trikkeligaen

Ekspert om VIFs nye sportssjef: – En som tør å stå opp mot Fagermo

TV2s profilerte fotballekspert Jesper Mathisen spår sirkus på Valle når Joacim Jonsson blir Vålerengas nye sportssjef. Men Mathisen tror duoen Jonsson/Fagermo kan vise seg å være det klubben trenger.

Jonsson presenteres som VIFs nye sportssjef på en pressekonferanse senere tirsdag.

– Joacim Jonsson har vært øverst på Vålerengas liste. Dette er en ansettelse som vil sette klubben enda mer på kartet. Jeg ble glad da jeg så ansettelsen. Man får inn en fyr som kan skape oppmerksomhet, entusiasme og som har veldig god oversikt. Noen av oss, inkludert Joacim, har jo bedre oversikt enn mange av dem som i dag jobber i norske klubber, sier Jesper Mathisen til Dagsavisen.

– Jonsson har vært ekstremt grundig i sin TV-jobb. Han har også vært en som mange har ment mye om. Ikke alle har likt ham, men alle har hatt et forhold til fyren. Og han kan mene ting, nettopp fordi han har bra med kunnskap, legger TV2-eksperten til.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Dette skiller Jonsson og Ingebrigtsen

Han skjønner veldig godt at Jonsson har takket ja.

– Det er en tøff jobb. Mange har prøvd seg i slike jobber uten å lykkes. Men det tror jeg ikke Jonsson tenker på. Discovery har bare ett år igjen av rettighetene til norsk fotball. Og nå får han en fin jobb der, i det som er en av Norges største klubber, påpeker Mathisen.

– Hva blir forskjellen mellom Jonsson og Jørgen Ingebrigtsen?

– Jonsson kommer til å være mer synlig. Og så er jeg jo spent på hvordan samarbeidet vil bli mellom ham og trener Dag-Eilev Fagermo. Det er to sterke personligheter. Får de det til å stemme, kan det fungere veldig bra. Jeg tror Fagermo og Jonsson har respekt for hverandre, sier Mathisen og fortsetter:

– Jonsson har aldri vært redd for å si sin mening, og det tror jeg ikke han vil slutte med. Han er en som tør å stå opp mot Fagermo. Og Fagermo står opp mot hvem som helst. Man er avhengig av folk som er uenige for å lykkes. Jeg tror det blir veldig spennende. Og på markedssiden er de nok veldig fornøyd, nå som de får to viktige profiler utenfor banen, svarer Mathisen.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen på Vålerengas treningsfelt i Portugal.

Han tror Joacim Jonsson har fått garantier om at Vålerenga har litt penger å rutte med i de neste overgangsvinduene.

– Slik at han kan sette sitt eget preg på VIF, poengterer TV 2-eksperten.

Vålerengas trener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Spår sirkus i Vålerenga

– Hva tror du om VIF under Fagermo og Jonsson i år?

– Elleveren til Vålerenga før fjoråret så veldig bra ut. Så ble det en skuffelse. Det falt litt sammen etter salget av Aron Dønnum. Det samme kan skje i år, med Osame Sahraoui og Odin Thiago Holm. Blir det salg av de beste, svekkes VIF. Samtidig vil de da få inn bra med penger. Så er spørsmålet hvor mye man eventuelt kan bruke på å hente inn nye, sier Mathisen.

– Det er alltid vanskelig å spå med en klubb som Vålerenga. Hva hvis den og den spilleren plutselig forsvinner. Men jeg forventer at de er med i medaljekampen, selv om jeg tror det blir for tøft til slutt, legger han til.

Mathisen tror på mye liv og røre i Vålerenga med Jonsson og Fagermo.

– Det blir sirkus nå. Men jeg tror Jonsson kan gjøre en god jobb. Han har vært veldig tett på norsk fotball i flere år. Jeg forventer at VIF etter hvert skal ta medalje, og være mer stabile i toppen. VIF som klubb har et enormt potensial. Med Intility Arena, Klanen og to av de mest profilerte i norsk fotball blir dette alt annet enn kjedelig å følge med på. Det blir garanti for store overskrifter, sier Jesper Mathisen.

Mer fra Dagsavisen