlund seg inn i boksen til Oppsal. Han ble lagt i bakken, men fikk akkurat sendt ballen videre til Barrachina. Kampens første målscorer var klinisk da han la ballen i lengste hjørne til 2–0.

Så skapte Oppsal og Sondre Meløe spenning i oppgjøret like etter 77 minutter. Oppsal tok en kort corner og Øfsti Bråten slo ballen i boks. Som luftens baron steg innbytter Meløe til værs og stanget inn 1–2 fra fem-seks meter. Da var det skikkelig kamp igjen med et drøyt kvarter igjen.

Gjestene presset på for 2-2-målet, og det ble lagt til hele åtte minutter, men Loket forsvarte seg med bravur og dro i land en meget sterk seier.

– Jeg er veldig skuffet og oppgitt. Vi har satt oss som mål om å vinne flest mulig kamper og havne høyt på tabellen, og da kan vi ikke tape sånne kamper som det her. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si egentlig. Det er bare så jævlig dårlig av oss, sier Oppsals Jonas Jorde til Dagsavisen.