Osestad sikret ett Grorud-poeng på Raufoss: – Det er vel det man kaller drømmetreff

(Raufoss - Grorud 1-1). Sindre Osestad leverte dagens blinkskudd. Men det holdt bare til ett Grorud-poeng. Igjen.

NAMMO STADION (Dagsavisen): Begge lag sto med 0 i seiersprotokollen før søndagens 1. divisjonskamp, og nullen står der fortsatt. Raufoss var nærmest seieren, men Grorud leverte kampens øyeblikk.

Etter en første omgang der absolutt ingenting skjedde, var publikum mottakelige for hva som helst etter pause. Vi kunne til nød notere en målsjanse for Raufoss etter et godt raid av den tidligere Grorud-stopperen Arnar Thor Gudjonsson, mens Sindre Osestad prøvde seg på en lobb fra 40 meter.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Et lite varsel

Kanskje det var et varsel om hva som skulle komme.

For rett etter pause tok det fyr i solskinnet på kunstgresset.

Raufoss hadde vært hakket bedre før hvilen og det var jo greit nok at de tok ledelsen. Men hva skjedde?

For langskuddet fra venstreback Sivert Westelund gikk gjennom hele feltet, og passerte også keeper Simen Lillevik, som overraskende så ballen gli inn i det lengste hjørne. Det så ut som en feilberegning eller at ballen kanskje sveipet innom en fot og endret litt retning.

En knallperle

Det var i hvert fall hendelsen som gjorde at begge lag fikk en liten energi-boost.

Og aller mest fikk Sindre Osestad som leverte en kandidat til årets scoring ved sin utligning bare seks minutter etter Raufoss ledermål.

Osestad dro seg inn langs 16-meteren, la inn en liten skuddfinte før han sendte ballen knallhardt og i en buet bane opp i keepers høyre vinkel. Rett og slett en klassescoring.

Selv Raufoss-supporterne måtte applaudere for den.

Hovedpersonen slet med å holde smilet tilbake etter kampen.

Sindre Osestad var den blideste på Raufoss etter kampslutt.

– Jo, takk. Det var et OK skudd, smiler han.

– Kanskje litt mer?

– Ja, det var vel kanskje det. Det kalles vel drømmetreff, så jeg får ta den, sier han, og fortsetter:

– Det var veldig digg. Jeg feira, og brølte godt.

Grorud sleit i det hele tatt med å skape sjanser i søndagens kamp, og det lå i lufta at et eventuelt mål måtte komme på en enkeltmannsprestasjon.

– Vi skaper jo nesten ingen sjanser, og sliter med å trenge igjennom de, så da tenker jeg at da får jeg bare prøve. Det er fint at den går inn, sier Groruds målscorer.

– Vi blir litt lave, sliter med å skape sjanser og får ikke helt til det spillet vi ønsker, men alt i alt er vi fornøyde med å ta med oss ett poeng når det ble som det ble. Det går litt seint, og litt bevegelse og Raufoss treffer med planen. De ligger lavt og tar ut de romma vi vil bruke. Vi må se på kampen om igjen, og finne ut hva vi kan gjøre, legger han til.

Stolpeskudd

Groruds Saadiq Elmi prøver seg mot Raufoss på Nammo stadion.

Thomas Elsebutangen hadde kommet inn som ny Grorud-spiss etter en drøy time og han fikk muligheten til å sende laget i ledelsen. Men hans gode avslutning ble stoppet av hælen til keeper Ole Kristian Lauvli. Der var det små marginer.

Thomas Elsebutangen fikk en stor mulighet i andre omgang etter at han løp fra tidligere Grorud-spiller Arnar Gudjonsson.

Kampen åpnet seg opp og Raufoss kom til den største muligheten da innbytter Emilie Dadjo fikk skyte fra ti meter, men det forsøket gikk utenfor.

Enda større ble sjansen fire minutter før slutt da Markus Johnsgård headet kontant i stolperota, mens Lillevik var lynraskt nede og fanget ballen før returen ble satt i mål.