Sport

Vålerengas stortalent kobler av på to hjul

Odin Thiago Holm (17) klør etter å komme i gang på fotballbanen igjen. Motorsykkel-lidenskapen gjør ventetida litt enklere å takle.

Fotball-Norge venter spent på å få vite når ballen kan rulle igjen. Vålerenga, som har ferie til 4. mai, håper på positive nyheter fra myndighetene.

– Det er kjedelig at sesongoppkjøringen ble avbrutt som følge av koronasituasjonen, men det er likt for alle. Jeg tenker at man må prøve å bruke situasjonen til noe positivt. Man kan fortsatt ta nye steg gjennom trening. Tenk på land som Spania og Italia, der har de det enda tøffere enn oss, sier Vålerengas Odin Thiago Holm til Dagsavisen.

###

Fart og adrenalin er noe Odin Thiago Holm setter pris på. Både på fotballbanen og på veien. Foto: Privat

Les også: Serie A-giganten ventet. Så ombestemte VIFs stortalent seg, 12 timer før flyet gikk (DA+)

Trening og tohjuling

Selv tilbringer han ferien hjemme i Trondheim. Der går det stort sett i trening og motorsykkel.

– Jeg trener mye med ball, med et par andre kompiser som også satser. Man har et ansvar for å være 100 prosent når ting starter opp igjen. Etter øktene er jeg mye ute og kjører lett motorsykkel. Det kan fort bli mange timer hver dag. Jeg og kompisene mine er ute og råner, sier Holm og ler.

Inspirert av pappa

– Hvor har du fått den interessen fra?

– Pappa (Owe) har alltid vært veldig interessert i biler og motorsykler. Han har mange biler stående her. Så det er han som har «utsatt» meg for dette. Jeg fikk sykkel i konfirmasjonsgave av ham da jeg var 15. Da var jeg fornøyd, sier VIF-spilleren, som røper at han også har en tohjuling i Oslo.

Og hva fascinerer ham med hobbyen?

– Det jeg liker best ved å kjøre motorsykkel, er adrenalinet. Jeg tror ikke mamma hadde vært spesielt fornøyd om hun hadde sett hvordan det kjøres til tider, spøker han.

– Er adrenalinjakten noe du kan kjennetegnes av på banen også? Null frykt?

– Absolutt. Jeg har hele tida blitt løftet opp og spilt med mye eldre, sterkere og bedre spillere. Men det har aldri gått på akkord med min type spillestil, svarer 17-åringen som før jul takket nei til et treningsopphold hos Serie A-giganten Juventus.

Midtbanemannen gjorde sine saker bra i sesongoppkjøringen. Så kom koronakrisen.

Les også: Rosenborg søkte om millioner fra krisepakken, Vålerenga sa nei (DA+)

Frustrert

– Det er selvfølgelig frustrerende. Jeg kom godt i gang, og følte selv at jeg tok vare på mulighetene som trener Dag-Eilev Fagermo ga meg. Han turte å bruke meg mer enn det Ronny (Deila) gjorde i fjor. Jeg var i gang med en god periode. Det er tungt og kjedelig. Samtidig er det likt for alle. Alle i Vålerenga ønsker å spille fotballkamper, nå må vi bare håpe på at serien kan komme i gang raskt. Og jeg er like sulten og tent på å prestere når vi er i gang igjen, som det jeg var før pausen, poengterer 17-åringen.

– Det var fint å være tilbake i trening med laget nylig, selv om det bare var i 25 prosent stilling. Jeg skulle gjerne trent mer, selvfølgelig, men det var i det minste bra å se lagkameratene igjen.

Odin Thiago Holm jobber hardt for å være hundre prosent klar til når ballen ruller igjen i Eliteserien. Tiden ellers bruker han på motorsykkelsetet hjemme i Trondheim. Her i Marbella i februar. Foto: Jørn H. Skjærpe

Odin Thiago Holm er fornøyd med tilliten han fikk av trener Fagermo før pausen. Foto: Jørn H. Skjærpe

Viktigst å komme i gang

– Det kan bli nødvendig å spille foran tomme tribuner når ballen ruller igjen. Tanker om det?

– Selvfølgelig ønsker man å spille foran fansen. Samtidig ønsker man å komme i gang med serien. Det vil jo ikke bli helt det samme, men det viktigste er å få startet opp.

Nylig skrev Holm under på en treårig kontraktsforlengelse med Vålerenga.

– Det var fint å få det i boks. Vi ble egentlig enige allerede i Marbella i februar, men så drøyde signeringen litt på grunn av praktiske ting. Jeg er veldig glad for å skrive under på en ny avtale her. Jeg føler at jeg har en plass i klubbens planer. Det er en god følelse.

Les også: NFF ber om treningsstart 10. mai

Reiser ut i løpet av tre år?

– Du har jo store ambisjoner som fotballspiller. Hvordan passer denne kontrakten inn i din langsiktige plan?

– Jeg har en klar plan. Det er å prestere så bra i Eliteserien at jeg får muligheten til å reise ut. Det mener jeg skal være mulig å klare før kontraktstiden på tre år er ferdig.

– Var dét et tema i diskusjonene med VIF om den nye kontrakten? At man ikke skulle stå i veien hvis du presterte og det kom en mulighet fra utlandet?

– Vi snakket ikke konkret om det i kontraktssamtalene. Men Vålerenga har hele tida vært innforstått med at jeg har et ønske om å spille i utlandet. Men det tar jeg som det kommer. Nå fokuserer jeg først og fremst på å prestere som fotballspiller, svarer Holm.

17-åringen har tidligere slitt mye med skader. Nå er han heldigvis helt frisk.

– Jeg hadde problemer med en hamstring og en legg for noen måneder siden, men nå er jeg hundre prosent, forsikrer VIF-spilleren.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen