Grorud seiret i generalprøven

(Grorud - Ullensaker/Kisa 3-2) Det ble to totalt forskjellige omganger i solskinnet på Grorud. - Her fikk vi trent på mye, sier Groruds trener. Sprudlende angrepsspill og trykk i mot. - Det kokte mot slutten. Nå er Grorud klare for sesongstart. Og etter kampen ble den nye drakten lansert.

Av: Håvard Sollie

GRORUD ARCTIC MATCH (Dagsavisen): Groruds 3-5-2 system, som klubben har jobbet mye med i vinter, begynner å bære frukter. I dagens generalprøve mot Ullensaker/Kisa sprudlet det offensive spillet. Nikolai Hristov med nysigneringen Didrik Sereba fant tonen på topp. Sindre Osestad, Hassan Yusuf og Preben Mankowitz ser også ut til å like det nye systemet. Osestad viste seg fram med mange offensive bidrag da han kom rettvendt i mellomrommet. Yussuf og Mankowitz hadde god kontroll på midtbanen til tross for, til tider, spill på høy risiko.

Nikolai Hristov sendte Grorud tidlig opp i både 1-0 og 2-0 før Didrik Sereba la på til 3-0 halvveis i omgangen. En solid ledelse som burde vært større. Ullensaker/Kisa skjerpet seg etter en dårlig start og reduserte tidlig etter pause. Det ble spennende mot slutten da bortelaget reduserte på nytt fra straffemerket, men det ebbet ut med Grorud-seier åtte dager før seriestart.

- Det er høy klasse på det vi får til i første omgang, vi scorer tre fantastiske mål. Men det skal aldri skje at det blir så spennende mot slutten. Heldigvis ble vi straffet for måten vi forsvarer oss på. Her fikk vi trent på veldig mye, sånn sett ble det en veldig effektiv treningskamp, sier Johan Gjønnes Nilsen til Dagsavisen.

Grorud sesongåpner borte mot KFUM neste søndag. Der forventer Gjønnes Nilsen høy temperatur. - Der blir det et trykk som vi fikk føle på mot slutten av kampen i dag. Gutta føler at det koker skikkelig. Det er viktig at vi fikk føle på det før møte med KFUM, mener Groruds trener.

Johan Gjønnes Nilsen fikk sett mye forskjellig type fotball i dag.

Grorud på offensiven

Ettersom Ullensaker/Kisa hadde auksjonert bort sine bortedrakter etter forrige sesong, og enda ikke har anskaffet seg noen nye, måtte Grorud stille i sine hvite bortedrakter i dag. Ullensaker/Kisas hjemmedrakter er som kjent i samme farge som Groruds sine. Men kanskje var det like greit å stille i hvitt. Sola tok sjeldent godt i Groruddalen denne ettermiddagen, og Groruds offensive spill var like hett.

I åpningsminuttet sendte Hassan Yusuf en curler mot lengste kryss. Tverrliggeren hindret en pangstart. Det ble likevel en litt forsinket pangstart fire minutter senere. Preben Mankowitz sendte en bakromspasning, dårlig forsvarsspill av bortelaget tillot Nikolai Hristov å komme alene med keeper. Avslutningen under keeper var akkurat god nok.

Bortelaget hang ikke med i starten og fikk en ny på trynet bare få minutter senere. Hristov og Pedersen kombinerer på Venstresiden av boksen. En pasning blir brutt, men Hristov er aggressiv og vinner ballen tilbake fra en sprellende forsvarsspiller. Fra skrå vinkel legger han på nytt ballen under keeper og dobler Groruds ledelse.

Hristov var ikke ferdig. Han kom veldig nærme sitt aller første hattrick i voksenfotball få minutter senere. Didrik Sereba var sterk i feltet og fant sin spissmakker i fri posisjon. Hristov trøblet med nedtaket og skuslet bort muligheten.

Nikolai Hristov scoret to tidlige mål.

Da vi nærmet oss halvtimen spilt med angrespfotball fra Grorud kronet Didrik Sereba en god omgang med å score selv. Kontrollert headet han en retur ned i hjørnet.

Sindre Osestad har glitret i sin rolle sentralt på midten. Med ballen rettvendt er han vanskelig å stoppe. I tillegg vandrer han mye så det er nesten like vanskelig å unngå at han får ballen. Han går og går med ballen rettvendt i mellomrommet. Det ble en gjentakende trend i kampen. Fem minutter før pause kom han til skuddhold, fyrte løs, men skjøt like utenfor. Han var dypt involvert i neste angrep også. Ruller opp på høyre, innlegg hardt inn i feltet, nesten selvmål og fire.

- Det er der jeg føler meg best, rettvendt i mellomrommet, sier Sindre Osestad om sin rolle.

- Han kommer bare til å bli bedre og bedre, sier Gjønnes Nilsen om midtbaneeleganten.

Helt annen kamp etter pause

Ullensaker/Kisa var svake i første omgang, men kom ut av garderoben med en helt annen tilnærming. Jarmund Kvernstuen suste ballen utenfor i bortelagets beste angrep. Det ble et skremmeskudd for Grorud for bortelaget mente alvor. Etter 50 minutter spilt kom Mathias Sundberg alene med keeper, og spissen reduserte. Grorud kunne fått straffe ti minutter senere da Thomas Elsebutangen ble felt av keeper. Uforståelig nok lot dommeren det passere.

Det ble etterhvert misnøye med dommeren i økende grad. Ullensaker/Kisa trodde de reduserte med femten minutter igjen, men linjedommer hadde sett noe. Det ble aldri blåst før ballen lå i nettet, men dommer annulerte det likevel. Reduseringen skulle likevel komme noen få minutter senere. Fredrik Pedersen bommet med taklingen, Ullensaker/Kisa scoret på straffen. Da var det ti minutter igjen, men flere mål ble det ikke.

Etter kampen var det kickoff med pølse, brus og møte med spillere og trener. Groruds nye drakter ble også presentert. For første gang er den spesialdesignet, og ikke en standardisert type. Blant annet vil et kart over Groruddalen pryde store deler av drakten. - Vi spiller for hele Groruddalen, som Gjønnes Nilsen påminnet sine supportere.

Omar Bully og Mounir, kaptein på G-14, presenterer de nye draktene.

Grorud Arctic Match, treningskamp, ca. 200 tilskuere

Grorud - Ullensaker/Kisa 3-2 (3-0)

Mål:

1-0 Nikolai Hristov (5′), 2-0 Nikolai Hristov (11′), 3-0 Didrik Sereba (28′), 3-1 Mathias Sundberg (50′), 3-2 Sondre Sørløkk (81′)