trikkeligaen

Slik vil den nye Vålerenga-treneren at VIF-damene skal spille

Etter en kamp mot Øvrevoll Hosle forrige uke der de yngre kreftene fikk slippe til, får VIF-damene sin første ordentlige test under sin nye trener. Dette ønsker Nils Lexerød å se mot Røa, og bygge i Vålerenga gjennom året.

Etter en kaotisk og langt fra optimal sesongoppkjøring i fjor, som i stor grad ble ødelagt av korona, har Vålerenga kommet langt bedre i gang så langt i år. Laget har allerede fått to gode treningsuker under klubbens nye trener Nils Lexerød, og mot Røa på Valle klokken 14.00 i dag får VIF-damene sesongens første test.

– Jeg håper å se at vi fremstår med en offensiv innstilling og positivt kroppsspråk, samt at jentene utstråler mye energi og glede for å spille kamp. I tillegg håper jeg selvsagt også å se at spillerne prøver på de tingene vi jobber med på trening, og jobber med å utføre de ideene vi har. Vi kan ikke forvente at vi lykkes 100 prosent allerede nå, men jeg vil at vi skal begynne å se en felles forståelse for hvordan vi skal løse ulike spillfaser og situasjoner, sier Lexerød til Dagsavisen.

Håper å styre unna ny koronaoppkjøring

Med mange nye spillere, en ny trener og nye ideer som skal drilles inn på trening, har Vålerenga ikke mer enn tiden av veien på treningsfeltet.

– Vi får håpe at vi styrer unna en lignende oppkjøring som det Vålerenga fikk i fjor, da flere av spillerne havnet i karantene og treneren (Jack Majgaard) måtte pendle fram og tilbake fra Sverige. Det er klart at det har mye å si for treningsgrunnlaget, og det må ha vært en utrolig krevende oppgave å skape gode fotballag de to siste årene når du ikke får vært sammen i det daglige, forteller Lexerød som forteller at de har tatt enkelte koronagrep og håper på det beste.

– Vi er opptatt av å ta de hensynene vi kan ta på trening, og jeg tror også spillerne er bevisste på å ikke oppsøke store folkemengder og ta gode valg på fritiden. Sånn samfunnet åpnes igjen nå, og det smittepressset vi ser om dagen kan du imidlertid ikke garantere deg 100 prosent. Da måtte vi gått inn igjen i en isolert boble som vi var før, men den kostnaden er for høy, og det tror jeg vi taper mer på enn vi vinner. Vi har bestemt oss for å bruke sunn fornuft, og være nøye med smittevern på stadion og hvem som kommer tett på oss, og ber spillerne bruke sunn fornuft også på fritiden, sier han.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Slik ønsker Lexerød at Vålerenga skal spille

Til dagens kamp mot Røa vil alle spillerne få spilletid, med unntak av de som er på skadelisten.

– Elise Thorsnes har stått over noen treninger denne uken med litt sår muskulatur etter fysiske tester tidligere i uken, men er klar for kamp. De som er ute er Jalen (Tompkins), og Ylinn Tennebø som fikk seg en kneskade i en duell på trening. Hun blir ute i noen uker, også har vi Olaug Tvedten i veldig god progresjon, selv om det også får henne går noen uker til før hun kan spille kamp, opplyser Lexerød.

VIF-treneren er klar på både hva han ønsker å få ut av dagens kamp, og hvordan han vil at laget hans skal spille.

– Veldig kort ønsker jeg en offensiv fotball med et hurtig pasningsspill i lengderetningen, med mange spillere som truer motstanderens 16-meter samtidig. Jeg ønsker å sette sammen et lag der vi bruker den offensive spisskompetansen til spillerne våre på best mulig måte, og jeg ønsker et lag med en offensiv tankegang og modige spillere, sier Lexerød og fortsetter:

– Det vi jobber mot er å bli et offensivt lag som spiller en positiv fotball, med stort trykk mot motstanderens mål. Jeg ønsker å se tidlige gjenvinninger etter vi har mistet ballen, og ønsker å spille så mye av kampene vi klarer på motstanderens banehalvdel, forteller Lexerød som har utfordret spillerne på å være modige og bruke de offensive ferdighetene sine.

Mer fra Dagsavisen