trikkeligaen

VIF-damene målløse av banen i andre kamp på rad

(Vålerenga – Røa 0-0) I treningskampen på Valle mot bynabo Røa var Vålerenga det førende laget, men til tross for et par-tre muligheter i begge omgangene, endte det målløst for Nils Lexerøds kvinner for andre kamp på rad.

Etter forrige ukes treningskamp mot Øvrevoll Hosle, der et purungt VIF-lagt tapte 1-0, var det endelig tid for den første ordentlige testen for VIF-damene under ledelse av Nils Lexerød. Vålerengas trener ønsket at laget skulle gå til kampen med et offensivt tankesett, og har satt opp laget i sin første kamp i en 3-5-2-formasjon med Andrine Tomter og Janni Thomsen som vingbacker.

Spissduoen med Agnete Nielsen og Elise Thorsnes skapte en farlig sjanse bare minutter inn i kampen, da Nielsen brøt ballen høyt og spilte til Thorsnes som hadde trukket seg ut på baksiden av Røas stopperpar. Avslutningen var ikke den aller beste, og gikk rett på Røas keeper.

Etter fem-seks minutters spill fikk VIF-damene tvunget fram en corner. Den var godt slått, men ble headet like over.

Etter at Røa stupte i press det første minuttet, var det Vålerenga som klarte å få kontroll på kampen i åpningskvarteret. Vertene prøvde å drive opp tempoet ved alle faste situasjoner, og Agnete Nielsen og Janni Thomsen på høyresiden var ganske friske i åpningen av kampen.

Elise Thorsnes fikk en god mulighet tidlig i den første omgangen, men hverken hun eller noen av lagvenninnene fant veien til nettmaskene mot Røa.

Sjanser begge veier

Litt over kvarteret spilt ble Tuva Espås spilt igjennom med VIF-keeper Klara Sporsem, som kom ut og hindret Røa-spissen i å komme seg rundt og få skutt. Returen ble blokkert på streken, og ut til corner. Den corneren ble klarert ut til Stine Brekken, som satte fart på fra inne på VIFs banehalvdel. Midtbanetalentet gikk over hele banen, og kom seg inn i Røas 16-meter før hun skjøt. Skuddet var brukbart, men ikke langt nok ut til siden, slik at Røa-keeperen reddet skuddet.

Vålerenga hadde det meste av banespillet, og kontrollerte kampen mer og mer utover i omgangen. De helt store sjansene ble det imidlertid ikke ut av det, da det ofte endte opp med innlegg fra Janni Thomsen eller forsøk på å spille gjennom Elise Thorsnes eller Agnete Nielsen. Men presisjonen på den siste pasningen var ikke god nok.

Drøye ti minutter før pause fikk Thea Bjelde et godt skuddforsøk fra like utenfor 16-meteren, etter at ballen ble spilt opp på Elise Thorsnes som la den tilbake til Bjelde. Skuddforsøket gikk dessverre for VIF halvannen meter utenfor. Et par minutter før pause slo Andrine Tomter en corner rett i tverrligger, men lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Agnete Nielsen og Janni Thomsen var VIFs beste, i en kamp som viste at Vålerenga har mye jobb igjen å gjøre på treningsfeltet.

Stefanovic på godt og vondt

Dejana Stefanovic fikk den første sjansen etter hvilen, da serberen kom på et dypt løp fra midtbanen. Stefanovic fikk skutt nokså uhindret, men som på skuddtreningen torsdag var ikke siktet stilt inn nå heller, og ballen fløy høyt over.

Fra omlag timen spilt byttet begge en del på laget, slik at rytmen og intensiteten i kampen falt en del. Vålerenga hadde det meste av spillet, og var nærmest scoring, men klarte ikke å utnytte mulighetene i vinden på Valle.

Drøye ti minutter før slutt holdt Dejana Stefanovic på å rote det ordentlig for seg selv, men serberen ble reddet av lagvenninne og keeper Guro Pettersen etter at hennes dårlig touch holdt på å gi Birgitte Bjørlykkhaug en mulighet alene med VIF-keeper Pettersen som kom inn til pause.

Vålerenga hadde et par gode forsøk i bakrom mot slutten av kampen, men enten var ikke pasningen eller mottaket helt godt nok til å komme seg alene med keeper. Helt på tampen fikk Malene Alfredsen en stor mulighet alene med Pettersen, men Camilla Huseby kom stormende inn og satte inn en strålende takling som forhindret skudd.

Dermed ebbet det ut med 0-0 mellom VIF-damene og Røa på Valle.