Trikkeligaen

Ble hentet som KFUMs nye spiss. Men Brustad er fortsatt på sidelinja

I januar skrev Fredrik Brustad (32) en ettårs-kontrakt med KFUM Oslo. Han og klubben så for seg at dette var spissen som skulle score rundt 15 seriemål. Siden har han vært syk og skadet. Nå ser klubben etter en spiss på leiemarkedet.

Først fikk den tidligere Mjøndalen-spilleren en lei utgave av korona. Og da han endelig var frisk, slo hofteleddsbøyeren seg vrang. Brustad har ikke sparket en fotball siden i fjor. Men han hadde vært ute på en løpetur da Dagsavisen snakket med ham lørdag formiddag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Det går sakte, men sikkert framover, og jeg satser på å trene med ball igjen om et par, tre uker, sier han til Dagsavisen.

Kan ikke trene med ball ennå

Spissen med bakgrunn fra toppspill i Stabæk, AIK, Molde og Mjøndalen hadde sett for seg en annen sesong.

– Hvordan har tiden etter signeringen vært?

– Vanskelig og frustrerende. Det var jo ikke dette jeg og klubben så for oss i januar, sier Brustad til Dagsavisen.

– Hadde du tidligere hatt problemer med hofteleddsbøyeren?

– Jeg hadde merket litt til det, ja. Men det gikk alltid fort over. Det hadde ikke vært en skade, mer en irritasjon. Men nå er det en skade, ja. Jeg får god oppfølging, og håper å kunne være med å bidra på laget så raskt som mulig.

– Når, tror du?

– Håpløst å svare på. Jeg er altså ikke klar for å trene med ball før om et par, tre uker. Er jeg heldig, går det da fort til jeg kan ikle meg drakta og spille kamper, sier spissen.

Klemetsen Jakobsen også skadet

Trener Jørgen Isnes er ikke veldig glad i spørsmålet vi stilte ham, som var:

– Har dere et spissproblem i Kåffa?

– Det er dere i pressen som er opptatt av at vi har et spissproblem. Vi har ikke det. Flere kan spille spiss, og for oss er det ett fett hvem som scorer målene, sier trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

– Men da Brustad signerte, sa du at han kunne være spissen som kunne sørge for rundt 15 seriescoringer. Dere har jo ikke flust med spisser av det kaliberet?

– Ikke mange, nei. Omtrent samtidig som Brustad kom, hentet vi også inn Thomas Klemetsen Jakobsen fra Moss som spiss. Men han har også slitt med skader. Så vi har måttet tenke annerledes. Tore Andre Sørås spilte spiss mot Bryne, og kom på Rundens lag. Så han vet jo hvordan man går inn i rollen. Men han ble syk og sto over neste kamp mot Raufoss, sier KFUM-treneren til Dagsavisen.

Kommet mot slutten

Isnes forteller at klubben nå saumfarer markedet for å kunne leie en spiss. Overgangsvinduet er stengt, men reglene er slik at man kan leie spillere som enten er i en klubb på samme, eller høyere nivå. Altså enten spiller i OBOS-ligaen eller Eliteserien. Og spilleren må være under 23 år.

– Har dere konkrete navn på blokka?

– Vi jobber med saken. Mer vil jeg ikke si om akkurat det nå.

– Dere står med fem poeng etter de tre første seriekampene 2–2 mot Grorud (h), 2–1 over Bryne (b), og 1–1 mot Raufoss (h), og ligger på 6. plass. Fornøyd?

– Både og. Skulle selvsagt gjerne hatt flere poeng. Men vi har kommet tilbake mot slutten og tatt poeng i kamper vi har ligget under, og det er en fin egenskap. Mot Raufoss sist, kom vi til 22 avslutninger, og burde vunnet, sier han.

Størdal neste

– Søndag møter dere Stjørdals-Blink i Trøndelag. De ligger på 13. plass med skarve ett poeng. Hvilke tanker gjør du deg før kampen, Isnes?

– Man skal ikke alltid dømme lag etter hvor de ligger på tabellen. Jeg har studert kampene deres. De spilte 2–2 borte mot Fredrikstad. Det er sterkt. Og de var det beste laget. De tapte 1–2 mot Sandnes Ulf (leder tabellen), og da spilte de i en time med ti mann. Så røyk de 1–2 mot Mjøndalen etter å ha produsert mange sjanser.

Isnes forteller også at Kåffa spilte 1–1 mot Stjørdals-Blink der oppe forrige sesong, og røyk 1–4 sesongen før. Han er forberedt på en knalltøff kamp.

Isnes sier at også Remi-Andre Svindland eller Johannes Nunez kan spille midtspiss mot Blink.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

4. serierunde i OBOS-ligaen spilles slik:

SØNDAG: 15.00: Raufoss – Grorud, Stjørdals-Blink – KFUM Oslo.

MANDAG: 18.00: Bryne – Ranheim, Kongsvinger – Åsane, Mjøndalen – Fredrikstad, Stabæk – Sandnes Ulf, Start – Skeid.

SPILT LØRDAG: Brann – Sogndal 1–1.






Mer fra Dagsavisen