trikkeligaen

Fagermo inspireres av PSV i jakten på ny sportssjef

Synspunkter fra agentnettverk og andre klubber kan spille inn når Vålerenga skal finne Jørgen Ingebrigtsens erstatter, røper Dag-Eilev Fagermo. VIF-treneren ser dessuten til Nederland for inspirasjon rundt hvordan rollen bør løses.

VALLE (Dagsavisen): Nylig ble det klart at Jørgen Ingebrigtsen har sagt opp som sportssjef i Vålerenga. Dermed må VIF finne hans erstatter innen oppsigelsestiden på tre måneder.

– Vi skal ha et møte i klubben om hvordan vi skal løse sportssjef-jobben etter at Jørgen slutter. Men det er litt tidlig å si så mye om det i avisen akkurat nå, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo og avtroppende sportssjef Jørgen Ingebrigtsen på Valle mandag.

Ser til Nederland

Vålerenga-treneren understreker at det han kan åpne litt opp om, er hans personlige mening om hvordan rollen kan løses.

– Tror du sportssjef-jobben vil bli seende veldig annerledes ut enn slik den gjør for Ingebrigtsen i dag?

– Veldig annerledes blir den nok ikke. Men vi må nok innse at «scouting-biten» bare tar mer og mer tid. Nå har vi ansatt et speiderapparat. Men slik Vålerenga driver nå, med såpass mange salgbare spillere og hvis vi greier å være et topplag, så vil det bli solgt spillere. Da vil spillerlogistikk være en ganske stor del av jobben. Det har jo vært en del av Jørgens jobb også, men jeg tror nok det (den nye rollen) vil være enda mer «utøvende» i så måte.

– Det er for eksempel interessant at en klubb som PSV i Nederland har hundre speidere, hvorav 30 på heltid. Og norsk fotball er ikke langt bak Nederland, selv om PSV er en klart større klubb enn Vålerenga. Så må vi nok innse at den veien med spillermarkedet er spesielt viktig i fortsettelsen, sier Fagermo.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Han legger ned mye tid rundt jobben med sportssjef-rollen nå. Det er tid han gjerne skulle ha brukt på andre ting i oppkjøringen.

– Det stemmer. For det første liker jeg Jørgen veldig godt, og er veldig fornøyd med ham. Jeg skulle gjerne hatt Jørgen med videre. Men jeg har jobbet veldig mye med dette den siste uken. Først og fremst for å kartlegge hva andre gjør, og hva andre mener om Vålerenga. Da tenker jeg på agentnettverk, andre klubber og så videre. Jeg vil jo gjerne at vi skal lykkes. Da føler jeg at det er det jeg kan bidra med inn i den diskusjonsgruppen, altså å innhente kunnskap. Og så må vi jo ta en beslutning sammen etter hvert, sier VIF-treneren.

Vil bruke tid

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått i jobben du har gjort med dette?

– Det har jeg ikke så lyst å si så mye om nå. Jeg ønsker ikke å legge føringer for arbeidsgruppen som skal jobbe med dette. Men vi skal ha et møte. Det vil jo skje noe der relativt raskt.

Fagermo maner til tålmodighet i prosessen.

– Jørgen kommer til å stå på ut oppsigelsesperioden. Det viktigste for klubben blir å bruke tid på å finne den rette løsningen for Vålerenga, heller enn å stresse med en beslutning.

Oslo 20180814. Forlegger Tuva Ørbeck Sørheim på høstlistepresentasjon til Kagge og J.M. Stenersens Forlag tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB

– Har du noen navn i tankene allerede?

– Mange navn melder seg selv inn. Men vi har ikke diskutert noen, for vi har som sagt ikke hatt noen møter ennå. Men jeg har kartlagt og sjekket litt hva andre gjør, for å se hva vi eventuelt kan lære og gjøre enda bedre her.

Styreleder i Vålerenga, Tuva Ørbeck Sørheim, ønsker foreløpig ikke å kommentere klubbens sportssjef-jakt.

– Det er litt for tidlig, skriver hun i en SMS til Dagsavisen.

Mer fra Dagsavisen