Luringen Lillegård kom inn og avgjorde for VIF

(Vålerenga - Kolbotn 2-0). Fem kamper, fem seirer og tabelltopp. Vålerenga fikk en ny økt i å sette avslutninger på mål. Og hver gang Runa Lillegård blir satt innpå, skjer det noe.

Vi hadde notert 10–1 i avslutninger til Vålerenga ved pause, men det var altså bare ett av disse forsøkene som gikk i mål. Den andre kom på overtid da innbytter Runa Lillegård som vanlig skapte kaos hos motstanderen. Hun og Stine Brekken ga VIF ny energi da de andre nærmest hadde gitt opp å få inn den avgjørende scoringen.

Men oppgaven i disse kampene der laget er store favoritter handler om ikke å snuble, samtidig som man får trent på det man ønsker.

Avventende VIF

Det første kvarteret så ikke dette ut som noen enveiskjøring for Kolbotn tok tak i kampen fra start og skapte noen halvsjanser mot et overraskende avventende hjemmelag. Kolbotn er tross alt laget som ligger nærmest topp fire etter seier over Røa og poeng mot Stabæk.

Julie Hoff Klæboe kom til og med til en fin avslutning tidlig, skuddet hennes hadde god retning, men gikk i ryggen på en medspiller.

Derfra og inn handlet det bare om når og hvor mange mål Vålerenga skulle score.

Vi noterte gode headinger fra Ingibjörg Sigurdardóttir og Dejana Stefanovic etter cornere, vi fikk se Janni Thomsen komme på gode løp, vi fikk se avslutninger fra Agnete Nielsen bli blokkert, før scoringen endelig kom.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Dansk suksess

Nesten halvtimen var spilt da Vålerengas to dansker endelig lyktes. Agnete Nielsen visste selvsagt at Janni Thomsen kom på et nytt løp, hun ble spilt opp på høyresiden, vendte innover og banket ballen i bortre hjørnet med venstrebeinet.

Kolbotns beste spiller til da, keeper Siri Ervik, klarte ikke å strekke seg langt nok. Det hadde ikke så mange andre klart heller.

For ellers sto Ervik i veien. Også rett før pause da Elise Thorsnes kunne satt sitt toppseriemål 188, men alene med keeper satte hun ballen rett i kroppen på Ervik.

Det snodige var at kampbildet etter pause ble det samme som fra start.

Ingen trygg ledelse

Plutselig var det Kolbotn som hadde initiativ i kampen og Ingrid Kvernvolden kom til en god skuddmulighet. Men da var det VIF-keeper Guro Pettersen som bekreftet at hun var på jobb.

For en ettmålsledelse er jo ikke spesielt trygg.

Kolbotn fikk litt selvtillit samtidig som VIF-forsvaret gjorde noen uvante feil som gjorde kampen åpen igjen.

Da måtte VIF-trener Nils Lexerød ta sine vanlige grep for å prøve å skape ny energi framme. Nesten som vanlig kom Stine Brekken og Runa Lillegård inn 20 minutter før slutt.

Lillegård fikk kort og avgjorde

Og som så ofte før skjer det i hvert fall noe med Lillegård på banen. Tre minutter før slutt taklet hun til seg ballen ute på sidelinja, stormet inn i feltet og ble sendt i bakken.

Det mente hun i hvert fall sjøl. Men en rasende Kolbotn-kaptein Lena Soleng Hansen beskyldte henne for å filme, og dommer Henrikke Holm Nervik var åpenbart enig som ga VIF-spissen gult kort. Sett ovenfra var vi mer overrasket over at det ikke ble straffe.

Men det spilte jo ingen rolle da samme Runa Lillegård lå klar ute på venstresiden fire minutter på overtid. Da hun fikk ballen markerte samtlige Kolbotn-forsvarere for offside, noe som ga Lillegård fritt leide og hun banket ballen i mål fra skrått hold. Til Kolbotn-spillerne: Det er best å la dommerne dømme.

Fem strake for VIF som dermed topper tabellen før resten av kampene spilles søndag.

Men i neste runde kommer syretesten: LSK Kvinner i LSK-hallen kommende onsdag.