trikkeligaen

I disse posisjonene vil Lexerød forsterke VIF: – Har ikke god nok tropp nå

Nyansatt Vålerenga-trener Nils Lexerød har fått noen uker til å vurdere stallen sin. Han er godt fornøyd med de som er der, men mener laget mangler flere forsterkninger for å nå målsettingen om å spille i Champions League.

VIF-damene har fått ny trener, men målet er det samme. Klubben skal fortsatt bli best i Norden, og på jevnlig basis spille Champions League. Det mener Nils Lexerød er oppnåelig, men ikke med den troppen han rår over i dag.

– Vi må alltid være på jakt etter å bli bedre. Klubbens mål er å spille i Champions League, og per nå har ikke vi en tropp som er rustet for det. Målet må først være å kvalifisere seg dit igjen, og så bygge opp en tropp som kan konkurrere der. Det er et pågående arbeid, så får vi se om vi klarer å rekruttere en spiller eller to i det som gjenstår av det overgangsvinduet her, sier Nils Lexerød til Dagsavisen.

Vet hva og helst hvem han vil ha

Den nye VIF-treneren har klart for seg hvor han på kort sikt ønsker å forsterke laget.

– Vi har to klare prioriteringer på hvor vi ønsker å få inn spillere. Det er ikke fordi spillerne vi har i de lagdelene ikke er gode nok, men rett og slett fordi vi er litt for få. Vi trenger en midtstopper til, og vi trenger en spiss til, sier han og fortsetter:

– Vi har to kjempegode stoppere i Stine (Ballisager Pedersen) og Ingibjörg Sigurðardóttir, og bak dem har vi Camilla Huseby i tillegg. Så det handler ikke om at kvaliteten på de vi har ikke er god nok, men vi trenger bedre dekning og flere spillere. Vi har god dekning på midtbanen, men vi trenger en spiss og en midtstopper til, sier Lexerød.

Etter mange år i NFF-systemet, og trener både for flere aldersbestemte landslag har han god oversikt over det norske spillermarkedet, da han selv har hatt de beste norske talentene på sine landslag.

– Jeg har god oversikt over egentlig alle norske spillere etter min tid i NFF, men da spesielt i aldersgruppen 20-25 år. Jeg vet godt hvilke spillere jeg gjerne skulle sett i Vålerenga i fremtiden også, men per i dag er det ikke alt som er mulig å få til. Så får vi håpe at det er muligheter for å hente noen av dem i tiden som kommer, sier Lexerød.

Stortrives i sin nye jobb

45-åringen har naturlig nok tro på at det skal være mulig å oppnå målsettingen om å bli best i Norden.

– Det er ingen klubb i Norge som har bedre forutsetninger for å nå det enn det Vålerenga har, men vi må ta steg på alle områder for at VIF først skal bli best i Norge igjen, og på litt sikt en klubb som kan konkurrere i Europa. Vi må utvikle organisasonen rundt spillerne, og selv om vi har gode fasiliteter er det også ting som kan forbedres der også. Spillerne har en god treningshverdag nå, og det aller viktigste blir den daglige kvaliteten på det vi gjør på trening. Vi har en spillertropp der de fleste har gode år foran seg, og mange av dem vil nå sine beste år i karrieren i løpet av de to-tre neste årene, sier Lexerød.

Tre uker inn i jobben er det ingen tvil om at han stortrives på Valle, og gleder seg til å bli enda bedre kjent med klubben og spillerne.

– Jeg føler fortsatt jeg er i en oppstartsfase, der jeg lærer mer om klubben og spillerne hver eneste dag. Spillergruppa har vært akkurat så bra som jeg håpet på før jeg kom hit, og fra første dag har jeg følt at dette har vært veldig riktig. Jeg ble veldig trigget da Vålerenga kom med forespørselen i desember, og så langt har vi lagt tre veldig gode uker bak oss, forteller Lexerød.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen