trikkeligaen

Fagermos beskjed til VIF-profilen: – Du må bestemme deg

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo krever svar om framtiden fra Ivan Näsberg. Og svaret må komme denne uka.

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): Fagermo og resten av trenerkollegene var mandag samlet til Eliteseriens årlige «kickoff» på Ullevaal. En uke før seriestarten mot Molde er det flere ting som er uavklart innenfor portene på Valle. Skadekrisen og Ivan Näsbergs framtid er to av disse. Näsbergs kontrakt utløper til sommeren.

– Jeg venter fortsatt på svar fra Ivan. Han må bli ferdig med dette før seriestart, sier Fagermo til Dagsavisen.

– Hvis ikke, så..?

– Godt spørsmål, svarer VIF-treneren.

Ivan Näsberg på Vålerenga-trening.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Påvirkes på banen

Fagermo beretter om flere samtaler med midtstopperen den siste tida.

– Vi har snakket med ham. Ivan sier selv at situasjonen påvirker ham. Han har ikke prestert som han pleier. Så for hans del – og for Vålerengas del – så må vi legge dette dødt før seriestart, sier Fagermo.

Fagermo og VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen sa til Dagsavisen før helgen at skadenyhetene rundt Christian Dahle Borchgrevink og Odin Thiago Holm gjør at klubben vurderer kortsiktige løsninger før overgangsvinduet stenger 31. mars. Vålerenga-treneren antyder at det blir mer og mer aktuelt å forsterke.

– Jeg skal ikke utelukke at det kan skje noe på tampen her. Det er muligheter. Så får vi se om vi greier det. Men det må være noen som forsterker oss, sier Vålerenga-treneren.

– Hvor mange alternativer har dere?

– Det er få alternativer. Men de er konkrete, og det er spillere som vil forsterke oss. Og det er interesse for å komme hit. Men får vi tak i dem? Det er det som er spørsmålet.

VIF kan hente inn to

– Er det én spiller det er snakk om?

– Det kan være to også, svarer Fagermo.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo på mandagens kickoff på Ullevaal.

Å hente noen inn på permanent basis, er usannsynlig.

– Det er nok lån som er mest aktuelt, forklarer VIF-treneren.

– Hvor på banen er det du vil forsterke? I forsvaret eller på midten?

– Det er naturlig at det i hvert fall er noen bak, svarer Fagermo.

Ivan Näsberg-agent David Driscoll og VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen har foreløpig ikke besvart Dagsavisens henvendelser i saken.

Under lørdagens kickoff på Rockefeller sang VIF-fansen lenge for å overtale stopperen til å bli værende. «Ett år til Ivan, to år til. Fem år til, Ivan, fem år til. Til du dør, Ivan, til du dør» ble sunget av blant andre Klanen og Ikaros. Näsberg bukket i takknemlighet.


Mer fra Dagsavisen