trikkeligaen

Glimt ydmyket VIF og forlenget vond Aspmyra-rekke

(Bodø/Glimt – Vålerenga 5-1). Vålerenga hadde ingenting å stille opp med mot regjerende seriemester Glimt, og har fortsatt til gode å vinne på Aspmyra siden 2009.

ASPMYRA (Dagsavisen): Før kampstart 2. påskedag skrev Dagsavisen at det er 13 år siden forrige VIF-seier i Bodø. Mandag kveld ble det ganske tidlig klart at den rekken kom til å bli forlenget. Ola Solbakken, Ulrik Saltnes, Runar Espejord og Hugo Vetlesen (2) sørget for Glimt-seier, mens Henrik Bjørdal ordnet VIFs trøstemål fra straffemerket på tampen. Dermed blir Vålerenga stående på tre poeng etter tre serierunder. Glimt har på sin side sju poeng.

– En fullstendig ydmykelse av Vålerenga, konstaterte kommentator Kenneth Fredheim på 5-0.

Det var hjemmelaget som tidlig koblet et grep om matchen, og Vålerenga ble liggende for dypt på egen halvdel. En frisk Ivan Näsberg var en sterk bidragsyter til at VIF sto imot en god stund – tross gode sjanser fra Alfons Sampsted og Ola Solbakken – men etter en drøy halvtime brast det for gjestene. Hugo Vetlesen slo inn, Fredrik Oldrup Jensen klarte bare å stusse ballen videre, og foran kassen lurte Ola Solbakken. Glimt-profilen dunket ballen utakbart inn i nettaket bak VIF-keeper Kjetil Haug.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Kjartansson-sjanse

Fire minutter før pause doblet hjemmelaget. Nevnte Solbakken slo videre til Brice Wembangomo. Backen parkerte Petter Strand og slo inn til Ulrik Saltnes, og sistnevnte snudde på femøringen og plasserte ballen inn i nettmaskene.

Vålerenga hadde svært lite å by på før hvilen. Aron Dønnums forsøk fra distanse rett før pause trillet inn i fanget på Glimt-keeper Nikita Haikin.

Kort tid etter pause ropte vertene på straffe da Ulrik Saltnes gikk ned i boksen, men uten å få gehør av dommer. Reprisene viste at Saltnes trolig hadde en god sak.

Kort tid etter fikk endelig Vålerenga en sjanse – og den var stor. Et innlegg fra Henrik Bjørdal fant en formsterk Vidar Örn Kjartansson inne i boksen, men islendingens avslutning gikk like utenfor høyre stolpe.

Vetlesen-dobbel

Glimt fortsatte å dominere etter dette. Kjetil Haug måtte varte opp med flere svært gode redninger på forsøk fra Sampsted og Hugo Vetlesen, men etter en drøy time sto det 3-0. Runar Espejord knuste Brynjar Bjarnason i luften og stanget inn 3-0.

Og hjemmelaget fortsatte kanonaden. Flere nesten-sjanser fulgte etter 3-0-målet, og knapt 20 minutter før full tid fikk VIF fire i sekken. Hugo Vetlesen avsluttet flott Glimt-spill til 4-0 for vertene, og samme mann la like godt på til 5-0 sju minutter senere.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo kastet innpå Seedy Jatta og Taofeek Ismaheel i jakten på en gnist underveis, men det ville seg ikke for bortelaget før Bjørdal plasserte inn 1-5 på tampen etter at innbytter Jatta hadde skaffet straffe. Glimt kontrollerte inn til tre poeng og storseier, mens Vålerenga må børste av seg nederlaget og en svært tung Bodø-kveld før Jerv kommer på besøk i neste serierunde.

Glimt-fansen ga trampeklapp til egne spillere på Aspmyra, mens bortefansen også lagde liv og holdt humøret oppe tross stortapet.

---

Eliteserien, 3. runde

Bodø/Glimt – Vålerenga 5-1 (2-0)

Aspmyra stadion, 4933 tilskuere

Mål: 1-0 Ola Solbakken (36), 2-0 Ulrik Saltnes (41), 3-0 Runar Espejord (62), 4-0 Hugo Vetlesen (71), 5-0 Vetlesen (78), 5-1 Henrik Bjørdal (str., 86)

Dommer: Rohit Saggi

Gult kort: Marius Høibråten og Hugo Vetlesen, Bodø/Glimt.

Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug – Petter Strand, Brynjar Bjarnason, Ivan Näsberg, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen (Mathias Emilsen fra 83.), Osame Sahraoui (Tobias Christensen fra 83.) – Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson (Seedy Jatta fra 70.), Amor Layouni (Taofeek Ismaheel fra 69.)