trikkeligaen

«Servitøren» Jonsson om sin største oppgave i Vålerenga: – Det er min lidenskap

Joacim Jonsson (47) skal servere Dag-Eilev Fagermo spillere som skal løfte VIF i årene som kommer. Den ferske sportssjefen frykter slett ikke intern strid med Vålerenga-treneren.

VALLE (Dagsavisen): Jonsson ble tirsdag presentert som Jørgen Ingebrigtsens etterfølger på Intility Arena. Spillere ut og inn blir en storsatsing for den tidligere Discovery-eksperten.

– Jeg brenner for spillerlogistikk. Det blir min største oppgave her. Å forbedre den. Jeg skal være servitør. Jeg skal sørge for å servere Dag-Eilev, slik at laget er godt nok. Det blir mitt største arbeidsområde, sier Jonsson til Dagsavisen.

Joacim Jonsson er Vålerengas nye sportssjef. Her skriver han under på kontrakten, flankert av styreleder Tuva Ørbeck Sørheim og trener Dag-Eilev Fagermo.

VIF jakter forsterkninger de siste dagene av inneværende overgangsvindu, men akkurat der er ikke Jonsson veldig aktiv.

– Det er begrenset. Jeg er lite involvert. Jeg vet jo naturligvis om det som rører seg de siste dagene av vinduet her, men jeg er ikke involvert i prosessene rundt det. Det tar Jørgen Ingebrigtsen og co. seg veldig bra av, sier Jonsson.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Kjenner VIF-speideren

– Hvor god oversikt har du over oslofotballen?

– Jeg har god oversikt, og den kommer jo til å bli enda bedre – meget god. Men vi har et «scoutingteam» som har enda bedre oversikt. Så det er jeg ikke urolig for. Vålerenga skal jo være Oslos klubb, og det skal være naturlig for de aller beste unge spillerne å spille her i Vålerenga. Det er det ingen tvil om, sier Jonsson.

Han kjenner til VIF-speider Fredrik Wisur Hansen fra tidligere.

– Fredrik er en suveren kar, og jeg gleder meg stort til å samarbeide med ham. Han har en brennende interesse og lidenskap for dette, og det har jeg også. Det blir bra, sier VIF-sportssjefen smilende.

Noe mange rundt klubben er nysgjerrige på, er hvordan Jonsson og Fagermo – begge frittalende personligheter med sterke meninger – skal fungere sammen på Valle.

– Jeg er overhodet ikke urolig. Jeg har sagt at uenighet leder til utvikling. Det er altfor mye «ryggstryking» rundt omkring. Noen ting kommer vi helt sikkert til å være uenige i, men når vi går ut døren fra kontoret skal det være bunnløs lojalitet om det vi har blitt enige om. Og det er høyt under taket med Dag-Eilev. Jeg gleder meg til å jobbe med ham.

Ingen millionkrav

– Jesper Mathisen mener du bør ha fått forsikringer om midler for de neste overgangsvinduene siden du har takket ja til jobben. Har du det?

– Vi har ikke diskutert noen summer. Det får man kanskje være med på å skape selv også. Det er jo mange store talenter i Vålerenga, så det vil bli snakk om salg også. Vi får se hva som skjer. Men det har ikke vært noe krav fra meg om at jeg skal ha x antall millioner til kjøp, forsikrer Jonsson.

– Har du allerede nå blikket mot sommervinduet?

– Jeg har blikket mot hele året.

– Osame Sahraoui og Odin Thiago Holm kobles til klubber i Europa. Har du noen tanker om hva som skjer på spillefronten hos VIF om de selges?

– Jeg forventer at hvis vi selger to så gode spillere, så vil det komme inn ganske mange penger også. Da blir det helt sikkert midler til rådighet (til kjøp av erstattere). Da skal vi være forberedt – dét er det aller viktigste, sier Jonsson.

Fagermo lot seg imponere

Vålerenga-styreleder Tuva Ørbeck Sørheim er svært positiv til Jonssons inntog i rollen. Hun sier følgende om Fagermo-Jonsson-samarbeidet, der svensken skal rapportere til Fagermo om det sportslige:

– Mange lurer på hvordan det skal gå. De er store i kjeften utad, men når man snakker med dem innad er det mye mer dialog og interesse for andres synspunkter. Og begge er utrolig hardtarbeidende.

Tuva Ørbeck Sørheim, styreleder i Vålerenga.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo sier Jonsson var den sterkeste kandidaten, og røper at Vålerenga hadde et case i de avsluttende intervjurundene. Der ble kandidatene presentert for et scenario om hva de ville gjøre med VIF-stallen hvis de fikk x antall «lekepenger» å rutte med til spillere inn.

– Jeg var imponert over hvor mange som var interessert i jobben. Men gjennom intervjurundene ble jeg ekstra imponert av Joacim. Spesielt da det kom til spillerlogistikkbiten, i form av kontaktnett og oversikt, sier Fagermo.

Dag-Eilev Fagermo, trener i Vålerenga.


Mer fra Dagsavisen