trikkeligaen

Njie nummer tre på plass i KFUM

Med Moussa Njie på plass i KFUM Oslo, er det blitt rene slektstreffet på laget.

EKEBERG (Dagsavisen): Moussa Njie (26)debuterte for KFUM i lørdagens treningskamp mot Frigg (4-0). Dermed er det tre stykk Njie på laget. Moussa er storebroren til spisskollega Bilal, og fetteren deres, Momodou, ruver i midtforsvaret. Reine slektstreffet, med andre ord.

- Nå blir det vel forbudt å rope “spill på Njie”, trener Jørgen Isnes?

- Hehe. Det går nok ikke nå, nei. Da blir det forvirring. Men vi er veldig godt fornøyd med signeringen. Moussa har spilt på høyt nivå i eliteserien for Stabæk. Så prøvde han lykken i Partizan Beograd, hvor det ikke ble bra for ham. Pila fortsatte å peke nedover da han returnerte til Norge og spill for både Odd og Sandefjord. Men nå er han her, og han sier han stortrives allerede.

- Han er Holmlia-gutt, og det er jo flere av spillerne dine, ikke minst har han bror og fetter der. Trivselsfaktoren gjelder for alle, og her er han “hjemme”?

- Ja. Han bor også sammen med bror Bilal på Holmlia, det er kort vei til Ekeberg. Trivsel er en viktig faktor. Sammen skal vi få fart på karrieren hans igjen. Det er jeg rimelig sikker på. Han har veldig mye fotball i seg, og kan fort bli en kvalitetsspiller i OBOS-ligaen, sier trener Isnes til Dagsavisen.

Grei debut

Moussa Njie har signert en kontrakt som strekker seg ut 2023.

- Hvilke kvaliteter har han?

- I spill en mot en. God nærteknikk. Tilslaget. Fart. Han har det meste for å lykkes som en av tre i front hos oss. Vi kan jo håpe at kjemien med bror Bilal gjør seg synlig også på banen. Da kan det fort bli saker.

I lørdagens siste treningskamp, mot Frigg, så vi ikke all verden av egenskapene, selv om han på ingen måte gjorde seg bort i debuten. Isnes tar det med stoisk ro, og minner om at nysigneringen har trent med klubben i ei uke.

- Jeg har lenge vært fan av Kåffa, og ikke mindre nå i det siste. Her kjenner jeg mange og vet at jeg kommer til et godt trenerapparat som lar meg få være meg selv, sier Moussa selv til klubbens hjemmeside.

KFUM slo fint tilbake mot et tamt Frigg-lag, etter 0-5 i cupen mot Viking. Og, nå er fokuset endelig på serieåpningen mot byrival Grorud på Ekeberg søndag om ei uke.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Kan bli slagkraftig trio

Kåffa-gjengen gledet seg stort over suksessen forrige sesong, med kvalikkamper om eliteseriespill som høydepunkt. Og de gledet seg over cupeventyret, som dog endte med en bråstopp mot Viking for ei uke siden.

Men nå er det gleden over at det endelig er klart for seriespill som står i høysetet. Ordet Grorud var å høre all over på Ekeberg lørdag.

- Klart vi gleder oss. Og det er spesielt å gå rett ut i et lokaloppgjør mot et Grorud som jobber godt, sier Jørgen Isnes.

Fredrik Brustad, som er hentet inn for å score mål, slet lenge med en lei utgave av korona, ble omsider bra, men så fikk hofteleddsbøyeren seg en smell. Han er ikke klar for spill før tidligst om to, tre uker, men er tilbake i oppkjøring. Det gleder hele Kåffa-gjengen.

Han, Bilal Njie og nyervervelsen Moussa Njie har alle solid erfaring fra eliteserieklubber. Det kan etterhvert bli en slagkraftig trio på topp.

Så de som hvisker om spissproblemer i klubben, kan vise seg å ta feil.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen