Rasch scoret i andre kamp på rad før han ble kjørt til sykehus i ambulanse

(Stjørdals-Blink - KFUM 1-3). KFUM Oslo er fortsatt ubeseira så langt denne sesongen, og står med åtte av tolv mulige poeng etter seieren over Stjørdals-Blink søndag. Kaptein Robin Rasch scoret og ble kjørt til ambulanse etter å ha hostet blod.

Mens det kun har blitt uavgjort på eget gress så langt i år, har KFUM nå full pott på bortebane så langt denne sesongen. Etter å ha dominert til tider mot Raufoss tidligere denne uka, kom Kåffa tilbake på vinnersporet mot Stjørdals-Blink.

Nøkkelspilleren Robin Rasch var bombesikker da gjestene fikk straffe i første omgang, men hjemmelaget utlignet. Ole Kristian Rødahl sørga for utligning med kampens prestasjon i andre omgang, men et selvmål og en perle fra Johannes Hummelvoll-Nuñez i sluttminuttene hjalp KFUM på veien til sesongens andre trepoenger.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Ny Rasch-scoring

Både vertene og Kåffa gikk offensivt ut fra start i Trøndelag, men det var Stjørdals-Blink som var nærmest ledelsen i åpningsminuttene. Før det var spilt tre minutter måtte Momodou Lion Njie hjelpe sin målvakt, Jonas Vatne Brauti, da hjemmelaget slo et godt innlegg fra høyre. Keeperen var utspilt da en avslutning nærma seg nettmaskene, men midtstopperen avverga på streken og fikk klarert til corner.

Lion Njie erstatta i dag kaptein Jørgen Hammer, som er ute med skade. I tillegg hadde Petter Nosakhare Dahl kommet inn som starter til fordel for Johannes Hummelvoll-Nuñez. Ellers var startelleveren lik som i forrige serierunde mot Raufoss.

Den unge midtstopperen var også farlig frempå foran Stjørdals-Blinks mål midtveis i første omgang etter en cornervariant, men headingen hans gikk rett på Rasmus Sandberg i buret. Like før halvtimen var spilt fikk fetteren til Lion Njie, Moussa, også en god mulighet innenfor feltet. Nosakhare Dahl slo et glitrende innlegg på hodet til Njie, men vingen fikk heller ikke sitt hodestøt på mål.

Med ti minutter igjen å spille før pause, slo vingback Dadi Dodou Gaye en smart tunnel på en Blink-forsvarer, før han gikk i bakken. Dermed fikk gjestene straffespark, og Robin Rasch fikk med det en gyllen mulighet til å score i andre kamp på rad. Midtbanespilleren gjorde ingen feil, og hamra ballen midt i mål på straffesparket mens Sandberg gikk til høyre. Dermed 1-0 til bortelaget, og det vel fortjent ut fra sjansestatistikken.

I sluttminuttene før hvilen fikk Sondre Stokke og Blink frispark i drømmeposisjon like utafor 16-meteren, men spissens skuddforsøk gikk over KFUM-målet. Dermed gikk Kåffa til pause i ledelsen.

Utligning mot spillets gang

Målscorer Rasch fikk en ball knallhardt i brystet, som gjorde at han hostet blod. I samråd med legen på stadion ble Kåffa-kapteinen for dagen kjørt til sykehuset, der han fortsatt befinner seg. Klubbfotograf Guttorm Lende var med Rasch, og forteller at det står bra til. Inn for midtbanespilleren kom dermed Hummelvoll-Nuñez, som gikk opp som spiss.

Hjemmelaget kom bedre i gang etter hvilen, men det var fortsatt gjestene som sto for de største mulighetene. Midtstopper Aaron Kiil Olsen var nære å øke ledelsen kvarteret ut i andre omgang etter nok en cornervariant, men klarte ikke å presse innlegget til Njie ned foran mål.

Njie selv var også farlig frempå noen minutter senere etter å ha bli tredd igjennom alene med keeper, men Hummelvoll-Nuñez’ pasning ble akkurat litt for lang og avslutninga fra skrått hold ble avverga av keeper Sandberg.

Det samme paret kombinerte flott nok en gang kvarteret før fulltid på en overgang, og Moussa Njie dro seg forbi Glimt-backen til avslutningsposisjon med venstrefoten. Sandberg var med på notene og skuddet som var på vei i nærmeste hjørne, men Kåffa var mye nærmere 2-0 enn Blink var 1-1 på dette tidspunktet.

Likevel var vertene dødelig effektive, og fikk maksimal uttelling av et aldri så lite Blink-angrep før kampens sluttminutter. På et innlegg fra høyre var Ole Kristian Rødahl sterk i en duell mot Kiil Olsen, og kom seg foran og først på ballen. Innafor feltet finta han seg forbil KFUM-stopperen med en lur finte, før han enkelt satte ballen i mål bak Brauti i Kåffa-buret.

To på rappen

Men Kåffa gravde seg ikke ned etter kalddusjen, og brukte under ti minutter på å komme tilbake i ledelsen igjen. Hjemmelaget klarte ikke å klarere et innlegg fra høyre, og Håvard Kleven Lorentsen satte ballen i eget mål i duell med innbytter Thomas Klemetsen Jakobsen. Dermed var gjestene i ledelsen like før tilleggstiden, men Kåffa ga seg ikke der.

Hummelvoll-Nuñez, som hadde et glimrende innhopp, mottok ballen etter et innkast, dro seg innover i banen og avslutta. Fra distanse curla angrepsspilleren inn spikeren i kista, og Sandberg i Blink-målet var sjanseløs da ballen gikk inn i nedre venstre hjørne.

Dermed tok KFUM sesongens andre seier, og er fortsatt ubeseira etter fire serierunder.

---

OBOS-ligaen, runde 4.

Stjørdals-Bilnk - KFUM Oslo 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Robin Rasch (str.) 38′, 1-1 Ole Kristian Rødahl 78′, 1-2 Håvard Kleven Lorentsen (87′), 1-3 Johannes Hummelvoll-Nuñez (90′)