trikkeligaen

Ullern fikk en brutal start i 2. divisjon

(Øygarden - Ullern 3-0). Det ble bare nesten på naturgresset utenfor Bergen. Ullern måtte se to fine scoringer med kort tids mellomrom gå inn bak dem da kampen sto og vippet. Dermed ble det ingen stor opplevelse i klubens comeback i 2. divisjon.

Fjorårets sesong var en dans på roser for Ullern. Laget så klare ut for et steg opp. Den første testen kom på en vrien bortebane. Øygardens underlag er naturgress, men så ikke i ut til å være i sin beste form. Likevel kom det to nydelige mål. Men det var hjemmelaget som viste klasse i banespillet og ga gjestene fra Oslo vest en brutal start på tilværelsen i 2. divisjon.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Ullern var lenge med og skapte en haug med halvsjanser, men to raske scoringer midtveis i andre omgang avgjorde kampen til Øygardens fordel. Det gikk bare to minutter mellom hjemmelagets andre og tredje scoring, det ødela for Ullerns sjanser for poeng i sesongåpningen.

Labert tempo

Førsteomgangen bar kanskje preg av nerver og en dårlig bane. Tempoet i spillet var labert, lagene tok lite risiko og følte på hverandre.

Ullerns beste sjanse kom rett før pause. De kjørte et innøvd dødballtrekk der Jens Bonde Aslaksrud løp seg fri og møtte den trillende ballen i god posisjon. Kanskje var det den ujevne gressmatta som gjorde jobben vanskelig, Aslaksrud skjøt himmelhøyt over.

Tre minutter etter hvilen svingte hjemmelaget inn en corner. Det var hardt og skrudde innover mot bakre stolpe, Øygarden hadde nemlig medvind i andre omgang. Der raget Fredrik Flo høyest og ga vestlendingene ledelsen. Jens Bonde Aslaksrud kunne utlignet bare minuttet etter, men somlet litt for mye i avslutningsøyeblikket.

To nådestøt

Ullern fortsatte å lete, særlig i midten var de nære å tråkle seg igjennom, men så kom det plutselig to klassescoringer fra hjemmelaget. Alexander Dang viste god teknikk da han mottok en perfekt pasning fra dypet. Han kom seg fri og satte avslutningen utenfor Ullern-keeper Terje Kirseboms rekkevidde.

Det samme var skuddet til Fabian Rimestad to minutter senere. Ullerns veterankeeper slang seg så lang han var, men ballen suste inn ved stolperota.

Det var fortsatt 20 minutter igjen av matchen, men Ullern klarte ikke å etablere noe press. Øygarden var det beste laget og fortsatte å lete etter veien til nettmaskene, men flere mål ble det ikke.

Ullern reiser hjem med null poeng og serieåpner på hjemmebane andre påskedag. Da kommer Ørn-Horten på besøk.