Nordstrand seiret i sjansesløseri: - Vi brenner for mye

(Nordstrand - Fyllingsdalen 1-0) Nordstrand var klart best, spilte vakker angrepsfotball, men sløste også med sjansene. Det holdt på å straffe seg i sluttminuttene. Uansett ble det seier og sesongens første tre poeng, det er tross alt det viktigste.

Sesongens første trepoenger satt langt inne for Nordstrand. 1–0 mot Fyllingsdalen var fullt fortjent, men resultatet gjenspeiler ikke kampen, denne seieren skulle vært mye større. Oliver Aaser Midtgård scoret kampens eneste mål på en corner i førsteomgang. Det kunne stått 4–0 allerede halvveis, men Nordstrand klarte aldri å punktere kampen.

– Vi skulle ledet med fire mål til pause. Vi brenner jo altfor mange sjanser, det må vi gjøre noe med, sier trener Thomas Holm til Dagsavisen.

Blir det avslutningstrening fremover?

– Ja. Vi brenner altfor mye. Da blir det spennende på slutten, helt unødvendig, sier Holm.

Så lenge det sto 1–0 var kampen helt åpen og fem minutter før slutt var det nære på at Fyllingsdalen ranet med seg ett poeng, men heldigvis for de hvite fra Oslo sør sviktet Fyllingsdalens Mads Christophersen i skuddøyeblikket. Sesongens første trepoenger er kjærkommen, og på høy tid, ifølge Thomas Holm.

– Vi har vært det beste laget i alle de tre første kampene denne sesongen. Jeg tror det blir enda bedre fremover, sier han.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Midtgård ble matchvinner

Kampen åpnet i et forrykende tempo og Nordstrand burde tatt ledelsen i det femte minutt. Luka Fajfric var farlig frempå, men skuddet gikk rett på keeper. Den påfølgende corneren var godt slått, men Fyllingsdalen rensket unna. Deretter dalte tempo med sjansefattig stillingskrig, men Nordstrand så alltid farligst ut i angrepsspillet.

Seiersmålet kom etter 35 minutter, og i disse ti minuttene før pause burde kampen blitt avgjort. Nordstrand spilte strålende angrepsfotball og var farlige på dødballer. Oliver Aasen Midtgård stanget inn 1–0 på corner. Vinden pustet tungt sør i Oslo i dag og spilte en rolle i scoringen. Bortelagets keeper så ut til å feilberegne innsvingerens bane inn i feltet, den bremset opp og møtte Midtgårds panne på en beleilig måte. Det var den storreise spissens andre mål for sesongen, han scoret også i tapet for Lyn 2. påskedag.

Christian Guillermo Njøten er også en målfarlig spiss. Han scoret i sesongpremieren og ble spilt gjennom av Sverre Hakami Sandal minuttet etter Midtgårds scoring. Kjippen over keeper var kald, men ballen hadde litt for lite fart mot mål. En av bortelagets forsvarere rakk å klarere på streken. Men det var bare den første av to sjanser for Guillermo Njøten. Den andre kom etter et vakkert og effektivt angrep i lengderetningen. Det startet hos midtstopper Ola Miljan Hognerud. Med en hard pasning gjennom pressleddet fant han Hakami Sandal i mellomrommet. Han tok en touch før han presist sendte ballen i bakrom. Gullermo Njøten avsluttet nesten helt inne ved femmeteren, men en god beinparade av keeper hindret dobling av ledelsen. Hjemmelaget rakk også en dødball til før pause, men igjen greide Fyllingsdalen seg så vidt. Det burde stått mer enn 1–0 til pause.

Medspiller hindret 2–0 – nesten utligning

Bortelaget så bedre organisert ut etter hvilen, men Nordstrand klarte likevel å produsere en stor sjanse umiddelbart. Hakami Sandal kom til skudd på halvvolley inne i feltet. Skuddet gikk i retning nærmeste kryss, men en fantomredning av Petter Mossestad holdt Fyllingsdalen inne i kampen. Mossestad sto en meget god kamp.

Halvveis i andreomgang spiste bortelaget seg mer inn i kampen. De skapte bare halvsjanser, men virket å komme nærmere en utligning. Et frispark på 17 meter snek seg like utenfor stolpen. En kamp som burde vært avgjort for lengst så plutselig helt åpen ut. 15 minutter før slutt kom det en ny eventyrlig mulighet for Nordstrand til å punktere kampen. Målscorer Midtgård slo 45 grader ut fra dødlinja, der kom innbytter Reda Chikh som fikk avslutte på et gapende åpent mål. Av en eller annen grunn løp lagkamerat Guillermo Njøten på tvers av ballbanen, ble truffet av skuddet og blokkerte dermed Chikhs avslutning … Nå ville en utligning blitt desto mer bitter å svelge.

For fem minutter før slutt kom den sjansen Fyllingsdalen ventet på. De skapte ingenting i etablert angrep så sjansen måtte jo oppstå på en spesiell måte. Keeper Mossestad sparket ut en vanlig femmeter, den skjøt fart i medvinden og plutselig var Mads Christophersen alene med keeper. Heldigvis for Nordstrand slapp de med skrekken, Christophersen sleivet ballen langt utenfor mål. På overtid gikk Nordstrand ned til hjørneflagget og skjermet inn sesongens første trepoenger. Fortjent!