Trikkeligaen

Dønnum om sin nye VIF-start: – Jeg kunne ikke ha gjort så mye mer

Aron Dønnum mener hans to første kamper siden Vålerenga-returen ikke har vært veldig gunstig for hans måte å spille på.

BODØ (Dagsavisen): VIF-profilene og lagkameratene hans ble utklasset av Bodø/Glimt på Aspmyra mandag. Nordlendingene vant til slutt 5-1 på eget kunstgress. Henrik Bjørdals redusering for VIF kom fra straffemerket helt på tampen.

– Selvfølgelig var det kjedelig å tape så mye. Men det er sånne tap man bare må glemme, rett og slett, sier Aron Dønnum til Dagsavisen.

Spillerbussen ventet på Vålerenga på Gardermoen etter ankomst fra Bodø tirsdag.

Gap fra Vålerenga til Glimt?

– Bodø/Glimt var bedre enn oss. De var på hjemmebane, og er vant til å vinne der. De gjorde en god kamp, vi gjorde en middels kamp, og da ser du forskjellen. Vi tapte rett og slett for et bedre lag. Men det hadde ikke trengt å være så ille som det ble, fortsetter han.

– Hvor stort er gapet fra Vålerenga opp til Glimt?

– Det er små marginer i Eliteserien. Men klart, Glimt er i en helt annen kampform. Det er vant til et helt annet regime de siste ukene, månedene og årene. Så det er klart, det er en liten forskjell. Men det er ikke slik at det er umulig å slå dem hjemme. Men denne gangen ble de for sterke, svarer kantspilleren.

Bodø/Glimts Ola Solbakken og Vålerengas Ivan Näsberg under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Vålerenga på Aspmyra stadion.
Foto: Mats Torbergsen / NTB

Lite ball

Før seriestart ble det stor oppmerksomhet rundt Dønnums «hjemkomst». VIF-profilen er hentet inn på korttidslån fra belgiske Standard Liége.

– Hvordan mener du det har gått for egen del i VIF så langt?

– Jeg har spilt i to toppkamper, begge borte. To tøffe bortekamper. Det føler jeg kanskje ikke har favorisert min måte å spille på, i og med at vi har hatt lite ball. Til nå så føler jeg ikke at jeg kunne ha fått gjort så mye mer enn det jeg har gjort, svarer Dønnum.

– Men det er godt å være i gang, tilføyer han.

– Er det enklere å svelge et stortap mot Glimt kontra hva det ville vært mot et annet norsk lag?

– Det er fortsatt ikke greit, og det gir en dårlig følelse å tape så mye. Men klart, når det blir sånn som i går, da må vi bare godta at Glimt var bedre enn oss, sier VIF-spilleren.


Mer fra Dagsavisen